Michauuu Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam! Na forum jestem nowy,ale w rowerach nie zielony Mam obecnie kółka na piastach DT (240 i onyx),szprychach i nyplach niewiadomego pochodzenia i obreczach dt 4.2. Obręcze chcę wymienić na lżejsze (myślałem na equalizerami 21) i tu pytam czy jest sens? Ważę w porywach 76kg,rowerek około 12,2kg i ciut boje się bardzo lekkich obręczy,lecz wewnętrzny weight weenie mnie męczy Aha,rowerek stoi na tarczówkach. Proszę o poradę Pozdr Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez Michauuu Cytuj
clus Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 (edytowane) ważyłeś te obręcze które masz? kwestia jest jeszcze sztywności; ztr arch u kumpla w 29erze spisuje się bardzo dobrze, lepiej niż ztr crest, którego miał wcześniej, jest dużo sztywniejszy, wagowo pewnie będzie podobnie, jeżeli chcesz wagę zbijać to wg mnie kosztem wytrzymałości i sztywności koła, jeżeli mówimy tu o w miarę rozsądnych pieniądzach Edytowane 28 Września 2012 przez clus Cytuj
medik Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 Używam ZTR Crest od jakiegoś czasu i jestem naprawdę zadowolony. Stosunek waga/wytrzymałość bardzo dobry. Acha i ja ważę 90 kg...więc dla Ciebie będą jeszcze lepsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi