Piksel Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Panowie szybka piłka.Posiadam sid race z 2007 roku, składam właśnie nowy rower, mam zamiar jeździć na v-kach. Mam do wyboru shimano xtr(nie wiem jeszcze która wersja, ale to bez znaczenia) lun Avid sd sl lub mag. Kiedyś jeździłem na Marzocchi mx comp i hamulcach xt, hamulce były tak mocne, że rozginały widelec, po zmianie na srama 9.0 nic takiego nie zaobserwowałem. No i w związku z tym mam pytanie, czy sid nie będzie się nadmiernie rozginał z xtrem, czy lepiej kupić avida? A może kwestia rozginania w bomberze była spowodowana długimi piwotami, w przeciwieństwie do sida?Dodam, że planuję zmienić piwoty na tytanowe. Proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Wziąłbym najmocniejsze (szczerze to nie wiem które z nich takowe są), ale do hamulca założyłbym brzydki, ale często pomagający buster. Chyba, że Sid wytrzyma to bez zająknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 bierz xtr bez zastanowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Piksel, jeździłem na identycznym zestawieniu, czyli SID Race '05 (czyli to samo) z ti piwotami oraz V-ką XTR. Nie ma bata, hamulec będzie rozginał nieco widelec, ale się tym nie przejmuj. Nad Avidem bym się w ogóle nie zastanawiał, a na pewno nie nad SL, który jak dla mnie nie hamuje. Booster to IMHO kiepski pomysł, jeśli facet zakłada tytanowe piwoty ;-) Poza tym ze świecą szukać takiego, który naprawdę działa. Bo skoro podkowa w amortyzatorze jest grubsza ze 2-3 razy a i tak się poddaje, to co dopiero nierzadko wycieniowana i powiercona blaszka. V-ki XTR to oczywiście identyczne modele (poza BR-M950), ale różnią się trwałością, jakością wykonania i spasowaniem poszczególnych części. Z tych, których jeździłem polecam w nieprzypadkowej kolejności: BR-M951-->BR-M960-->BR-M970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 I takiej odpowiedzi oczekiwałem, dzięki. W takim razie kupuję xtr.Chętnie założyłbym 951, ale chyba skończy się na 970, ponieważ można go dostać nowego bez większych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.