Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też posiadam Krossa model Hexagon V2 teraz beda wprowadzane powazne zmiany czyli amortyzator XCR przod , nowe tylnie kolo a pozniej nowa alu rama troszke mniejsza od 19.5" moze 18".

Napisano

Witam !!!!

Jestem Piotr i mieszkam w Rumi.

O to mój BIKE przed modernizacją

krossmp2.th.jpg

po

img1071pd9.th.jpg

img1072ii9.th.jpg

img1073tl5.th.jpg

img1076ow4.th.jpg

Rama Kross LEVEL A8

Hamulce Przód Shimano Deore XT M756 Tarcza Promax 160

Hamulce Tył Avid BB5 Tarcza Avid 160

Kierownica TRUVATIV HUSSEFELT

Mostek TRUVATIV HUSSEFELT

Koła Alexrims DM24 Opony jakieś Slicki Authora

Przerzutka przednia Shimano S 050 czy jakoś tak

Przerzutka tylnia Shimano DEORE

Amortyzator RS PSYLO XC

Sztyca Accent

Zacisk Nie wiem ;P

Korba TRUVATIV FIREX SL

Napisano

Uzytkownik tygodniowego A6 wita :voodoo:

Czy wasza Tora 318 tez byla na poczatku taka "drewniana"? Marny Suntour XCR u kumpla chodzi plynniej na drobnych nierownosciach niz moja Tora. Moj amor zachowuje sie jakby na drobnych ruchach przycieral o cos. Przesmarowalem Brunoxem Deo - zadnej poprawy. Moze jest ktos z Poznania, u kogo moglbym porownac dzialanie amortyzatora?

Napisano
Wyreguluj ciśnienie w amortyzatorze do swojej wagi. Potem ustaw sobie tłumienie.

amortyzator napompowany jest odpowiednio, tlumienie akurat nie widze zeby tutaj mialo jakies wiekszy wplyw. Po prostu amortyzator od nowego chodzi jakby mial jakis opor na uszczelkach albo cos (za suche? - model a6 2007, moze sie zasiedzial w magazynie?). Amortyzator przy duzym ugieciu chodzi w miare ladnie, przy niewielkich skokowo.

Do tego wszystkie na skok amora na blokadzie dochodzi gdzies do 4cm - troche duzo jak na moj gust.

Napisano

Jednak nie odchodze.... Miał byc Corratec Superbow ale CR dzis nagle odwolalo zamowienie bo juz nie maja ram a w pt jak zamawialem to jeszcze mi mowili ze sa prosze skladac zamowienie. Banda debili tam pracuje. Kross A2 na tarczach 11,7 kg:) niedlugo update rozpiski dam a za miesiac 10,xxxxg bo amorek papa:)

Napisano

a mój krossik doczekał się spd :D w połowie czerwca wymiana amora i będzie git. Zmienie sobie w niedługim czasie może przedni hebel na jakiegoś fajnego vałkowego Avida, korpus klamek pomaluje albo kupie nowe i jakieś ciekawe manetki i będzie wsio

gerus jesteś zadowolony z pracy xcr'a?

Napisano
Na blokadzie amortyzator powinien uginać się max 1 cm. Daj na gwarancję ten amortyzator.

dzieki za rade, amor pojedzie do Harfy (rozmawialem z nimi - zdarza sie, ze Tory maja za malo oleju), po drodze jeszcze okazalo sie, ze sklep do gwarancji nie dolaczyl paragonu...

Napisano

Po ok. 3500km środkowa zębatka (32t) w korbie Truvativ firex odmówiła współpracy. Szukałem w Gliwicach oryginalnej ale nie znalazłem. Tak więc informuję, że zębatka 32t z Shimano LX pasuje idealnie :) Tylko mogłaby być czarna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...