yhek Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam, przyszedł czas na zmianę mojego Scotta Scale 60[do sprzedania] na coś zupełnie innego. Szukam czegoś fajnego na pełnej amortyzacji z kołem 29'. Jeżdżę głownie w górach, czyli stromo, kamień, korzenie itp aczkolwiek z dzieckiem asekuracyjnie po lekkim asfalcie tez sie zdarzy. Zastanawiam sie nad Scott Spark lub Giant Athem z naciskiem na Scotta. Marzeniem był Specialized ale kolega, który obiecał załatwić rabat ucichł...a 12tys raczej nie dam. Tak więc poproszę o propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 W związku z tym, że cisza w temacie sypie głowę popiołem i podaje przybliżone propozycje do waszej oceny. Po kilku wizytach w salonach rowerowych zacząłem zastanawiać się na sensem zakupu roweru z kołem 29...opinie jakie usłyszałem od znajomych i sprzedawców są zupełnie różne tak 50/50 więc mam zagwozdkę bo nie chciałbym później żałować. Może tu ktoś pomoże podjąć mi decyzje. Co do propozycji, przedstawiam poniżej wraz z ostateczną ceną jaką udało mi się wynegocjować. Wszystkie rowery do natychmiastowego odbioru. Scott Spark 29 Camp - 5200pln http://www.scott.pl/product.php?id_cat=680&id_prod=3009 Scott Spark 60 - 6100pln http://www.scott.pl/product.php?id_cat=568&id_prod=3002 Giant Trance X3 - 6300pln http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/trance.x.3/9161/49269/ i faworyt choć malowanie nie do końca mi pasuje: Spec Camber 29 - 6800pln http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/camber/camber29#specs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 A może? http://www.fun-sport.org.pl/node/169 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Skoro jesteś z B-B to pogadaj z chłopakami z http://www.horizonbikes.com/ Możliwe że mają na stanie jakąś fajną testówkę to sprawdziłbyś organoleptycznie rower 29" - bez tego myślę że nie podchodziłbym do takiego zakupu. Jak nie oni, to może jeszcze Beastie Bikes jakiegoś Ninera mają (chociaż to nie jest pewne, bo z tego co wiem niedawno im ktoś buchnął model testowy) Osobiście gdybym miał teraz kupować nowy rower to raczej 29" - z czystej ciekawości, bo takiego żem jeszcze nie miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Skoro jesteś z B-B to pogadaj z chłopakami z Horizon Bikes Możliwe że mają na stanie jakąś fajną testówkę to sprawdziłbyś organoleptycznie rower 29" - bez tego myślę że nie podchodziłbym do takiego zakupu. Jak nie oni, to może jeszcze Beastie Bikes jakiegoś Ninera mają (chociaż to nie jest pewne, bo z tego co wiem niedawno im ktoś buchnął model testowy) Osobiście gdybym miał teraz kupować nowy rower to raczej 29" - z czystej ciekawości, bo takiego żem jeszcze nie miał Panowie z Tomawark może będą mieć jaką L-kę testową na weekend ale nie ma pewności a, że wyjeżdżam muszę ostatecznie podjąć decyzję do poniedziałku. Właśnie rozmawiałem z kolegą, który ściga się na Treku i stwierdził zdecydowania, że przy mojej jeździe tylko 29". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Witam, wiec zrezygnowałem zupełnie z koła 29", tak wiec na dziś pozostają mi do wyboru trzy rowery Giant Trance X3 Scott Spark 60 Specialized Camber Comp http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/camber/cambercomp#specs Proszę o wskazanie ostatecznego wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Jesteś pewien, że tylko te trzy? Osprzętem one nie powalają, powiem więcej, w tej cenie osprzęt jest beznadziejny- płacisz głównie za nazwę ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 A może ten http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=27993&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=319 , z podanych przez ciebie najlepiej wypada Giant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Tak więc byłem przyjechałem sie i zamówiłem Speca. http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/camber/camber29 Nie wiem czy będę zadowolony w 100% ale mam nadzieje, że chociaż w 90%. Pozdrawiam szanownych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Jesteś pewien, że tylko te trzy? Osprzętem one nie powalają, powiem więcej, w tej cenie osprzęt jest beznadziejny- płacisz głównie za nazwę ramy. Akurat osprzęt w tym przypadku jest mniej ważny niż właśnie te ramy. I nie napisy na nich a konstrukcja zawieszenia i to co oferuje. A w tych przypadkach są one na bardzo przyzwoitym poziomie. Osprzęt i tak się z czasem wymienia. Ramę już niekoniecznie a za nią przede wszystkim płaci się w tych rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Strasznie niezdecydowany jesteś, w przeciągu 3 dni 2 zmiany koncepcji. Raczej nie będziesz zawiedziony z pracy zawieszenia, choć nie wiem jak działa Camber bez Triada bo tylko taką wersję miałem okazję się przejechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Strasznie niezdecydowany jesteś, w przeciągu 3 dni 2 zmiany koncepcji. Raczej nie będziesz zawiedziony z pracy zawieszenia, choć nie wiem jak działa Camber bez Triada bo tylko taką wersję miałem okazję się przejechać. No niestety już tak mam przy zakupie czegokolwiek, samochód kupowałem dwa lata...Jak to śpiewał Stachurski "taki jestem"... No jeszcze dzisiaj przyszło coś takiego http://rowerowysklep.pl/specialized-rower-specialized-sj-fsr-comp-29-test-08-l-o_l_5020.html# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Z tego co zrozumiałem to zamówiłeś Cambera... Więc co z tym Comp'em ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Zamówiłem Cambera, który ma być na wtorek ale dziś dostałem jeszcze propozycje na tego Comp'a 08. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Tan Stumpjumper w rozmiarze L to straszny krążownik, przeba naprawdę wielkiego chłopa żeby nim skręcić (nie mylić ze stabilnością ) model 2010 jest krótszy a i tak mocno mułowaty ... Camber jest zwrotniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 185cm plus 100kg dobrej jakości mięsa wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 185 cm to zdecydowania za mało dla tego grzmota i bynajmniej dobrze wiem o czym piszę ... Stumpjumper 2008 tylko w rozm. M (a jeśli rama za krótka to żaden), Camber może być w rozm. L . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 185 cm to zdecydowania za mało dla tego grzmota i bynajmniej dobrze wiem o czym piszę ... Stumpjumper 2008 tylko w rozm. M (a jeśli rama za krótka to żaden), Camber może być w rozm. L . No to już nie mieszam i pozostaje przy Camberze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Tak więc zamieszkał w mym domu Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No i super, teraz tylko cieszyć się jazdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Jutro test, zobaczymy czy pisane mi koło 29' i full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhek Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Tak więc zrobiłem dzisiaj około 30km w terenie i powiem tak, ktokolwiek zastanawia się nad zakupem roweru z kołem 29" z czystym sumieniem polecam, rower zachowywał się idealnie. Bałem się tego koła ale nie żałuje ani jednej wydanej złotówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Gratulacje roweru. Wygląda bardzo dobrze. Dodam, że na Twoich zdjęciach wygląda o wiele lepiej niż na stronie Speca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkryniu98 Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Nom, gites ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Moje pierwsze wyprawy w teren na 29erze w towarzystwie osób na 26erach wyglądały tak że prawie każdy oprócz mnie pokonywał ciasne skręty i podjazdy, ja miałem z tym spory problem. Minęło kilka tygodni i coraz śmielej składam się w zakrętach z większą prędkością, braki siły przy podjazdach magicznie zniknęły po zakupie spd. Dzięki większym kołom masz większą stabilność podczas zjazdu, nawet jak poślizgniesz się na korzeniu kołem to jego rotacja utrzyma je w miejscu. Sam mam 188cm i ~ 94kg i na pewno nigdy nie kupię już 26era. Gratuluję słusznego zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.