Skocz do zawartości

[Buty] Róznice, cena... rozmiar

mosq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam zamiar kupic buty SPD, pod pedala m-520. Napotkalem 2 rodzaje butow, ktore mi sie spodobały w przystepnej cenie, lecz, modele te same, o innym kolorze... i odrazu 30zl taniej ?

http://allegro.pl/buty-spd-shimano-m087-rozm-48-i-inne-warszawa-i2546046476.html

i te tansze, z innym kolorem

http://allegro.pl/shimano-buty-mtb-sh-m087-spd-model-2012-r-48-i2528551489.html

Moze nie widze jakiegos szczegołu w aukcji, a moze dla tego ze to dwa inne sklepy, ale prosze... niech to ktos wytlumaczy bo po co mialbym kupowac drozsze...

Druga sprawa, ta najgorsza, jako iz w moich okolicach nie ma zadnego sklepu w ktorym moglbym, przymiezyc jakiego kolwiek buta z firmy shimano, musze polegac na samym sobie. A mianowicie, +/- zamierzylem stope i wyszlo mi 30cm... czyli rozmiar 48... to czy bedzie to dobry rozmiar czy wziac numer wyzszy ?

pozdrawiam

Cena ...

Nie wiem czy zauważyłeś to nie są 2 różne kolory w tym samym sklepie to są 2 rożne kolory w różnych sklepach ...

Inna marża, inna cena zakupu od hurtownika (wypracowany rabat).

Rozmiar jak dla mnie sprawa jest jednoznaczna ... nigdy ale to nigdy nie kupuje i nie polecam kupowania butów bez przymiarki ...

Co z tego że będą miały odpowiednia długość ... ale mogą być za wąskie w palcach za szerokie w piecie ... mogą gnieść w podbicie i tak dalej.

Pozdrawiam

Ja rowniez napisalem, ze to sa (moze) dwa rozne sklepy. Rowniez jestem tego zdania, ale nie mam jak przymiezyc. Jedynie gdzie moge kupic to na allegro. Chyba ze pojde do sklepu rowerowego (bez szału) to moze tam mi pomoze, i zamowi... Kurcze, 300zl droga nie chodzi, a pomylic sie o ten 1cm...

Moze nie widze jakiegos szczegołu w aukcji, a moze dla tego ze to dwa inne sklepy, ale prosze... niech to ktos wytlumaczy bo po co mialbym kupowac drozsze...

To są dwa różne sklepy. Jak to mówią duży może więcej. Jeden ma mniejszą marżę, a drugi nie chce oddawać za darmo i ma większą cenę. Dlaczego chleb w zwykłym sklepie kosztuje 2zł, a w supermarkecie 0,99zł ? W internecie niestety tak jest że ten co ma niższe ceny to posiada więcej klientów. Teraz pytanie czy lepiej sprzedać 5 par butów za małą cenę na których zarobimy po 10zł na parze, czy lepiej sprzedać jedną parę na której zarobimy 50zł ?! Z tego co zauważyłem to droższe oferty wybierają osoby które mieszkają w tym samym mieście co sprzedający towar. Sam bym wolał dopłacić i kupić w tym samym mieście gdzie mieszkam. W razie reklamacji zaoszczędził bym na wysyłce, a i mam możliwość np. odebrania na miejscu wtedy na to samo wyjdzie bo nie płacimy za przesyłkę.

Druga sprawa, ta najgorsza, jako iz w moich okolicach nie ma zadnego sklepu w ktorym moglbym, przymiezyc jakiego kolwiek buta z firmy shimano, musze polegac na samym sobie. A mianowicie, +/- zamierzylem stope i wyszlo mi 30cm... czyli rozmiar 48... to czy bedzie to dobry rozmiar czy wziac numer wyzszy ?

Jak długość stopy to 48cm to szukaj buta z wkładką 49cm. Faktycznie na zadupiu mieszkasz zostaje ci tylko internet :) Ja tak kupowałem kilka par butów i zawsze były dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...