rzymo Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Jeśli nie przeszkadza Ci mała szerokość obręczy (18mm) to zestaw będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker007 Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 a co daje szersza obręcz? i jakie byłyby minusy węższej (18mm) obręczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 szersza obręcz sprawia, że opona się bardziej okrągło układa na obręczy. Dzięki temu fajniej rower pokonuje zakręty w pochyle. co więcej, można założyć szerszą oponę. Na taką 18mm to maksimum będą okolice 2.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2012 na każdą można założyć i 2,4 (sprawdzone hehe) ale szersza obręcz daje większy balon, lepszą trakcje, mniejsze szanse na snejka co znów pozwala jeździć na mniejszym ciśnieniu co polepsza przyczeopnośc ipoprawia komfort itd itd W dodatku szersza obręcz teoretycznie jest sztywniejsza bocznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 móc, to można, ale to mija się z celem na tak wąskiej obręczy, własnie z powodów, o których mówisz. Do tego balon, zamiast na boki, urośnie nam promieniowo, a to nie jest najlepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 wsyscy tyko te novateki, a czozen czy boplajt? bzycza ladniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynas222 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jaki suport polecacie bo shimano padlo dosc szybko... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jeśli chodzi o zew. łożyska to polecam aerozine ceramiczne lub zwykłe (65 zł w tej chwili) http://extremebike.pl/suporty-do-korb-bb-lozyska-mtb-ceramiczne-i-zwykle-c-176_177.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynas222 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Nie wiem czy da sie same lozyska wymienic...Czy nie lepiej jest caly suport tym bardziej ze jest on watpliwej jakosci... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ja mówię o całym suporcie z łożyskami zew. Chyba, że masz suport na kwadrat, octalink. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 lozyska aerozina polecam, ale extremebike to kontrahent, ktory lubi zrobic w konia, czegos niedopowiedziec, a jak chce sie wyegzekwowac swoje, to zapada sie pod ziemie i udaje, ze umarl - lepiej wziac z innego zrodla nawet kosztem dorzucenia paru zlotych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynas222 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 W tej chwili mam Shimano Deore BB51 ale chybe sa kiepskie chcialbym cos lepszego chyba kupie ten Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi