michalbike Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Zakładam temat tutaj, ponieważ mam dylemat w kwestii wyboru siodełka odpowiedniego do mojego tyłka. Przetestowałem wszystkie udostępnione do testów modele Specialized'a, Fizik'a oraz Selle Italia (bez Kit Carbionio - ale to już niebawem). Mam upatrzone jeszcze kilka modeli, ponieważ głównie poszukuję siodła z wycięciem (nie wgłębieniem, a wycięciem - modele Fizik Versus są, jak dla mnie, pomyłką). Czy istnieje szansa, by ktoś z okolic Poznania udostępnił swoje siodełko na dzień lub dwa? Można się po prostu wymienić, może znajdzie się ktoś, kogo temat również zainteresuje i dokonamy tymczasowej wymiany, by przekonać się co do danego modelu? Byłbym bardzo wdzięczny za taką możliwość, ponieważ mój tyłek nie może usiedzieć na żadnym z testowanych dłużej niż dwie godziny, a to stanowczo za mało :/ Wszystko można dogadać, czy to za przysłowiowe piwo, zwykłe "dziękuję", a może usługę rowerową Modele, które mnie interesują do testu: Selle Italia SLR Flow Selle Italia SLR XC Flow Selle Italia SLR Super Flow Selle Italia SLR Super Flow Selle Italia MAX SLR Gel Flow Selle Italia SL XC Flow Selle Italia SLK Gel Flow Selle Italia SLC Gel Flow San Marco Arami Selle Italia SLR Gel Flow
PoleK Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 kupilem niedawno selle italia shiver flow gel i polece Ci 100%, Wycięcie + "Zawieszenie" tylnej części to idealna podstawa pod moja dupe, a w nacie ma same pozytywy,wiec "uniwersalnie" pasuje do wielu dup:P
michalbike Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Napisano 9 Sierpnia 2012 kupilem niedawno selle italia shiver flow gel i polece Ci 100%, Wycięcie + "Zawieszenie" tylnej części to idealna podstawa pod moja dupe, a w nacie ma same pozytywy,wiec "uniwersalnie" pasuje do wielu dup:P Dzięki Ci za opinie. Niemniej w temacie siodełek na opiniach nie warto bazować, jest to sprawa na tyle indywidualna i na komfort wpływa tak wiele czynników, że tylko przetestowany produkt mogę kupić. Swoją drogą raczej idę w siodła twarde i wąskie (z testowanych już przeze mnie najlepiej wypadła Tundra Fizika - 125mm szerokości, stosunkowo twarde i płaskie, minusem jest brak wycięcia).
adrianello Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 A Selle Italia nie przetestujesz w cykloturze? Nie pamiętam jakie dokładnie tam są modele, ale wydaje mi się, że coś z wymienionych przez Ciebie było.
michalbike Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Napisano 10 Sierpnia 2012 A Selle Italia nie przetestujesz w cykloturze? Nie pamiętam jakie dokładnie tam są modele, ale wydaje mi się, że coś z wymienionych przez Ciebie było. Proszę o zapoznanie się z postami napisanymi wcześniej, zanim zdecydujemy się na udzielenie wypowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.