Skocz do zawartości

[Koło tyl] XC-Las,hopki, korzenie do 250zł

buckowina

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W związku z tym, że udało mi się rozwalić moje tanie koło shimano na łożyskach kulkowych (pękła ośka), postanowiłem "zanabyć" coś solidniejszego i na łożyskach maszynowych. Z przodu użytkuje koło na maszynówkach novateca i obręczy alexrims dp-20 (http://allegro.pl/kolo-26-przod-alexrims-dp20-novatec-tarcza-kola-i2555076103.html) i jestem mega zadowolony, więc chciał bym pozostać przy takich rozwiązaniach. W związku z tym odpowiednim wyborem było by koło tylno "od kompletu", ale wiązało by się to z przesiadką na tarcze, na którą mnie na razie nie stać. Więc szukam koła na tył pod v-ki oraz tarcze na łożyskach maszynowych. Koła powinny być możliwie jak najbardziej zbliżone do obecnie posiadanego na przodzie, czyli biała obręcz,biała piasta i czarne szprychy.

Myślałem na takim zestawem:

*Piasta: Novatec D042SB(biała)

*Obręcz: dartmoor fortress(biała)

*Szprychy: Cnspoke (czarne)

Tylko u lokalnego sprzedawcy ta piasta jest niedostępna, i niewiedzą czy uda im się ją sprowadzić a zależało by mi na niej, gdyż jest on z tego samego kompletu, co przednia.

Proszę o poradę, czy wybrany przeze mnie zestaw wytrzyma 60kg w dosyć ostrym XC 80% las (hopki, korzenie, zjazdy itp.)

Pozdrawiam

Buckowina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...