Skocz do zawartości

[Forumowe ciuchy]Robimy w tym roku?

safian

Rekomendowane odpowiedzi

A wpadłeś na to kolego Maciej że niektórzy nie maja na ten przykład spodenek, lub koszulki i nie mają do czego porównać?

Byłem dzisiaj w 2 sklepach i przymierzałem 4 pary spodni.

4f i innych firm (nie pamiętam nazw) .. pasowały na mnie rozmiary L,XL, XL, i XXL - co powiesz? Przecież nie kupię sobie spodni, żeby sprawdzić wymiary.

Po to jest forum żeby pytać, a nóż widelec po paru informacjach wyciągnie się średnią i oszacuje odpowiedź....

jak ktoś nie ma to nie zmierzy chyba proste to jest, a jak ma to ma łatwy sposób na wpasowanie się w rozmiarówkę top printu.

rozmiary od L do XXL na mnie również pasują dlatego polecam zmierzyć jak któs ma możliwość. Bo nawet to że ktoś podobnie zbudowany do ciebie jeździ w jakichś ciuchach nie znaczy że tobie również będzie w tym wygodnie.

A dlatego że spodenek z szelkami nigdy nie miałem, nie przymierzałem, nie bedę kupował tych forumowych.

Kolego Macieju, mój imienniku z resztą, zadałem takie pytanie licząc na w miarę prostą odpowiedź. Odechciewa się normalnie jak zamiast jakiejkolwiek odpowiedzi czytam same pretensje.

Wytłumaczę może Ci troszkę więcej. Mam koszulkę Endury w rozmiarze XL - koszulka jest luźna tak jak chciałem i ma odpowiednią długość. Zastanawiam się nad wybraniem rozmiaru L - tak żeby była troszkę węższa, obcisła, mam nadzieję że nie za krótka. Co do spodenek mam Endura Hummvee w rozmiarze L - w pasie są akurat i prawdopodobnie tutaj też zamówię L chociaż ciężko jest bezpośrednio porównać moje luźne spodenki do tych z forum. A niestety nie mam czasu nawet w sobotę żeby latać po sklepach i przymierzać a zamówienie na te forumowe ciuchy powinienem już wpisać.

Byłem dzisiaj w 2 sklepach i przymierzałem 4 pary spodni.

4f i innych firm (nie pamiętam nazw) .. pasowały na mnie rozmiary L,XL, XL, i XXL - co powiesz? Przecież nie kupię sobie spodni, żeby sprawdzić wymiary.

Po to jest forum żeby pytać, a nóż widelec po paru informacjach wyciągnie się średnią i oszacuje odpowiedź....

A mogę zapytać jaki z 4F był na Ciebie dobry i jakie się do niego mają Twoje wymiary? I jakie planujesz wybrać w zamówieniu?

Szkoda ze TopPrint nie podał długości całkowitej spodenek z szelkami bo nie chce żeby mi wisiały na tylku ;)

A mogę zapytać jaki z 4F był na Ciebie dobry i jakie się do niego mają Twoje wymiary?

i tu największe zaskoczenie. Białe 4f pasowały L, czarne z jakimś wzorem XL.

Prawdopodobnie zamówię cały komplet XL, ale jeszcze jutro sprawdzę w Decathlonie. Wszyscy zamawiają spodenki o 1 rozmiar większe. Jednak ja mam nieco bardziej rozbudowaną klatkę - stąd cały kpl. XL.

Ddla pewności jak wspomniałem jutro jeszcze sprawdzę Decathlon i wręcz zabiorę wymiarówkę Top Printu i porównam do spodenek które będą na mnie pasować - dam znać dla potomności ;)

Mam pytanie odnośnie tej rozmiarówki. Jak mam sb. zmierzyć szerokość ten wymiar to jak jest podany bo nie ogarniam :) Dzięki za odpowiedź.

P.S Obwód pod rękawkami w mojej jednej koszulce to jakieś 102 cm. długość 66, to jaka będzie dla mnie najlepsza :)

Sorka za posta już sb. poradziłem :) a edytowac nie mogę nie wiem czego ;o

Jeśli chodzi o przeróbkę na wektory to ja nic nie ogarnę. Coś tam wcześniej pisałem,że może będzie możliwość,ale nie znalazłem chętnego który by to zrobił.

Swoją drogą to do kiedy otwarta jest lista z zapisami na ciuchy? W tamtym temacie nie widzę stosownej informacji o dacie końca zapisów. Nie wiem czy muszę się już mierzyć czy mogę to zrobić później( akurat jestem poza domem i nie mam swoich ubrań rowerowych przy sobie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...