Skocz do zawartości

[kolo] Co wymienić aby mieć taki efekt ?

piotrekkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ogólnie do mam możliwość założenia hamulców tarczowych lecz są to koszta które przerastają mnie na chwile obecną więc chcę pomalować koło :P w sensie obręcze mam czarne lecz zostaje ten srebrny pasek i pozostaje mi je pomalować :P znalazłem na forum temat o malowaniu koła :) tu jest link http://www.forumrowerowe.org/topic/37607-kola-malowanie/

A zakup obręczy do hamulców tarczowych jest w ogóle mozliwe ? przecież i tak zostanie pasek :)

Napisano

Nie ogarniam co chcesz osiągnąć. Jeśli masz w rowerze hamulce typu V-brake to musisz mieć powierzchnię cierną (czyli ten srebrny pasek). To, że ty go sobie pomalujesz to Ci nic nie da, bo po kilku hamowaniach będzie znów srebrny. Po za tym felga tylko pod tarczówki, nie ma tej powierzchni ciernej i nie można przy niej używać V-brake.

Dlatego masz dwa wyjścia:

1. Olać to.

2. Kupić tarczówki i felgi pod tarczówki.

Opcji pośredniej nie ma:)

Napisano

Nie ogarniam co chcesz osiągnąć. Jeśli masz w rowerze hamulce typu V-brake to musisz mieć powierzchnię cierną (czyli ten srebrny pasek). To, że ty go sobie pomalujesz to Ci nic nie da, bo po kilku hamowaniach będzie znów srebrny. Po za tym felga tylko pod tarczówki, nie ma tej powierzchni ciernej i nie można przy niej używać V-brake.

Dlatego masz dwa wyjścia:

1. Olać to.

2. Kupić tarczówki i felgi pod tarczówki.

Opcji pośredniej nie ma:)

Dzięki za wytłumaczenie :) olewam w takim razie temat :) za jakis czas powróce do tego może :D

Napisano
Pod tarczówki trza trzeba by było wymieniać całe koła, bo piasty też muszą być odpowiednie.

Ogólnie do mam możliwość założenia hamulców tarczowych
Napisano

To że jest możliwość założenia hamulców tarczowych (czyli pewnie mocowania do hamulców na ramie i widelcu) nie znaczy że koło jest przystosowane. Tam istotne są tez piasty czy mają mocowanie na tarcze. Czyli do wymiany mogą być całe koła i hamulce. Czasem taniej wyjdzie zakup nowego roweru ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...