adhd Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Cześć Kupiłem tarcze Alligator Pizza. Podczas montażu zauważyłem, że jej wewnętrzna średnica (36mm) jest większa niż średnica piasty Novatec (32,8). Tarcza nie opiera się tym samym o piastę. Trzymają ją tylko śruby. Czy taki sposób montażu jest OK?? Wydaje mi się że nie. Co Wy na to? Proszę o dobrą argumentację, bo sprzedający upiera się że taki sposób montażu tarczy jest w porządku. Pozdrawiam 0 Cytowanie selektywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Jak rozstaw śrub się zgadza to nic w tym dziwnego ... Zobacz sobie jak wygląda np tarcze, Avid G3CS lub Ashima ARO 08, powierzchnia styku tarczy z piasta jest jeszcze mniejsza niż w alligatorze i zapewniam cię że nie przeszkadza to w prawidłowym działaniu takiego zestawu. U mnie tarcze trzymają się "tylko na śrubach". Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhd Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Okej dzięki. Tarcze już założyłem i jeżdżę. Jeśli tak ma być to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.