venom2000 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 http://www.rowerowysklep.pl/29er-two-niners-rowery-o_c_347_1_1.html Spora oferta najnerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aigel84 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Jestes pewny, ze w tańszym modelu nie ma hamulców hydraulicznych? Z tego co wyczytalem na stronie w specyfikacji posiada takowe. Różnice w amortyzatorze i kasecie widzę, tylko pytanie czy warto dopłacać. Różnica po rabacie zimowym to dokładnie 420 zł Amatorsko potrzebuje na nim jeździć, czyli 1-2. razy w tygodniu po lasach i w weekendy na dłuższą trasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) fakt, wczoraj wieczorem chyba już byłem "półślepy". edit: wiem czym się zasugerowałem "mocne MECHANICZNE hamulce", w specyfikacji zerknąłem "Tektro" i tyle. No dobra: mea cupla Ty decydujesz i zrobisz jak chcesz. Ja nie używam tej klasy sprzętu ale wiem ile jest wart. Wiem też jaka jest różnica między widłem na goleniach 30 i 28mm. Spora. W sumie tamten wideł na chudych mógłby dziś ewentualnie sprawdzic się w mieście. Naprawdę. Za jakiś czas (niedługo) złapie pierwsze luzy, potem większe, potem dostające się mikroskopijne drobinki piachu zaczną ścierac i tak lichy teflon (a raczej lichy chrom bo pewnie rury są stalowe). O braku tłumienia nie wspomnę. Takie widelce można było wciskac nam w latach 90 jak się pocilismy na widok Indego na elastomerach. Co do napędów - 8b wg mnie wygrywa, ale tego trzeba chciec świadomie. A naprawdę ten napęd wymiera. Za chwilę okaże się że najwyższa kaseta jaką możesz kupic to coś klasy acera lub niżej, reszta będzie w 9 i wyżej. Pozostanie Ci pogodzic się z faktem lub zmienic manetki, i łańcuch. Jeśli zaś wychodzisz z założenia-kupuję po najtańszych kosztach bo tyle teraz mam (normalna sprawa) a potem będę go "doposażał" to ok. Ale licz się z kosztami często większymi niż te 400zł. Specialized to świetna marka (sam mam w domu ich 2 rowery) ale droga, i żeby sprzedawac po taniości modele podstawowe kroją je z co lepszych komponentów, że aż oczy bolą. "No i chyba tyle mogę powiedziec w tym temacie" Edytowane 25 Lutego 2013 przez anarchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aigel84 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Rozumiem Twój tok rozumowania i zapewne masz rację, ze ten droższy w tym przypadku oznacza lepszy. Ale myśląc dalej w ten sposob moge mieć znowu różnice 2,3 stowki np. na jeszcze lepszy amor, albo jeszcze lepsza kasetę, lub kolejne za nast. 3 stowki. Więc w pewnym momencie trzeba powiedzieć STOP. Mi zależało na 29er, dużej ramię, czyli dobrej geometrii dla mnie(197 wzrostu) i hydraulicznych hamulcach. To wszystko oferuje mi rower Speca. Reszte moge zmienić jeżeli przemienie (nie wiem czy to nastąpi) swój styl z Amatorskiego (przez duże A) na choćby sredniozaawansowany. Amortyzator ten o którym mówisz tez zapewne bedzie sie zuzywal jak każda część Doceniam, ze doświadczenie Ci mówi, ze jest klasę wyższy. Cena 2150 jest dla mnie super, wystarczy jeszcze na jakies akcesoria Jednak dzięki za rady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 25 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Zatem pozostaje tylko życzyc radości z jazdy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi