kamiloxl Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam. Dziś złamał mi się hak w Kross Sign DS i potrzebuje zrobić rower "na sztywno" więc skróciłem łańcuch do odpowiedniej długości ale przeskakuje mi z 3-3 na 3-8 i łańcuch staje się luźny. Moje pytanie jak to poprawić (prawidłowa konfiguracja przód-tył). Bez napinacza i prowadnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 łańcuch ma musi być równolegle do zębatek i skracaj powinno być gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiloxl Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Okej czyli wystarczy że dam sobie np 2-x i będę szukał "x" żeby był prosto do "2". A zostawić lekki luz (z 2 ogniwa) czy "igiełke" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ja śmigałem na igiełce kiedyś , jak nogą stanąłeś to się nie giął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Łańcuch zawsze musi być napięty, a szczególnie w Singlu. Nie zdziw się, jeśli i tak będziesz potrzebował napinacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiloxl Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 No właśnie tego się boje bo jestem w drodze do Chorwacji i ja przystanku jak sobie śmigaliśmy zdarzył się ten wypadek z hakiem a ciężko będzie mi tu dostać części ;/ A mogę zrobić jakiś zamiennik napinacza (tzw. domowej roboty) Ja śmigałem na igiełce kiedyś , jak nogą stanąłeś to się nie giął. A na jakiej konfigóracji ? Przód-Tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Może coś w tym stylu awaryjnie zadziała: klik A i sklepu zawsze możesz poszukać i kupić hak, w DS był dosyć popularny model. Ja, z trudem bo z trudem, ale dogadałem się w rowerowym z Francuzem nie umiejąc francuskiego ni w ząb. Więc czemu nie spróbować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiloxl Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Może coś w tym stylu awaryjnie zadziała: klik Hmm ciekawe ale jak ja to zrobię, jakie części ;/ Widzę tam spink plastikowe i kawałek łańcucha to raczej mam w aucie ale ta prowadnica z czego zrobiona ? Dobra z ostatniej chwili. Siedzę w barze i pytam się typa po angielsku gdzie kupie części typek mi przynosi prowadnice i czy ona będzie good ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Coś koło z przodu 2 a z tyłu 5,4 , dawno było , nie pamiętam zbytnio ale czasami spadał od jazdy na kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiloxl Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Drogi w Chorwacji proszą się o jazdę na kole Właśnie kupiłem prowadnicę za 3 euro od barmana będzie dobra na mój problem ? ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ale jaką prowadnicę? A to plastikowe coś można by spróbować zastąpić kawałkiem szlaufa. I później jak tu, kawałek dętki, łańcuch i zipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiloxl Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Dobra powinna być bo ona jest na 1 wałek czyli takie coś jak (http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/40/13/82/2540138236) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.