Skocz do zawartości

[dętka] jaka dętka 26 x 2.10?

lukasz2146

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcę zakupić nową dętkę ponieważ ta którą mam obecnie (firmy CST) ciągle się dziurawi. Złapałem 4 gumę w ciągu miesiąca. A więc jaką dętkę polecicie do opony o szerokości 26 x 2.10 z wentylem samochodowym?

Napisano

kapcie, a szczególnie częste kapcie w dużej mierze zależne są od opony, więc może od niej należałoby zacząć zmiany innym elementem jest szczęście, a raczej jego brak. Dętka to tylko dodatek, w takim przypadku dobre będą wszystkie grubsze dętki (czyli te nieodchudzane)

Napisano

Jeżeli ciągle łapiesz gumę, to proponuję podobnie jak iza 121 zwrócić uwagę na rant obręczy, taśmę oraz samą oponę. Jeżeli masz oponkę drutowaną, to może gdzieś ten drut wystaje i dziurawi dętkę. Ostatnio kupiłem Geaxa Ultralite i mimo tego, że odchudzona nie złapałem laczka, a sama guma jest dość gruba i sprawia wrażenie dobrze wykonanej.

Napisano

Jeżeli ciągle łapiesz gumę, to proponuję podobnie jak iza 121 zwrócić uwagę na rant obręczy, taśmę oraz samą oponę. Jeżeli masz oponkę drutowaną, to może gdzieś ten drut wystaje i dziurawi dętkę. Ostatnio kupiłem Geaxa Ultralite i mimo tego, że odchudzona nie złapałem laczka, a sama guma jest dość gruba i sprawia wrażenie dobrze wykonanej.

x2

Ja jeżdze na Kendach UltraLite i jak na razie ani jednej przebitki (tfu tfuu)

Napisano

Wybór innej dętki nie wpłynie na mniejszą ilość dziur ... Jeśli dziury masz po wewnętrznej stronie koła to sprawdź opaskę na obręczy oraz czy nie ma jakiegoś zadziora na samej obręczy. Jeśli przebicia pojawiają się od zewnętrznej strony to może być wina słabej/zużytej opony albo w najgorszym przypadku zwykłego pecha :)

Napisano

Opony jakie posiadam są firmy Merida. Dziś złapałem kolejną gumę. Dziury robią się od strony opony. I wszystkie podobnie wyglądają. Są bardzo małe. Już kilka razy przejrzałem oponę i nic tam nie znalazłem. Chyba muszę zmienić opony... A więc jakie opony polecicie najlepiej o szerokości 26 x 1.75?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...