GIZIU Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam, posiadam hamulce Formula RX. Oryginalne tarcze sprzedałem i wymieniłem na Shimano XT SM-RT86. Jednak trafił mi się na nie klient i wymieniłem je z powrotem na oryginalne. Jednakże te seryjne sprzedałem i kupiłem takie same (nowe) na Allegro. Po montażu przednia tarcza podczas hamowania piszczy a tył zgrzyta (im mocniej hamuję tym bardziej). Myślałem że po jakimś czasie się dotrą. Ale nic z tego, problem występuje już od dwóch miesięcy i mam już dość. Czy ktoś doradzi czego to może być wina ? Na tych seryjnych, jak i na komplecie XT problemu nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 No to zamienił stryjek siekierkę na kijek Klocki piszczą i wpadają w wibrację jak są zabrudzone lub krzywo starte, musisz te obie rzeczy sprawdzić. Poza tym wymieniłeś bardzo dobre tarcze XT na takie sobie formule. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.