Skocz do zawartości

[skuwacz]jaki skuwacz

jakubj01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja wam powiem że mam ten tani za 13zł i nie narzekam, nie używam go aż tak bardzo często, ale wtedy kiedy trzeba rozkuć łańcuch nie ma z nim problemu. Jeżeli chcesz często używać to lepiej zainwestuje w coś lepszego.

Napisano

Schwefel ten za 13 to jest dobry jeżeli masz piny nawiercane lub na wylot w łańcuchu , lecz jeśli się trafi wybijać piny z łańcuchów których pin łańcucha jest cały nie drążony czy nie nawiercany z początku to sie pin od skuwacza omknie obok i się skrzywi ,przez to rozwaliłem już 3 takie mogę nawet zdjęcia dać ;)

Napisano

Jeśli tak często rozkuwasz łańcuch to zamiast go osłabiać rozkuwaniem kup spinkę i będzie git.

Ja mam rozkuwacz B'Twin-a z Decathlon-u i rozkułem już chyba z 10 łańcuchów i działa dalej :thumbsup:

Napisano

Cześć, które z tych 2 urządzeń polecacie ? Chcę kupić buty w bikestacji i ograniczyłem się do ich sklepu żeby w innym nie płacić za przesyłkę. Chcę żeby był dość mały tak żebym mógł go mieć w podsiodłówce na maratonie.

1. Klucz skuwacz do łańcucha BIKE HAND yc-333+ łyżki do opon - bikestacja.pl

2. Wyciskacz do łańcucha BIKE HAND yc-329 z dociskiem - bikestacja.pl

i czy w ogóle wyciskacz to to samo co skuwacz ?

Napisano

Mam ten skuwacz, rozkuwam nim często. Piny są solidne, "widełki" trzymające łańcuch na miejscu są lipne. Jedna część mi się ułamała, ale daje rade skuwać.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Aby nie zaczynać tego samego tematu podepnę się pod ten:

Potrzebuję skuwacz do łańcucha i moje pytanie polega na tym ,że chciałbym poznać opinię na temat takiego skuwacza : http://allegro.pl/sk...2725573780.html może ktoś posiada go i może podzielić się opinią??

Potrzebuje jakiś solidny skuwacz bo już 2 połamałem - jeden z zestawu kluczy za 100zł +/- ,a jeden taki za 15zł (przy czym najśmieszniejsze jest to ,że skuwacz pękł na obudowie z powodu pustki spowodowanej brakiem metalu)

Ps:

Byłem w sklepie i jednak nie byłem przekonany na 100% co do jakości wykonania skuwacza zamieszczonego powyżej.

Moją uwagę przykuł http://allegro.pl/pr...2736512229.html więc również kieruje pytanie do posiadaczy - czy jesteście z niego zadowoleni.

Niby firma pro jak i superb mają dobrą jakość wykonania narzędzi niemniej jednak chciałbym się przynajmniej troszkę upewnić czy jakiś skuwacz z powyższych jest godny polecenia. Bo szkoda mi wydawać kolejne pieniądze aby 2-3x rozkuć łańcuch bo mija się to z celem.

• Mod Team
Napisano

Ja osobiście używam od kilku sezonów takiego zwykłego za 25PLN [wygląda dość solidnie] i jeszcze się z nim nic nie stało. Kupiłem go u Pana Leśniewskiego: www.rowery-lider.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...