Skocz do zawartości

[Koła] MTB XC ~ 400zł

KMtown

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Średnio się znam, ale też zacząłem szukać kół w tej cenie. I też poluję na te dwa modele.

Porównajmy:

Piasty są te same - łołyska maszynowe powinny zapewnić długą i bezserwisową pracę.

Szprychy - w tańszej wersji sapim, w droższej noname - plus dla tańszej.

Obręcze - no i tutaj największa niewiadoma. Znalazłem dość dobre opinie o tych Rodi FW DISC, o RIGIDA TAURUS też i sam nie wiem, które będą wytrzymalsze. Ważę 67kg. Ja chyba zdecyduję się na tańsze koła - obym źle nie zaoszczędził.

Napisano

Osobiscie kupilem te kola z piastami pod hamulce tarczowe i jestem zadowolony. Po przejechaniu 400 km jeszcze nie mialem zadnego problemu z nimi.

Wysyłane z mojego GT-I8150 za pomocą Tapatalk 2

Napisano
Osobiscie kupilem te kola z piastami pod hamulce tarczowe i jestem zadowolony. Po przejechaniu 400 km jeszcze nie mialem zadnego problemu z nimi.

Czyli ktore?bo obie aukcje maja piasty pod tarcze

Napisano

Te z pierwszego linku na obreczach rodi z piastami novatec pod tarcze.

Wysyłane z mojego GT-I8150 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Możesz coś o nich powiedzieć? Jeździsz w jakimś trudniejszym terenie? Ile ważysz? Jakie opony masz założone? - subiektywna opinia mile widziana :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeden z użytkowników forum pisał, że przy 80kg nie ma problemów ze sztywnością. Waga realne jest na poziomie 2000-2050g.

Sam się zastanawiam na kołami przy tym budżecie i chyba zdecyduje się na Shimano, gdyż wolałbym mocowanie na Centerlocka.

@up

Dzięki kolego za link. Zaoszczędzę trochę kasy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...