vwothyn Napisano 12 Sierpnia 2012 Napisano 12 Sierpnia 2012 Witam. Wrzucam słitfocie swojego niedawno zakupionego sprzętu, z którego jestem bardzo zadowolony. "Nówka nieśmigana" prosto ze sklepu: A tutaj już zdjęcia tuż po "powrocie z pracy" (i jeszcze przed kąpielą :-). Jak będę miał okazję to dorzuce jeszcze coś w terenie.
DEVILEK Napisano 12 Sierpnia 2012 Napisano 12 Sierpnia 2012 Napisz coś więcej o nim, bo prezentuje się ładnie, ale bez błotników ... Deszczu, czy błota się boisz ? Weź to ściągnij, bo go tylko szpecisz.
vwothyn Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Napisano 12 Sierpnia 2012 Z ważniejszych rzeczy to amortyzator: Manitou Minute Expert napęd: Deore XT przód i tył manetki: Deore hamulce: Hayes Dyno Sport tarcze 160 pedały: Crank Brothers Candy X obręcze: Sun Inferno 23 opony: Kenda Karma 2.0 piasty, kierownica, mostek, sztyca i siodełko: C4 Re2-0 (cokolwiek to jest, nie mam pojecia, ale koła lekkie a siodełko bardzo wygodne). rogi: Accent Greyfish Black licznik: Sigma BC1609 oświetlenie: CatEye HL-EL 135 i TL-LD170 Rower w stanie jak na pierwszym zdjęciu ważył 10,6kg. Obecnej wagi nie znam, bo nie mam gdzie zważyć. Błotników nie ściągnę, bo nie przepadam za błotem w zębach. Wiem że nieco psują wygląda roweru, ale nie jeżdżę na pokaz tylko dla własnej przyjemności. Sciągam tylko jak jest sucho i jadę na asfalt, bo ten przedni stawia dodatkowy opór przy większych prędkościach.
DEVILEK Napisano 12 Sierpnia 2012 Napisano 12 Sierpnia 2012 Co kto lubi ; specyfikacji oczywiście negować nie będę, kwestia indywidualna Większość z nas dla przyjemności jeździ, ale błotniki naprawdę psuja urok tego roweru, jednakże co kto lubi i jak to widzi. Błoto nie boli
vwothyn Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Napisano 13 Sierpnia 2012 Błoto nie boli Ale zgrzyta :-) I ciuchy się szybciej niszczą. Co do specyfikacji to zapomniałem o korbach: Truvativ Firex kasecie: Sram 28T (nie za dobrze się dogaduje z tylną przerzutką, przynajmniej tak mi w serwisie powiedzieli, bo napęd czasami się "przywiesza" albo przeskakuje o dwa biegi. Próby regulacji trochę pomogły, ale ideał to jeszcze nie jest i rada jaką otrzymałem, to zmienić kasetę na XT).
vwothyn Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Napisano 13 Sierpnia 2012 Jaka cena? Mniej więcej 3200-3300PLN
vwothyn Napisano 23 Października 2012 Autor Napisano 23 Października 2012 Dorzucam obiecane fotki z terenu. Tym razem bez szpecących błotników, bo było względnie sucho (co mi nie przeszkodziło zaliczyć spektakularnej gleby z plaśnięciem w jedną z nielicznych, ale sporą błotną kałużę).
Pytanie
vwothyn
Witam.
Wrzucam słitfocie swojego niedawno zakupionego sprzętu, z którego jestem bardzo zadowolony.
"Nówka nieśmigana" prosto ze sklepu:
A tutaj już zdjęcia tuż po "powrocie z pracy" (i jeszcze przed kąpielą :-).
Jak będę miał okazję to dorzuce jeszcze coś w terenie.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.