Skocz do zawartości

[Forumowe ciuchy]Robimy w tym roku?

safian

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Ależ proszę bardzo: http://www.forumrowerowe.org/topic/111830-forumowe-stroje-2012lista-chetnych-i-wplat/

Zapisy można tak jak piszesz do 15., do końca tygodnia poczekać na wpłaty i w poniedziałek 21. wysłać im wszystko, żeby zaczęli klepać koszulki, to może na początku czerwca by były ;P

• Mod Team

Przymierzyć? Przecież to jest robione tylko dla nas, na zamówienie...

@Bigos97: Jeżeli ktoś się interesuje tematem to chyba zajrzenie raz w tygodniu na forum nie jest trudne, szczególnie jeśli śledzi się temat i otrzymuje się powiadomienia na e-maila :P

• Mod Team

Pytanie do panów - mierzę sobie 191 cm, otyły nie jestem ale też nie jestem szczupakiem :) Normalnie ciuchy kupuję XL - XXL(kurtki zwłaszcza). Obwodu w klatce nie pamiętam ale też słuszny wymiar :) Jaką wersję zamawiać? XL czy XXL? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii.

Dodam, że ciuchy rowerowe też wahają się między tymi rozmiarami.

Mrmorty mam ten sam ból.. Rozmawiałem z chłopakami na Pw , ba nawet zadzwoniłem do topprintu. Powiem szczerze, że w tej firmie nie do końca ogarniają kwestie wymiaru. Powiedzieli mi że najlepiej rozmawiać z krojczym.... a jak o niego spytałem nie wiedzieli kiedy bym mógł zamienić z nim parę słów :wallbash: . Potem rozmawiałem z kobietką, która pomóc nie mogła, ale przesłała ponownie tabele wymiarów ze słowami - proszę sobie dopasować.....

I dalej wiem że nic nie wiem... zdaje mi się, że to będzie tyci loteria.

Ze wzrostem 182/91 pas/117 klata koszulka wychodzi mi między xl a xxl (chyba zamówię xl) - wczoraj położyłem sobie koszulki na podłodze i porównywałem z wymiarami podanymi w tabeli.

Gorzej mam ze spodenkami.... chyba pojadę do decathlonu pobawię się w przymierzanie spodenek z szelkami (takowych jeszcze nie mam - forumowe będą pierwsze) i dopiero określę rozmiar.

oczywiście, że osoby odbierające stroje na miejscu mogą sobie przymierzyć ciuchy. Większość strojów robiona jest wg jednego kroju, a na miejscu są ich całe pudla, można wybierać i przymierzać do woli. Ja mam swoje stroje w rozmiarach L(177cm) i jest OK.

I przypominam - wszelkie detale odnośnie strojów należy dopilnować, żeby przy zamówieniu były zaznaczone, bo może być niemiła niespodzianka. Oni szyją w tysiącach sztuk, więc takie zamówienie to dla nich drobnica i to na zamawiającym leży obowiązek pamiętania o wszystkim...

chciałbym skonsultować rozmiar jeśli ktoś zamawiał już coś w TopPrint kiedyś

To moje pierwsze z szelkami, a mierzyłem jedynie takie spodenki w 4F i tam była to L'ka, natomiast z tabelki wychodzi mi coś miedzy XL/XXL.

wzrost - 189 cm - jaki rozmiar braliście ?

Witam, również mam problem z wybraniem odpowiedniego rozmiaru. Jak patrzę na te tabelki to mnie coś trafia widząc jak tam te wymiary są podane. Wydaje mi się że powinienem mieć L lub XL mam mniej więcej takie wymiary: wzrost: 187 cm, w pasie 92 cm: najwięcej na brzuchu: 98cm w klatce: 100cm udo: 53cm.

Może ktoś kto kupował w zeszłym roku albo ma chociaż trochę podobne wymiary mógłby pomóc w wyborze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...