Mod Team anarchy Napisano 19 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2012 ( no tak, zapomniałem, że to nie klasyki - sory) Cane Creek ma przedstawicielstwo w cult-biku i "10" też są w wersji semi integr. a "40" w zintegrowanej. Zresztą sam obacz: http://www.cult-bikes.com/CaneCreek.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Cane Creek 10 i 40 mają wersje klasyk, półzinteg. oraz zintegrowane już doszedłem nawet czym się różni 10 od 40 nie jest źle ale w głowie mętlik jest to stery mimo wszystko dalej mam do przemyślenia a miałem dziś iść i zamawiać Accenta... Na moje potrzeby 10 jest wystarczająca z tego co czytałem ale wytrzymalsza będzie 40 i chyba na nią się skuszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2012 i to będzie bardzo dobry wybór "...będzie Pan zadowolony, będzie Pan zadowolony..." ja mam S8, a do drugiego bika "choruję" na ... no cóż.... 110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 jasne, ze jest roznica "wielkosci" opony ale miedzy 19 a 18mm wew szerokosci to znikoma wartosc; Jak zapodasz z 5mm wiecej mozesz mowic o zmianie jakosci; ale 1mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynas222 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Podepne sie pod temat a jaki suport polecacie bo w tych shimano w krosie juz mi lozyska padaja po 1,5tys km... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 19 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Podepne sie pod temat a jaki suport polecacie bo w tych shimano w krosie juz mi lozyska padaja po 1,5tys km... Niby temat o składaniu ale pod konkretną osobę i ramę proponuje spytać w dziale NAPĘD ROWEROWE albo użyć opcji wyszukaj i jakiś konkrety znajdziesz bez problemów... jasne, ze jest roznica "wielkosci" opony ale miedzy 19 a 18mm wew szerokosci to znikoma wartosc; Jak zapodasz z 5mm wiecej mozesz mowic o zmianie jakosci; ale 1mm? Mam zamiar używać opon 2.25-2.1 więc tutaj na 100% ma rację nabial niech te 19 mm ma przynajmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Wie ktoś jaki w peaku jest rozmiar przedniej przerzutki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archdrzewo Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 hej skoro sztyca 31.6, to obejmy i zaciski 34,9 tylko top swing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Wie ktoś jaki w peaku jest rozmiar przedniej przerzutki?? 34,9 górny ciąg, najlepiej z dolną obejmą... W ogóle co myślicie jeszcze o obręczach DT Swiss X470? Szukałem jakiś opinii na ich temat ale nigdzie nie mogłem znaleźć nic i całe koło złożyć na DT Edytowane 20 Września 2012 przez zondrin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archdrzewo Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 obejma musi być dolna górna nie wejdzie o czym sie niestety przekonałem na własnej skórze mój peak ma stery accenta airplane i zadnego śladu zuzycia, regularnie smarowane jeździł zimą i w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 20 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ja tez o nich myślałem ale raz wagowo dalekie od liczby 470 (co już pisałem), dwa czytałem kilka opinii o słabych bokach. Ale jak to czasem bywa-zasłyszane nie sprawdzone. Acha: przypomłem sobie-pożyczyłem raz od kumpla koła speca na obręczach DT i właśnie widziałem z 2-3 małe wgięcia na krawędziach. Poza tym ja kierowałem się czymś dodatkowo-szukałem obręczy 29 i 650b jednej firmy a to tylko dawały rok temu FRM, ZTR i SUN. Bierz te mavici i śpij spokojnie Lub bardziej plastyczne Suny, szerokie i niedrogie (mam nadzieję, że nadal niedrogie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 witam, http://m.bikestacja.pl/amortyzator-rock-shox-reba-qr15mm-100mm-bialy-manetka-p-27742.html?osCsid=2re1nal9emg35gaunq934pb6u4 będzie dobry do peak 29 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 zondrin Może pytanie prozaiczne ale ze względu na ostatnie kłopoty moje i kilku innych osób z Peakem osób to je jednak zadam Jaki zacisk sztycy planujesz dać do Peaka ?? Nie chodzi o rozmiar (wiadomo 34,9) tylko typ wysokość itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 A o co chodzi z: Oś mocowania koła: 15mm?? Pytam bo jest jeszcze Reba bez tego oznaczenia tańsz o ok 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 no znaczy dokladnie tyle ze oska ma 15mm a nie 9mm jak tradycyjny quick release Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 no znaczy dokladnie tyle ze oska ma 15mm a nie 9mm jak tradycyjny quick release To ale skąt mam wiedzieć jaki amorek moge kupić? Czy jest to obojętne? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 To ale skąt mam wiedzieć jaki amorek moge kupić? Czy jest to obojętne? pozdr. zależy jaką planujesz włożyć przednią piastę. generalnie koło na 15mm ma większą sztywność od normalnego QR na 9mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) zależy jaką planujesz włożyć przednią piastę. generalnie koło na 15mm ma większą sztywność od normalnego QR na 9mm. Takie mam PIASTY: AUTHOR Xenon Disc 32 otwory. Czyli to 15mm czy 9mm. Koła do Peak 29 przekładam z Author Traction 29 z 2011r Edytowane 26 Września 2012 przez goldziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobraMC Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 9mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 9mm Wielkie dzięki pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 7 Października 2012 Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Ostatecznie kupiłem białą Rebe RL 29 za 1260 zł Edytowane 7 Października 2012 przez goldziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Podłącze się do tematu Czy do 500zł znajdę lepsze koła niż te http://www.bikestacja.pl/kola-shimano-disc-swiss-485d-p-28530.html?cPath=296_793_696 ? Moja waga to 70 kg Jeżdżę w umiarkowanym terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Jaki zacisk sztycy planujesz dać do Peaka ?? Nie chodzi o rozmiar (wiadomo 34,9) tylko typ wysokość itp Przepraszam że teraz odpisuje na ten post ale zauważyłem go dziś planowałem taki http://allegro.pl/zacisk-sztycy-kcnc-road-pro-sc9-34-9mm-16gr-czerwo-i2622649768.html i chyba na takim pozostanę z tego co mi bynajmniej wiadomo z fizyki te pęknięcia nie są spowodowane zaciskiem tylko trochę złą konstrukcją ramy pod względem rozłożenia sił... Mogę się mylić bo nie kojarzę dokładnie jakie siły działają przez moment myślałem o większej obejmie ale nie mogłem znaleźć czerwonej bo drobiazgi chce zrobić czerwone wykończenia tak jak już ktoś zrobił mniej więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker007 Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 A co sądzicie o takich kołach? Ważę +- 66kg Obręcze: Remerx Magic 7327 29" Piast przód: Novatec NT-D811SB Piasta tył: Novatec NT-812SB Szprychy: DT Swiss Competition 2.0-1.8-2.0 Nyple: Sapim Polyax aluminium koszt takich kół to 730zł, waga: 1754 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi