Skocz do zawartości

[iphone4s] Uchwyt rowerowy/solidny pokrowiec - dylemat

ShadoK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Obecnie posiadam iphone 4s i szukam jakiegos optymalnego dla mnie rozwiazania.

W gre wchodzi tylko i wyłącznie jazda w MTB (błotko, deszcz) i korzystaniem z endomondo pro, zastanawiam sie nad dwoma rozwiazaniami:

1. zamontowac jakis przyzwoity uchwyt rowerowy do iphona

2. zakupic pancerne etui na telefon i wozic go w kieszonce na plecach

Moze ktos z Was przerabiał juz temat z tym telefonem wykorzystaniem go do endomondo + nawigowania w terenie i ma juz sprawdzone jakies rozwiazanie,

Proszę o trafne spostrzeżenia najlepiej z linkami do konkretnych modeli w/w akcesoriow.

Do tej pory spedzilem juz z 2dni na szukaniu ale na razie na nic co mnie przekonuje nie trafilem stad wlasnie ten post.

z gory THX za pomoc

• 3 tygodnie później...
Napisano

hmmmmmmmmmmmm...

"CoZaBzdura" napisz proszę jak mocowanie pokrowca do kierownicy znosi ostry wyryp. (No chyba, że to raczej uchwyt asfaltowy (lub lekki szuter)).

Jakoś to połączenie pokrowca z kierownicą wydaje mi się "słabe" do jazdy po dziurach.

"ShadoK" a czy będziesz telefon włączał do nawigowania czy tylko nagrywał trasę?

Bo jak chcesz nawigować to musisz mieć telefon na kierownicy (ewentualnie możesz kupić pokrowiec na ramię ale to mniej wygodne).

Jeśli telefon ma tylko nagrywać trasę i od czasu do czasu chcesz na niego zerkać to lepiej trzymać go w kieszeni (w bluzie lub plecaku). Telefon nie dostanie w kość (wstrząsy) kiedy masz go w kieszeni (amortyzujesz ciałem).

Pomijam kwestię upadku z telefonem na plecach.... ale jak masz telefon na kierownicy to przy wypadku też może nieźle ucierpieć.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Kierownica raczej wogole odpadła na chwile obecna tylko nim zapisuje ślad ew. Czasami ustale moje położenie. Obecnie jeździ w wireczku zamykanym w kieszeni na plecach.

Braki finansowe sprawiły ze zakup pokrowca trochę zszedł na dalszy plan

Sent from my iPhone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...