Michauuu Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam! Na forum jestem nowy,ale w rowerach nie zielony Mam obecnie kółka na piastach DT (240 i onyx),szprychach i nyplach niewiadomego pochodzenia i obreczach dt 4.2. Obręcze chcę wymienić na lżejsze (myślałem na equalizerami 21) i tu pytam czy jest sens? Ważę w porywach 76kg,rowerek około 12,2kg i ciut boje się bardzo lekkich obręczy,lecz wewnętrzny weight weenie mnie męczy Aha,rowerek stoi na tarczówkach. Proszę o poradę Pozdr Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez Michauuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clus Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) ważyłeś te obręcze które masz? kwestia jest jeszcze sztywności; ztr arch u kumpla w 29erze spisuje się bardzo dobrze, lepiej niż ztr crest, którego miał wcześniej, jest dużo sztywniejszy, wagowo pewnie będzie podobnie, jeżeli chcesz wagę zbijać to wg mnie kosztem wytrzymałości i sztywności koła, jeżeli mówimy tu o w miarę rozsądnych pieniądzach Edytowane 28 Września 2012 przez clus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Używam ZTR Crest od jakiegoś czasu i jestem naprawdę zadowolony. Stosunek waga/wytrzymałość bardzo dobry. Acha i ja ważę 90 kg...więc dla Ciebie będą jeszcze lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi