Caine Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Caine ja mam a2 i jestem zadowolony wszystko oki Dzięki, ale nie o to pytałem... Przydało by się jakieś kompleksowe porównanie
kamykyo Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Dzięki, ale nie o to pytałem... Jeżeli chodzi ci o te 150zł :035: to ja kupiłem a2 za 1250 model 2006. a evo jest chyba po 1299 więc wychodzi taniej
Caine Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Jeżeli chodzi ci o te 150zł :035: to ja kupiłem a2 za 1250 model 2006. a evo jest chyba po 1299 więc wychodzi taniej Gdybym znalazł a2 w takiej cenie to biore od ręki ale w mojej okolicy nigdzie z Krossa nie spuszczają :angry: Szukam alternatywy dla evo bo czekam już na niego 2 tyg. i dzisiaj dowiedziałem się że jeszcze z tydzień poczekam.
bartekgib Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Słuchajcie - mam osobiste pytanie do posiadaczy Hex'a V6. Jest sprawa. Myślałem nad V3, ale okazało się, że moje finanse o wiele się zwiększą ..... Na szczęście !!!! I dlatego pytanie - rower byłby mi potrzebny do jazdy w 75 % po drodze. Chcę się też dobrze przygotować (rękawiczki, licznik, torba podsiodłowa, lampy, itd.). Dlatego pytanie : lepiej kupić V6 i pierdołki, a jak coś tam to nawet powymieniać i dostosować rower "pod siebie" czy lepiej kupić Level'a A2 i na razie zostać "gołym" (no tylko licznik bym kupił) ????? Myślę, że V6 by mi starczył, bo mam 16 lat, ale jednak ta "wyższa klasa" ciągnie ... No wiecie ..... Dlatego proszę o opinię. V6 już widziałem i jest PIĘKNY !!!! A pozatym, jakbym kupił V6 to rodzice z czasem dawali by mi więcej pieniążków, bo zobaczyliby, że jestem oszczędny. A na dodatek nie potrzebny mi "ekstra skuteczny system amortyzacji", itd. bo jeździłbym po szosie. Także pomóżcie w wyborze - przyjme każde zdanie. Pozdrawiam ! P.S. Wiem, że może nie ten dział, no ale przecież wszyscy tutaj dobrze Kross'a znają.
Blue Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Jak jezdzisz po szosie glownie to ATB wiec V6, przy okazji za oszczedzona kase dokup od razu kask i bajery .
Azazel86 Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Azazel - super rower ... gdzie go kupiles w Wawie? i ile dales jesli mozna wiedziec Otóż obdzwoniłem wszystko w Wawie i okolicach w poszukiwaniu okazji i sam się zdziwiłem, bo znalazłem jedno takie miejsce. Oczywiście szukałem tylko spośród punktów podanych na www.kross.pl. Miejsce gdzie kupiłem rower to hurtownia Krossa i czegoś tam jeszcze pod Warszawą w Jabłonnie (z 5km od Wawy) - ul. Modlińska 18A. Rower wyrwałem za 2150 zł wobec ceny oficjalnej 2399 zł. Rower zamawiają, jeśli go nie ma. Kiedy przyjedziesz to składają go i regulują. Możesz się oczywiście przejechać. Ogólnie wszystko jest wporzo. azael jak bys mogl to luknij do gwarancji i powiedz mi co jest napisane w punkcie gdzie jest mowa o okolicznosciach ewentualnej utraty gwaracji Jeśli chodzi o punkt 4 gwarancji o którym rozmawialiście wcześniej to u mnie jest on tak sformułowany: "Użytkownik roweru zobowiązany jest w ciągu 1 miesiąca od daty nabycia dokonać przeglądu w autoryzowanym serwisie Krossa, co musi być potwierdzone pieczęcią serwisu w karcie gwarancyjnej. Koszty przeglądu ponosi właściciel roweru. W przypadku nie dokonania przeglądu gwarancja traci ważność." Punkt 7 mówi ogólnie o utracie gwarancji: - wspomniane wyżej pominięcie przeglądu - samodzielna niewłaściwa naprawa roweru - wprowadzenie przez użytkownika zmian konstrukcyjnych - używanie roweru niezgodnie z jego przeznaczeniem np. skoki, jazda sportowa (udział w wyścigach kolarskich) - montaż innych części niż oryginalne Uff trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że komuś to pomoże Pozdrawiam
Caine Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Jeżeli chodzi ci o te 150zł :035: to ja kupiłem a2 za 1250 model 2006. a evo jest chyba po 1299 więc wychodzi taniej Stary, gdzie kupiłeś tego a2 w takiej cenie???
evo Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Myśle że jednak evolution w swojej cenie jest bardziej opłacalny, niz a2 o 150 zł droższy. Szczególnie, ten, który ja sprzedaje już odchudzony. jesli już ktoś zastanawia sie czy wydać 1450, to chyba lepiej uzbierac do A4. ps. co do gwarancji: - traci moc gdy skończy sie termin - samodzielna, niewłaściwa naprawa :angry: - zmiany konstrukcyjne wprowadzone :angry: - uzywanie niezgodnie z przeznaczeniem - montaz innych częsci I teraz pytanie, czy jeżeli zmienie Acere na Deore, to nie naprawią mi np: innej częsci (krzywa rama czy hamulce)? Jak sądzicie, odpowiedzialność zbiorowa bedzie ?
Caine Napisano 18 Maja 2006 Napisano 18 Maja 2006 A jednak v6 Cały czerwony. Miałem dość szukania i czekania na evo. Unibike wie jak tracić klienta. To mój pierwszy góral "na serio" więc musi wystarczyć. Wysępiłem 5% upustu i zmieniłem siodełko na bardziej sportowe. Zobaczymy jak bedzie. Aha, mam cały rok serwisu za darmo i nie musze jechać po miesiącu na przegląd.
`MarX Napisano 19 Maja 2006 Napisano 19 Maja 2006 Miły Pan milczy i jutro z rana jadę do Opola żeby się przymierzyć przypasuje to kupie w feni tylko powiedzcie mi spotkaliście się z negatywnymi opiniami o feni? szukałem i same pochlebne opinie i to jeszcze od ludzi co kupili krossy więc dlatego pisze w tym dziale i w tym temacie
Azazel86 Napisano 19 Maja 2006 Napisano 19 Maja 2006 Ja chciałem pochwalić swojego Krossa. Mam go niecały tydzień i zrobiłem już ok 130 km. Dzisiaj warunki były bardzo ciężkie podczas jazdy... ulewa, błoto, piach, zjazdy w kałuże itp. itd. Po 66km rower wygląda tak: Jedyne co dziś zaobserwowałem to drobne problemy z przerzutkami, ale to chyba normalne w przypadku takiego zabrudzenia. Jak dotąd jestem zadowolony Chciałbym jeszcze dodać, że wazę 100 kg i mam 191 cm wzrostu i ten rower naprawdę ma ciężko. Nawet glebę dziś zaliczyłem i nic! Póki co jestem dumny, że mam Kross'a a zdanie innych o braku renomy tej firmy mnie delikatnie mówiąc nie obchodzi Mam nadzieję, że tak zostanie. Pozdrawiam
`MarX Napisano 20 Maja 2006 Napisano 20 Maja 2006 No więc byłem przymierzyłem i tralala. W poniedziałek/wtorek kupuje w feni chyba, że w poniedziałek przycisnę miłego Pana i mi przywiezie ten rower. Miło by było. spotkaliście się z negatywnymi opiniami o feni? Czyli co brać?
MarcinGoluch Napisano 22 Maja 2006 Napisano 22 Maja 2006 Heh nie wiem czy widzieliscie reklame "Piosenka na mundial". Niejaki Norbi smiga w bluzie Kross'a . Ja tez taka chce !
Marcinrednose Napisano 22 Maja 2006 Napisano 22 Maja 2006 Witam Prawdopodobnie dzisjaj stene sie posiadaczem czarno-białego Levela a4 mam nadzieje ze pozytywnie mnie zaskoczy pozdr.
Marcinrednose Napisano 22 Maja 2006 Napisano 22 Maja 2006 mam zarezerwowany - dzisjaj jade zaplacic i odebrać cena t 1699,95 pln w go sport pozdrawiam
jafo24 Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 Heh nie wiem czy widzieliscie reklame "Piosenka na mundial". Niejaki Norbi smiga w bluzie Kross'a . Ja tez taka chce ! no właśnie. Widziałem. Ale dlaczego on ma bluzę Krossa?? co KROSS ma wspólnego z tą piosenką?
jafo24 Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 jest ta reklama gdzies w necie? raczej chyba nie. Ale to jest jakaś piosenka na mundial, moim zdaniem cieniutka.
snuffi Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 kurde, ja telewizji nie ogladam od 6 miechow (no oprocz sportu, relacji ze skoda gradpirx mtb i niezlej jazdy ) wiec nikla szansa ze zobacze
jafo24 Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 kurde, ja telewizji nie ogladam od 6 miechow (no oprocz sportu, relacji ze skoda gradpirx mtb i niezlej jazdy ) wiec nikla szansa ze zobacze i nie masz czego żałować
`MarX Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 ehhhh znowu zadzwoniła pracownica miłego Pana i znowu powiedziała, że chyba za taką cenę będzie normalnie już mnie krew zalewa. na razie czekam cierpliwie.
snuffi Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 zobaczcie co znalazlem na stronie krossa " Dostępność rowerów z grupy extreme Uprzejmie informujemy, że wszystkie rowery z grupy Extreme tj. Sign FR 2, Sign FR1, Sign DS oraz Panic będą dostępne ponownie w sprzedaży od 20 września 2006. " Niezle co nie? Chyba liczyli na mniejsza sprzedaz
jafo24 Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 zobaczcie co znalazlem na stronie krossa " Dostępność rowerów z grupy extreme Uprzejmie informujemy, że wszystkie rowery z grupy Extreme tj. Sign FR 2, Sign FR1, Sign DS oraz Panic będą dostępne ponownie w sprzedaży od 20 września 2006. " Niezle co nie? Chyba liczyli na mniejsza sprzedaz no to ich zadymisty błąd w takim razie. Trochę nie normalna sytuacja żeby zabrakło towaru i to w środku sezonu.
snuffi Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 Unibike mial to samo, w maju 2005 wprowadzil pierwszego undergrounda- w sierpniu juz go nie bylo wogole
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.