TiempoSzym Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Jak w temacie. Posiadam hamulce Tektro Draco i podczas hamowania tylni hamulec trzeszczy i wibruje od tego rama. Z tego co czytałem wiele osób zmaga się z tym problemem, ale nie znalazłem jasnego rozwiązania, więc proszę o pomoc. z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubj01 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 jaką masz tarczę? jakbyś miał avid roundagon to najprawdopodobniej by nic nie wibrowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiempoSzym Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Oto tarcza, dokładnie taka: http://www.blackyssportshop.de/images/product_images/popup_images/735_1_tektro_draco_weiss.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pw524 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 jaką masz tarczę? jakbyś miał avid roundagon to najprawdopodobniej by nic nie wibrowało Jak by babka miała wąsy . Mam też takie tarcze z hamulcami Tektro Auriga, nakulane 2500 i nic na razie mi nie wibruje. Prawdopodobnie podpalone klocki. Hamowałeś ostro i długo (np: z górki) samym tyłem? Zresztą częsta usterka wielokrotnie opisywana na forum. Nie tylko w Tektro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 witam to moj pierwszy post w tym dziale po zakupie roweru (mialem 10 lat przerwy) obecnie mam taki sam problem w moim author dexter 29 jako ze przebilem detke to zdjalem kolo i zajzalem w hamulec okazalo sie ze jeden tloczek sie zablokowal i podczas hamowania tarcza jest wyginana po wyczyszczeniu tloczka montuje to w nastepujacy sposob: luzuje zacisk na mocowaniu, wciskam hamulec i dopiero wtedy przykrecam zacisk. przynajmniej przed naprawa pomagalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiempoSzym Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Hamowałem raczej normalnie(z górki nie miałem jeszcze okazji hamować), 2 hamulcami naraz. Dodam, że rower kupiony parę dni temu. W sklepie powiedzieli mi, że to kwestia dotarcia farby, którą są pokryte klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiempoSzym Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Wydaje mi się, że "rozjeździłem" ten hamulec, bo nic już takiego sie nie pojawia, jeszcze ewentualnie przy mocniejszym zwalnianiu z górki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.