miensny Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 Siemanko. Mam fajny hampel na tył firmy miche i zastanawiam się czy jest sens pchania hamulca na tylne koło w ostrym?
Tad3k Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 Po co Ci hamulec, skoro i tak korbę masz na sztywno z kołem
Papista Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 Ale hampla tylnego na przód nie założy-za krótki śrubunek.
elberet Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 gromada kiedyś dilował długimi śrubami właśnie, żeby tył założyć na przód.więc pewnie da się to zrobić.
Papista Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 Gromada, śmada. U mnie w mieście-mateczniku ostrego nie ma takich nakrętek w sprzedaży. A chciałbym.
itr Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 Na szczęście o ile to jest ten z najprostszych hamulców Miche - performance - to wystarczy kupić drugi taki sam pod marką Tektro na przód i bedzie komplet. Gorzej jak jest stareńki widelec wtedy ani śruba ani przedni hamulec nie pomoże trzeba wiercić dla nakrętki kaliber, a wiercić niełatwo domową wiertarką... Jak robiłem to ostatnio to był blekałt na 1/4 Warszawy... ( dobrych kilka lat temu) a myślałem że tylko korki poszły.... poważnie. Tzn. akurat walnęło trzy sekundy po tym jak ruszyłem z wiertarką
nieborak Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 gromada kiedyś dilował długimi śrubami właśnie, żeby tył założyć na przód.więc pewnie da się to zrobić. Też nie wszystkie hamulce mają takie same śruby. Gromada, śmada. U mnie w mieście-mateczniku ostrego nie ma takich nakrętek w sprzedaży. A chciałbym. Chodzi o te tulejki mocujące hamulec? Można dać tulejkę od śruby podsiodłowej http://allegro.pl/sruba-podsiodlowa-dl-25mm-na-klucz-imbus-i2539684492.html Na starołęckiej w serwisie podobno mają takich pełno, dzisiaj byłem ale gość nie mógł znaleźć. Gorzej jak jest stareńki widelec wtedy ani śruba ani przedni hamulec nie pomoże trzeba wiercić dla nakrętki kaliber, a wiercić niełatwo domową wiertarką U mnie poszło wkrętarką + nowe wiertło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.