Skocz do zawartości

[Forumowe ciuchy]Robimy w tym roku?

safian

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba przyznać, że rozmiarówka jest bardziej mniejsza niż większa - wstępnie zamawiałem xl, poprawkę zrobiłem po foto prezentacji na xxl i jest dobrze. Bez korekty musiałbym z klinem w gatkach śmigać gęstym lasem i po cichu;)

Ja sobie troszkę ponarzekam.

W sumie nie zainteresowałem się tym wcześniej, ale koszulka nie ma silikonowego ściągacza na dole :( Będzie się strasznie podciągać. Mam taką bluzę i jeśli jadę bez koszulki pod spodem - jest słabo. Druk jest bardzo ładny, zamek jak na mój gust dobrej długości. Jednak szkoda, że nie ma .org na każdym logo. Te na rękawkach (i nogawkach) są każde w inną stronę. Jak się przyjrzeć dokładnie, to można mieć wrażenie, że ktoś to na kacu robił. Jak się nie przyglądać - jest cacy :D

Koszulka ogólnie na plus.

Ze spodenkami mam zgryz. Wszystkie moje dotychczasowe spodenki trzech różnych producentów były ze znacznie bardziej rozciągliwego materiału, który lepiej dopasowywał się do ciała. Tutaj na domiar złego chyba wziąłem za mały rozmiar. Mógłbym w takich jeździć, ale jak będę liczył na to rozciągliwość materiału, to spodenki pewnie za długo nie posłużą.

Teraz nie wiem czy w nich jeździć czy opchnąć lub wymienić się z kimś na rozmiar XXL. Byłby ktoś chętny? Przede wszystkim interesowałaby mnie wymiana.

Ja sobie troszkę ponarzekam.

W sumie nie zainteresowałem się tym wcześniej, ale koszulka nie ma silikonowego ściągacza na dole :( Będzie się strasznie podciągać. Mam taką bluzę i jeśli jadę bez koszulki pod spodem - jest słabo. Druk jest bardzo ładny, zamek jak na mój gust dobrej długości. Jednak szkoda, że nie ma .org na każdym logo. Te na rękawkach (i nogawkach) są każde w inną stronę. Jak się przyjrzeć dokładnie, to można mieć wrażenie, że ktoś to na kacu robił. Jak się nie przyglądać - jest cacy :D

Koszulka ogólnie na plus.

Ze spodenkami mam zgryz. Wszystkie moje dotychczasowe spodenki trzech różnych producentów były ze znacznie bardziej rozciągliwego materiału, który lepiej dopasowywał się do ciała. Tutaj na domiar złego chyba wziąłem za mały rozmiar. Mógłbym w takich jeździć, ale jak będę liczył na to rozciągliwość materiału, to spodenki pewnie za długo nie posłużą.

Teraz nie wiem czy w nich jeździć czy opchnąć lub wymienić się z kimś na rozmiar XXL. Byłby ktoś chętny? Przede wszystkim interesowałaby mnie wymiana.

Przed chwilą testowałem komplet na 30km. Koszulka rzeczywiście jest za mała tzn. dobra w klatce, rękawach, ale za krótka. Brak silikonu na dole potęguje jeszcze większe podciąganie.

Spodenki- w pasie ok,ale szelki wg. mnie za krótkie strasznie ściągają. Może było trzeba wziąć XXL ?(!),mam nadzieje,że po kilku praniach i kilku set km się "wyrobią".

ja, natomiast mam troszkę inny problem, paczkę dostałem wczoraj, ale dopiero dzisiaj znalazlem czas na sprawdzenie. Niestety pierwsze co się rzuciło w oczy to nie super wygład i nadruki, ale naderwana do polowy szelka od spodenek. Spodenki już u krawcowej, ale delikatny niesmak pozostanie...

No to teraz się zacznie......marudzenie

Taśmę silikonową sobie kupcie w pasmanterii, grosze kosztuje i przyklejcie.

A co do rozmiaru tylko i wyłącznie sobie możecie być sobie winni. Ktoś kto brał wymiary na styk może mieć problemy.

Projekt był zatwierdzany baaaardzo długo więc nie narzekać że tego i tamtego brakuje, po za tym było głosowanie.

Jest ŹLE trzeba było samemu zakasać rękawki i wspomóc kolegów.

Cieszyć się że macie ładne ciuchy w korzystnej cenie a jak nie to zapraszam na Allegro ----> Biemme, Northwave, Pearl Izumi, Shimano to może docenicie cenę za komplet który dostaliście.

Chłodno pozdrawiam marudy <_<

Czuję się niejako wywołany do tablicy.

szkoda, że nie ma .org na każdym logo

To że nie ma (nie powinno być) .org wszędzie to nasza decyzja - proszę prześledzić wątek. Było to argumentowane tym, że nie ma tworu "fr.org", tylko "forumrowerowe.org"

Kwestia pojawienia się wspomnianego na spodenkach jest w sumie błędem grafika i poniekąd naszym - bo takie właśnie przesłaliśmy do TopPrintu. Przemko już nie zmieniał w projekcie, a grafikowi "umknęło" to co napisałem mu w mailu - bowiem pisałem że ma być bez .org. Muszę poszukać treści maila, ale jest tego sporo, bo poza dziesiątkami maili, było też dziesiątki rozmów telefonicznych.... (nawiasem w sumie z mojej kieszeni - zeby nie było, nie wypominam tego - brałem bowiem pod uwagę).

ale naderwana do polowy szelka od spodenek

hmm, u mnie jakieś niteczki wystawały, ale już poprawione -pętelka i chyba będzie trzymać. No zdarza się... nie powinni tego przepuścić, stosunkowo niska cena tego nie tłumaczy - o ile jednostkowy przypadek przymknijmy oko... Aczkolwiek zwrócę na to uwagę w Top Print.

Otóż to...Dla chcącego...itd.

A co do rozmiaru tylko i wyłącznie sobie możecie być sobie winni.

Zrobiłem wszystko żeby przybliżyć rozmiarówkę. Przecież wymiary były podane w tabelach. Rozmiar najbardziej popularny XL/XXL wrecz określałem na sobie... no ale każdy jest inny (budowa fizyczna). U mnie spodenki XL - cacy jak cholera pod każdym względem. Koszulka nieco tylko za luźna, ale minimalnie.

Cieszyć się

Podsumowując - tego życzę..... :thumbsup:

A ja tam nie narzekam.Z rozmiarem trafiłem idealnie.Koszulka ładnie opina oponkę :)Trochę przyciasna w bicepsie ale da się żyć.Nie miałem jeszcze okazji jej przetestować w terenie ale jak się będzie podciągać to mamusia przyszyje odpowiedni paseczek.

Ciuszki do mnie dotarły :D

Jak dla mnie rewelacja !!! XXL na 185cm i 100kg jest rozmiarem idealnym

Bigos jeden malutki tyciutki minusik :) Nie napisałeś dokładnie adresu i listonosz musiał zapierdzielać przez 5 pięter i pytać się czy tu taki pracuje - na jego nieszczęście Ja pracuje na 5-m

Jeszcze raz chłopaki wspaniała robota !!!

Powiem tak: czytając wasze komentarze byłem przerażony! A tu (chociaż niby do najszczuplejszych nie należę - wzrost 170, w pasie ok 80+, klatka 110 - czyli jak na 19-latka całkiem normalne rozmiary) - spodenki i koszulkę zamówiłem M - sugerowałem się tym, jakie ubrania na rower normalnie kupuję) wszystko w porządku. Jako, że to są ciuchy ROWEROWE, to nie spodziewam się, żeby było zbyt luźno, bo w tedy jest mi niewygodnie na dłuższych trasach jak się coś ciągnie, albo jak mam spadochron z koszulki na zjazdach i pod wiatr. Najważniejsze, że nic nie uciska i nie przyciska, a ładnie przylega. Również na pierwszy rzut oka zadowalająco wygląda ten pampers - chociaż więcej napiszę jak przetestuję na cięższym treningu. Wszystko w stanie idealnym, materiał, z którego wykonane są spodenki myślę, że naprawdę przyzwoity - a na pewno bije ten, ze spodenek z Lidla, jakie miałem okazję kupić rok temu i trochę w nich pojeździć. Tak, że mając obiektywne porównanie do ubrań lepszych i gorszych oceniam na ogromnego plusa, tym bardziej biorąc pod uwagę cenę kompletu. Otóż - za same dobre spodenki normalnie się płaci 200+. A i jeszcze co do nadruków - rzeczywiście była dyskusja wcześniej na ten temat i głosowanie, więc teraz nie narzekajcie na .org lub brak itp. Co do rozmieszczenia - jakichś specjalnych nierówności nie widzę, a nawet jeśli, to to są szczegóły. To przecież po pierwsze nie jest komplet za 500zł, po drugie kto kto ma ciało idealnie symetryczne niech pierwszy skieruje oficjalną skargę ;) Ogólnie nie żałuję!

Ciuszki do mnie dotarły :D

Jak dla mnie rewelacja !!! XXL na 185cm i 100kg jest rozmiarem idealnym

Bigos jeden malutki tyciutki minusik :) Nie napisałeś dokładnie adresu i listonosz musiał zapierdzielać przez 5 pięter i pytać się czy tu taki pracuje - na jego nieszczęście Ja pracuje na 5-m

Jeszcze raz chłopaki wspaniała robota !!!

Właśnie to był chyba twój adres gdzie się zastanawiałem bo na przelewie był dziwnie napisany :D

Przed chwilą testowałem komplet na 30km. Koszulka rzeczywiście jest za mała tzn. dobra w klatce, rękawach, ale za krótka. Brak silikonu na dole potęguje jeszcze większe podciąganie.

Spodenki- w pasie ok,ale szelki wg. mnie za krótkie strasznie ściągają. Może było trzeba wziąć XXL ?(!),mam nadzieje,że po kilku praniach i kilku set km się "wyrobią".

http://www.stoklasa.pl/guma-silikonowa-elastyczna-szerokosc-6mm-20m-x114649

Ta taśma jak sądzę załatwi sprawę latających koszulek, koszt niewielki 19zł za 20m - obdzieliłby cały nasz peleton ;) , pewnie u krawcowej będzie to za grosze z obszyciem ...

Norma, przynoszą tylko małe listy polecone i paczki priorytetowe, do reszty awizo wypisują na poczcie :/

A do mnie kulturalnie przyniósł :) Może dlatego, że jest winda...

Z rozmiarem trafiłem idealnie, jedynie mogę się doczepić do długich rękawków. Zdecydowanie wolę krótkie jak w Santini.

Dzięki wszystkim zaangażowanym w projekt i oby więcej takich. :thumbsup:

Dzięki, z tej rady zamierzam skorzystać. Zastanawiałem się jak to niedociągnięcie można naprawić.

A co do rozmiaru tylko i wyłącznie sobie możecie być sobie winni. Ktoś kto brał wymiary na styk może mieć problemy.

Ja nie czuję, żebym miał siebie winić. Rozmiar dobrałem bardzo starannie. Nawiet mierzyłem swoje dotychczasowe ciuchy, aby porównać z rozmiarówką podaną przez Topprint. Ostatecznie wyszedł XL jak we wszystkich poprzednich 3 razach. Skąd mogłem wiedzieć, że spodenki będą z tak mało elastycznego materiału? Nie winię w kwestii rozmiaru kolegów z forum. Jeśli mogę kogoś winić to Topprint, że spodenki szyje z mało elastycznego materiału. W końcu obciślaki muszą być elastyczne, żeby dopasowały się do różnej budowy riderów - aby nie uciskały i nie wisiały. Wszak nie szyje się tego na miarę.

Jest ŹLE trzeba było samemu zakasać rękawki i wspomóc kolegów.

Cieszyć się że macie ładne ciuchy w korzystnej cenie a jak nie to zapraszam na Allegro ----> Biemme, Northwave, Pearl Izumi, Shimano to może docenicie cenę za komplet który dostaliście.

Czy ja piszę, że jest źle? Jak pisałem - kolegów nie winię. Kolegom dziękuję, że im się chciało :thumbsup: . Ale argumentów typu "nie robiłeś sam, to nie śmiej krytycznie wypowiadać się" strasznie nie lubię. Czy w tym temacie chodzi o to, żeby piać z zachwytu i smarować się miodkiem? Zamawiający w drugim rzucie skorzystają na każdej konstruktywnej krytyce, którą tu zamieścimy. A ja wszak nie sadzę hejtem itp. Jeśli zaś głosów krytycznych będzie więcej czy po czasie okaże się, że jakość w przeciwieństwie do wyglądu jest marna, to będzie dobry znak, aby następnym razem szyć u kogoś innego.

Czuję się niejako wywołany do tablicy.

To że nie ma (nie powinno być) .org wszędzie to nasza decyzja - proszę prześledzić wątek. Było to argumentowane tym, że nie ma tworu "fr.org", tylko "forumrowerowe.org"

Kwestia pojawienia się wspomnianego na spodenkach jest w sumie błędem grafika i poniekąd naszym - bo takie właśnie przesłaliśmy do TopPrintu. :thumbsup:

Szczerze mówiąc, to jednym okiem śledziłem tę dyskusję. Myślałem, że stanęło na tym, że .org ma być a błąd jest na koszulce a nie spodenkach :D IMHO to logo jest jakieś puste bez tego .org. Nawet bym się nie martwił, że nie ma domeny fr.org. Bo kto powiedział, że nie możemy używać takiego skrótu? Rozwinięcie jest na plecach, które wszelkie peletony w Polsce będą czytać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...