Tad3k Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Hej! Dziś przyszła do mnie szosa na podzespołach Campagnolo, z ramą o nazwie Spino Chcę z niej zrobić ostre koło, a części typu: przerzutki, hamulce... wsadzić do "wystawowego" Jaguara. Mówiąc o nim jako o wystawowym, mam na myśli rowerek, który kupiłem głównie ze względów polskiego pochodzenia, nie jeżdżę na nim za dużo. Trzymam go, można powiedzieć, kolekcjonersko Chciałbym dowiedzieć się co nieco o ramię... Wiecie może coś o niej? Jak się domyślam Spino, to model, gdzie mógłbym znaleźć markę? I zdjęcia: Jeszcze w pudle Już rozpakowany. Ramka: Koła: Piasty: Pochwalę się częściami: - Campagnolo: korba, sztyca, hamulce, manetki, przerzutki, stery, - mostek 3ttt, - suport Gipiemme Sprint, tak ma przynajmniej napisane - kiera, jeszcze nie wiem, nie odwinąłem, - siodełko San Marco. Rower potrzebuje generalnego remontu. Wypolerowanie części, pomalowanie ramy itd. Co myślicie o rowerku? Pozdrawiam
elberet Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 zrób jakie lepsze foty muf, haków, powiedz jaka średnica sztycy i gwint suportu to może się coś ustali.
Tad3k Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 Ok, zdjęcia już się ładują Cały album: http://www.fotosik.pl/u/tadekfoto/album/1251661 Sorry, że takie słabe, ale ręce mi się trzęsą sztyca 26,8 O nie, niema zaślepki śruby od korby Skąd ja to wytrzasnę?! Mogę dodać jeszcze, że ramka przy mocowaniach tylnego hamulca ma takie same "ozdobniki", jak przy mufkach.
Hablababla15 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 no z tymi zaślepkami to kiepska sprawa Kiedyś pamiętam były 2 kompletny, o dziwo jeden po drugim na allegro (campy ofc) to jeden poszedł za 43zł
Tad3k Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 Kupiłbym nawet za 100, żeby tylko były Jest, mam te nakładki!!! http://allegro.pl/metalowe-wkrecane-korki-do-korb-campagnolo-brev-i2548258284.html Tą prowadnice od linki przerzutki da się odczepić, bez ingerencji w ramę (odlutowywanie)?
Tad3k Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 Spoko, już do nich napisałem, może nie będę musiał licytować, tylko od razu kupię. Ktoś coś wie co to za rama?
Tad3k Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Napisano 12 Sierpnia 2012 Hej. Mam mały problem. Nie mogę zdjąć korby, psikałem wd, nawet tłukłem młotkiem gumowych (delikatnie)... Nic nie drgnęło :/ Macie jakieś sposoby na (chyba tak się mówi) zapieczone części? Pozdrawiam.
Tad3k Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Napisano 12 Sierpnia 2012 Nie, nie mam czegoś takiego. Mógłbyś podać mi jakiś link
Hablababla15 Napisano 12 Sierpnia 2012 Napisano 12 Sierpnia 2012 atrxevu nie musiałeś już od razu z lmgtfy choć sam lubię tego używać : ) bez tego ani rusz, wiele prób ściągania bez tego kończy się ich zniszczeniem więc leć do rowerowego jutro, wydaj te 20zł i korby schodzą jak.. w sumie nie mam porównania, ale schodzą od razu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.