Skocz do zawartości

[siodełko] Test siodła

michalbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zakładam temat tutaj, ponieważ mam dylemat w kwestii wyboru siodełka odpowiedniego do mojego tyłka. Przetestowałem wszystkie udostępnione do testów modele Specialized'a, Fizik'a oraz Selle Italia (bez Kit Carbionio - ale to już niebawem).

Mam upatrzone jeszcze kilka modeli, ponieważ głównie poszukuję siodła z wycięciem (nie wgłębieniem, a wycięciem - modele Fizik Versus są, jak dla mnie, pomyłką).

Czy istnieje szansa, by ktoś z okolic Poznania udostępnił swoje siodełko na dzień lub dwa? Można się po prostu wymienić, może znajdzie się ktoś, kogo temat również zainteresuje i dokonamy tymczasowej wymiany, by przekonać się co do danego modelu?

Byłbym bardzo wdzięczny za taką możliwość, ponieważ mój tyłek nie może usiedzieć na żadnym z testowanych dłużej niż dwie godziny, a to stanowczo za mało :/

Wszystko można dogadać, czy to za przysłowiowe piwo, zwykłe "dziękuję", a może usługę rowerową :)

Modele, które mnie interesują do testu:

• Selle Italia SLR Flow
  • Selle Italia SLR XC Flow
  • Selle Italia SLR Super Flow
  • Selle Italia SLR Super Flow
  • Selle Italia MAX SLR Gel Flow
  • Selle Italia SL XC Flow
  • Selle Italia SLK Gel Flow
  • Selle Italia SLC Gel Flow
  • San Marco Arami
  • Selle Italia SLR Gel Flow

Napisano

kupilem niedawno selle italia shiver flow gel i polece Ci 100%, Wycięcie + "Zawieszenie" tylnej części to idealna podstawa pod moja dupe, a w nacie ma same pozytywy,wiec "uniwersalnie" pasuje do wielu dup:P

Napisano

kupilem niedawno selle italia shiver flow gel i polece Ci 100%, Wycięcie + "Zawieszenie" tylnej części to idealna podstawa pod moja dupe, a w nacie ma same pozytywy,wiec "uniwersalnie" pasuje do wielu dup:P

Dzięki Ci za opinie. Niemniej w temacie siodełek na opiniach nie warto bazować, jest to sprawa na tyle indywidualna i na komfort wpływa tak wiele czynników, że tylko przetestowany produkt mogę kupić. Swoją drogą raczej idę w siodła twarde i wąskie (z testowanych już przeze mnie najlepiej wypadła Tundra Fizika - 125mm szerokości, stosunkowo twarde i płaskie, minusem jest brak wycięcia).

Napisano

A Selle Italia nie przetestujesz w cykloturze? Nie pamiętam jakie dokładnie tam są modele, ale wydaje mi się, że coś z wymienionych przez Ciebie było.

Napisano

A Selle Italia nie przetestujesz w cykloturze? Nie pamiętam jakie dokładnie tam są modele, ale wydaje mi się, że coś z wymienionych przez Ciebie było.

Proszę o zapoznanie się z postami napisanymi wcześniej, zanim zdecydujemy się na udzielenie wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...