Quattro Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Ja musiałem zrobić przegląd po jakiś czasie, żeby utrzymać gwarancję.. Może po pół roku to było.. Może też się to zmieniło. GdyniaBiker pokaż mi zapis, z którego wynika, że jak nie zrobisz przeglądu to tracisz gwarancję.
omen Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 "Producent proponuje w ciągu 1. miesiąca EKPLOATACJI od daty nabycia dokonanie przeglądu w autoryzowanym serwisie. Wykonanie przeglądu przyczyni sie do poprawienia komfortu jazdy, zapewni wyregulowanie wszelkich komponentów, zabezpieczy rower przed nadmiernym zużywaniem sie podzespołów i uchroni przed ewentualnymi uszkodzeniami." więc jednak nie trzeba, ale producent zaleca.. i ma racje.. przynajmniej jeśli użytkownik jest laikiem
andi333 Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Ale to tylko propozycja ale czy nie do odrzucenia o to jest pytanie
Quattro Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 "Producent proponuje w ciągu 1. miesiąca EKPLOATACJI od daty nabycia dokonanie przeglądu w autoryzowanym serwisie. Wykonanie przeglądu przyczyni sie do poprawienia komfortu jazdy, zapewni wyregulowanie wszelkich komponentów, zabezpieczy rower przed nadmiernym zużywaniem sie podzespołów i uchroni przed ewentualnymi uszkodzeniami." Prosiłem o zapis, z którego wynika że tracisz gwarancję - niestety takowego nie ma, więc nie było go skąd wziąć Więc widzimy że producent tylko proponuje. Osobiście dla mniej obeznanych rowerzystów zalecałbym, aby przebyli ten przegląd. Natomiast ja wolę sam zrobić wszystko w biku, wtedy mam pewność że wszystko jest tak jak powinno. Bo wiemy jak pracują niektóre serwisy, oczywiście są wyjątki dobrych i rzetelnych serwisów, ale co jak nie trafię na wyjątek ?
GdyniaBiker Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Quattro - po piersze, powiedziałem, że to się mogło zmienić. I cieszę się, że najwyraźniej tak się stało, skoro nic nie znaleźliście Dlaczego? Cytat z mojej gwarancji z czerwca 2006: Warunki gwarancji(...) 4.Użytkownik roweru zobowiązany jest w ciągu 1 miesiąca od daty nabycia dokonać przeglądu w autoryzowanym serwisie Krossa, co musi być potwierdzone pieczęcią serwisu w karcie gwarancyjnej. Koszty przeglądu ponosi właściciel roweru. W przypadku niedokonania przeglądu gwarancja traci ważność. (...) Tak, dystrybutorzy i serwisy Krossa - oprócz sieci typu GoSport - to żałość :/ Zamawianie mojego roweru to była tragedia.. A serwis.. Naprawiali tam również lodówki Rowery były w piwniczce zamkniętej na kłódkę, mój sprzęcik wisiał za siodełko na rurze grzewczej, odebrałem go z obiciami, kołem usmarowanym wd-40, ogólnie w tym stanie, co wcześniej - z niedokręconą kasetą (chociaż zgłosiłem to niedomaganie)..
nabial Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 moja czerwona a6 19" jest za mala, chce sie ktos zamienic? szukam a6/a8 dowolny kolor w rozmiarze 21" moge kupic/sprzedac, moge sie zamienic
nabial Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 zaleznie od tego za ile kupie zamiennik, ale mysle ze 150-200zl
GdyniaBiker Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 nabial - za mała?! To podważa teorię, że ramy 19" są dla ludzi z wzrostem przynajmniej 1,88m Nie no żartuję. Mi 19" pasuje, ale mam mostek 120mm, a to już dla niektórych kontrowersyjne..
nabial Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 ja mam 188 i nie wiem, albo uroslem, albo sie rozciagnalem, nie mam pojecia - fakty sa takie ze jezdze skulony i cos trzeba z tym zrobic
Fifi Napisano 27 Czerwca 2008 Napisano 27 Czerwca 2008 http://www.forumrowerowe.org/11848g-Kross-...ifi-t39398.html Zapraszam do komentowania. xD
GdyniaBiker Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 http://www.allegro.pl/item389711703_hit_ki...oss_nowosc.html Łoł.. Dla mnie to nowość Ale nie jestem przekonany, że waży 140g
Fifi Napisano 28 Czerwca 2008 Napisano 28 Czerwca 2008 Może tyle ważyć, kiedyś chyba widziałem karbonowe siodełko Krossa o wadze około 120g, mogę się mylić, bo to było już dawno temu.
GdyniaBiker Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 dzięki swojej wytrzymałej geometrii zapewni państwu przez długie lata niezapomnianych wrażeń Kurczę, jak to brzmi, przecież to o kierownicy No ale niby to alu wzmacniane carbonem.. Nie liczyłbym na UL... No może i waży tyle. Jakiś promax, czy zoom to robi pewnie + napis KROSS... Ehh ten Kross nasz kochany i znienawidzony Ostatnio podczas wizyty w serwisie z powodu zerwania łańcucha (seryjny KMC z A4) dowiedziałem się od mechanika, że to łańcuch 8-biegowy Jakoś działał na 9 biegach, ale... Ehh.. Wstyd.
Quattro Napisano 30 Czerwca 2008 Napisano 30 Czerwca 2008 No ja tak patrzyłem, że po wymianie łańcucha na LX 9-tkę napęd zaczął lepiej chodzić
GdyniaBiker Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 To się nazywa pozytywne myślenie Będzie lepiej. Tylko na razie jest gorzej Ale to coś strasznego. Dotąd miałem taką opinię, że Kross robi b.fajne, opłacalne rowery, a główny obiekt ich działania - rama - jest rozwojowa i wysokiej jakości, natomiast wizerunek i "jakość" firmy psuje "niższa" obsługa - niekompetentni składacze i beznadziejne serwisy. Ale jeśli "góra" z rozmysłem wybiera niewłaściwe części, które nie są przeznaczone do współpracy ze sobą.. To bez już bez wyrzutów sumienia marzę o Specu
fallout Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 i dlatego poskładałem rower na ramie krossa i mam gdzieś serwis i składaczy
fallout Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 i dlatego sam poskładałem rower na ramie krossa i mam gdzieś serwis i składaczy wybaczcie dubel, net zamula :/
fallout Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 no i mój składany krossik dostał torę 318SA, teraz wygląda prawie jak A6 tylko że w innym kolorze I mam pytanie co do tego amora, też wam się lekko poci na tej uszczelce pod pokrętłem motion controla?
evo Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Kroś z was ważył Schwalbe Smart Sam Sport 26x2.1 z Krossa A4? Ile to waży, z 750 g?
Makus Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Elo Elo witam wszystkich posiadaczy rowerów firmy KROSS ,sam jakieś 1,5 miesiąca temu stałem się posiadaczem Kross'a Level'a A2 i jestem z niego zadowolony
Amok Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Witaj. Dokonałeś słusznego wyboru obywatelu. Ojczyzna jest z was dumna.
Mateunio Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 A to i ja sie wpisze:) Co prawda uzytkownikiem Krossa jestem juz od roku, ale jakos wczesniej niebylo okazji sie zapisac:)
HOMER Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 To i ja się wpiszę. Mam Krossa Grand'a i tak sobie myśle jaki ja byłem głupi ze go wybrałem. Ale teraz wymieniam w nim wszystko na lepsze częsci.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.