alpacioro Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 witam ostatnio ktos mi powiedzial, ze montując fotelik dla dziecka na bagaznik potrzebna jest zmiana kąta nachylanie bagażnika troche mnie to zdziwiło, bo jezdzilam zawsze z zamontowanym fotelikiem "normalnie" teraz własnie mam zamiar zamontowac nowy i stad moje pytanie, czy faktycznie tak jest???? dodam, ze maluch juz w tej chwili waży 20kg posiadam rower kross trans pacyfic damka
lukaszooo Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 foteliki dziecięce mają ograniczenie wagowe do ok. 22kg i są osadzone na elastycznym pręcie, więc jeśli dziecko przekracza tą wagę to fotelik będzie się bardziej wyginał i pasażer będzie na wybojach bił tyłkiem po bagażniku do momentu aż się fotelik nie złamie. swoją drogą to nie wiem czy da się zmienić kąt nachylenia bagażnika, ale osobiście radzę pilnować wagi dziecka:-)
kris2011 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 A możesz dokładnie określić jaki fotelik chcesz montować??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.