Skocz do zawartości

[hamulec] zakładać na przód czy tył?

miensny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko.

Mam fajny hampel na tył firmy miche i zastanawiam się czy jest sens pchania hamulca na tylne koło w ostrym?

Napisano

Na szczęście o ile to jest ten z najprostszych hamulców Miche - performance - to wystarczy kupić drugi taki sam pod marką Tektro na przód i bedzie komplet. Gorzej jak jest stareńki widelec wtedy ani śruba ani przedni hamulec nie pomoże trzeba wiercić dla nakrętki kaliber, a wiercić niełatwo domową wiertarką... Jak robiłem to ostatnio to był blekałt na 1/4 Warszawy... ( dobrych kilka lat temu) a myślałem że tylko korki poszły.... poważnie. Tzn. akurat walnęło trzy sekundy po tym jak ruszyłem z wiertarką :D

Napisano
gromada kiedyś dilował długimi śrubami właśnie, żeby tył założyć na przód.więc pewnie da się to zrobić.

Też nie wszystkie hamulce mają takie same śruby.

Gromada, śmada. U mnie w mieście-mateczniku ostrego nie ma takich nakrętek w sprzedaży. A chciałbym.

Chodzi o te tulejki mocujące hamulec? Można dać tulejkę od śruby podsiodłowej http://allegro.pl/sruba-podsiodlowa-dl-25mm-na-klucz-imbus-i2539684492.html

Na starołęckiej w serwisie podobno mają takich pełno, dzisiaj byłem ale gość nie mógł znaleźć.

Gorzej jak jest stareńki widelec wtedy ani śruba ani przedni hamulec nie pomoże trzeba wiercić dla nakrętki kaliber, a wiercić niełatwo domową wiertarką

U mnie poszło wkrętarką + nowe wiertło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...