Skocz do zawartości

[amortyzator] Epicon serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć chłopaki, i dziewuchy, otóż pykneło mi już 52h ekstazy z Epiconem (1170km), i..... co dalej? Powinienem wysłać wideł na przegląd? Musze przyznać niestety, że amor chodzi perfekcyjnie (troszkę się do niego przekonałem mimo delikatnego luzu na ladze, i małego odprysku lakieru przy uszczelce, który już był, jak go dostałem), czy wszyscy użytkownicy tego amora grzecznie wysyłają go na pierwszy serwis, czy nie? Dużo jezdze, i codziennie, szkoda mi troche czasu na te ceremonie, więc pomyślałem sobie, że oddam go gdzieś pod koniec roku, jak będzie zimno, ale czasoprzebieg ulegnie pewnie podwojeniu. I tu mam pytanie, czy rozbierając Epicona fachowiec może stwierdzić, że wideł ma przelatane 100h czy nie? Normalnie, to bym się nie przejmował tymi przeglądami, ponieważ sam se moge zajżeć do niego, ale troche zależy mi na gwarancji, pozdrawiam.

Wtam Cię Puklus, nie zrozumiałeś mnie, osobiście to ja się nie garne do tego, żeby napchać kielmane łobuzom z Suntoura za frajer, tylko mam w planie skorzystać z gwarancji, która wymaga regularnych serwisów, mam bardzo delikatny luż na prawej goleni, i chciałem go w martwym sezonie oddać na ewentualną naprawe, ale jak mówisz, że taki przegląd kosztuje krocie, to ja se chyba odpuszcze z nimi przyjazń, tak na marginesie, ile kosztuje taki pierwszy przegląd?

Normalnie jezeli działa płynnie i innych zastrzeżen do pracy nie ma to nie trzeba mu robić przeglądu. ale jak tak bardzo chcesz nie ma problemu ale to dosć kosztowana usługa a na tyle porsta ze samemu mozna to zrobić.

serwis amora to 100-300zl zalezy gdzie, kto, jak...

w epiconie rozsadna cena w serwisie powinno byc ok 40-100zl MAX bo tam jest potrzebne 55 + 30 + 5 ml oleju, a rozkrecenie ,wyczyszczenie i zlozenie z nowym olejem, to kwestia 30minut jesli serwisant jest ogarniety. Wiec nie widze podstaw by brac za to wiecej pieniedzy...

jesli chodzi ok, to nie masensu go ruszac, z luzem Ci nic nie zrobia, kazdy epicon po 2009 tak ma, (dlatego bardzo lubilem swojego Mag32, bo luzow nie mial... a praca ta sama) i nikt sie tym raczej nie przejmuje... ale sprobowac mozesz.

Tia, olać serwisy, gdzieś napisałem, że go ożenie pod koniec roku za grosze, niestety oznajmiam, że promocji nie będzie, zostawiam go, to jest całkiem nie kulawy wideł, no ale potrzebowałem troche czasu aby sie przekonać, dzięki za zainteresowanie, i pozdro, pozdro dla chłopaków z Ustronia, nie musicie mieć kompleksów, tam też może być fajnie, hej:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...