Witam, oto moja nowa maszyna. Miałem na oku wiele opcji Merida Matts, Author, Cube, KTM. W grę wchodziła jedynie nówka. Jak to często bywa wybór padł na opcję na którą nawet nie liczyłem. Scale z tegorocznej kolekcji
Od razu mały upgrade, seryjnie zamontowaną korbę Alivio na Octalink wymieniłem na Deorke.
Klamki hamulców - Shimano BL-M445 Disc
Hamulce - Shimano BR-M446 Disc, 180/F and 160/R mm Rotor
Rower ma przejechane w tym momencie 760 km. Czas przyniósł jednak zmiany. Siodełko fabryczne z logiem Scotta zostało zastąpione sprawdzonym już i taniutkim siodłem Accenta. Tamto nie pasowało mi anatomicznie, zrobienie na nim nawet 40 km sprawiało mi spore problemy.
Druga rzecz to pedały, jakiś czas temu zaczęły strzelać a parę dni temu w Karkonoszach, prawy zwyczajnie się rozkręcił mimo że dostał serwis i dodatkową nakrętkę kontrującą przed wyjazdem.
Teraz się zastanawiam na co wymienić badziewne Wellgo.
Pytanie
mtbshadow
Witam, oto moja nowa maszyna. Miałem na oku wiele opcji Merida Matts, Author, Cube, KTM. W grę wchodziła jedynie nówka. Jak to często bywa wybór padł na opcję na którą nawet nie liczyłem. Scale z tegorocznej kolekcji
Od razu mały upgrade, seryjnie zamontowaną korbę Alivio na Octalink wymieniłem na Deorke.
Klamki hamulców - Shimano BL-M445 Disc
Hamulce - Shimano BR-M446 Disc, 180/F and 160/R mm Rotor
Mechanizm korbowy - Shimano FC-M430-8, Octalink, 44x32x22T >>>>>> Deore
Kierownica - Scott Pilot 18 Team, 18mm rise, OS, 680mm
Mostek - Scott Comp, 4 Bolt, OS 31.8mm, 11/8", 6° angle
Pedały - Wellgo C128
Sztyca - Scott Comp, 31.6mm
Siodło - Scott Racing >>>>>>>>>>>>> Accent
Piasta przód - Scott Comp Disc CL
Piasta tył - Shimano FH-RM35 Disc CL
Łańcuch - Shimano CN-HG53
Kaseta - Shimano CS-HG-50-9, 11-34T
Szprychy - Stainless Black 15G, 1.8mm
Obręcze - Alex XC-44 Disc, 32H, Eyelets
Opony - Schwalbe Rocket Ron, 26 x 2.1, 50EPI, Active Line
Rama Scale Alloy 6061, custom butted tubing, CNC machined Dropputs, Integ. Headset, replaceable hanger
Amortyzator - Suntour XCR LO, Coil spring, Lockout, 100mm tavel
Stery - Ritchey OE 11/8", semi integrated 44/50mm
Przerzutka przód - Shimano Alivio, FD-M430, 34.9mm
Przerzutka tył - Shimano Deore, RD-M592 SGS, Shadow Type, 27 Speed
Manetki - Shimano Alivio, SL-M430-9, Rapidfire plus, w/gear indicator
Waga 13.3 kg.
fotki
http://www.imagic.pl...30/IMG_0058.jpg
http://www.imagic.pl...30/IMG_0075.jpg
http://www.imagic.pl...30/IMG_0072.jpg
Na zdjęciach jeszcze stare siodło.
Rower ma przejechane w tym momencie 760 km. Czas przyniósł jednak zmiany. Siodełko fabryczne z logiem Scotta zostało zastąpione sprawdzonym już i taniutkim siodłem Accenta. Tamto nie pasowało mi anatomicznie, zrobienie na nim nawet 40 km sprawiało mi spore problemy.
Druga rzecz to pedały, jakiś czas temu zaczęły strzelać a parę dni temu w Karkonoszach, prawy zwyczajnie się rozkręcił mimo że dostał serwis i dodatkową nakrętkę kontrującą przed wyjazdem.
Teraz się zastanawiam na co wymienić badziewne Wellgo.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.