bartekgib Napisano 23 Grudnia 2007 Napisano 23 Grudnia 2007 Teraz kiedy mam gotowy rower MTB - nie ma takiej opcji. Owszem - u mnie w mieście jest jeden główny klub kolarski (szosowy) i w Lubawie ( kilkanaście km od mojego miasta ) jest cała dobra reprezentacja kolarska. Ale mama się nie zgodzi na drugi rower - nawet za 200 zł ..... Może może będe się starał. Pozdrawiam !
ulvgar Napisano 24 Grudnia 2007 Napisano 24 Grudnia 2007 Szosa jest... nudna. MTB daje więcej możliwości, start w coraz lepszych maratonach w naszej okolicy Polski (na górskie nieco za daleko), rower MTB na szosie też daje radę. Co do enduro to znajomy kupił w tym roku Authora a-ganga, który waży ok 16 kg - na szosę ten rower jest za ciężki a dojechać do lasu trzeba, koszt odchudzenia takiego roweru byłby niemały, na treningach z chłopakami z Nowego Miasta Lubawskiego też koledze słabo szło... Enduro ma sens ale na południowych zakątkach Polski. Wiele rowerów znakomicie się prezentuje z giętą kierownicą, na naszych terenach (Lubawa, Iława, Nowe Miasto Lubawskie) taki rower znakomicie się sprawdzi, a i w maratonie można wystartować. Tyle ode mnie Bartek, ile masz wzrostu?
bartekgib Napisano 24 Grudnia 2007 Napisano 24 Grudnia 2007 186 cm. Ja ma teraz giętą 640 mm o dużym wzniosie i już czeka na mnie prosta kierownica w sklepie ( Kalloy - a co tam - nie będe ładował w Boplight'y ). Ale bardzooooooo się zastanawiam. Jest jeden powód zmiany kierownicy : bo sądze, że ta kierownica nie pasuje do mojego roweru. Sam nie wiem, co mam o tym myśleć. Nie wiem, czy stylistycznie pasuje czy nie. Niech się ktoś wypowie PATRZĄC TYLKO I WYŁĄCZNIE STYLISTYCZNIE : pasuje do roweru czy nie ? ? ? ? ( foto w sygnaturze - trochę nieaktualne ale podobne do teraźniejszych ). Dzisiaj dostałem PD-M505. Niedługo rower będzie miał zamontowane SPeDałki, ale wtedy, kiedy zakupię buty najpierw. Pozdrawiam !
lanc91 Napisano 24 Grudnia 2007 Napisano 24 Grudnia 2007 moim zdaniem ta kierka nie pasuje znacznie lepiej wygladal by z prosta kiera
ulvgar Napisano 24 Grudnia 2007 Napisano 24 Grudnia 2007 Z mniejszym wznosem lepiej by całość wyglądała Jak prostą założysz to mostek zostawiasz jak jest czy odwracasz na +? Wzrost mam podobny (sam się kiedyś zastanawiałem nad amstaffem) ale 18' to jednak sporo za mało nawet do enduro a waga ramki też nie jest najlżejsza (2575 g przy 18' wg producenta). Po doświadczeniach kolegi z a-gangiem pozostaję przy rowerach do XC. Owszem, amstaffem i a-gangiem da radę się tu i ówdzie pojeździć ale dużo z większym wysiłkiem niż (daleko nie szukając) levelem a4 albo hexagonem v6.
bartekgib Napisano 24 Grudnia 2007 Napisano 24 Grudnia 2007 Do Adminów : przepraszam za offtopic. Kierownicę wymieniam na prostą. 580 mm. Mostek pozostaje na minusie - jedynie może podkładkę dam pod mostek ( zobaczymy jak to wyjdzie ). Okablowanie idzie do skrócenia, bo jest przegięcie długie. Powiem tak : nie wiem, czy ramkę będe zmieniał. Powód : ten rok będzie rokiem ostatecznym i się określe w jakim stylu jeżdzę. Dlatego nie wiem na razie dokładnie, w co zainwestuję. Jedynie zmienię to, co napisałem wcześniej. A ramka ? Pogadamy za 8-9 miesięcy ulvgar - jedynie "wyższe tereny" to Góra Dylewska. Mieszkamy w totalnie płaskich terenach. I chyba będe musiał bardziej przystosowywać rower pod płaskie tereny. Wiadome Przecież nie kupię ramy z pełnym zawieszeniem, gdzie wykorzystam 20 % pracy dampera. Pozdrawiam !
Schwefel Napisano 26 Grudnia 2007 Napisano 26 Grudnia 2007 Najciekawsza to jest rama, nie posiada ona bowiem osi obrotu przy suporcie i hakach a dolna rurka łącząca te dwa pkt została zastąpiona karbonową "płytką" która się po prostu ugina. Podobne rozwiązanie ma Cannondale w Scalpelu na 2008 Ten Kross F7 to nic innego jak Token w innym malowaniu. Różnicą jest wspawany gusset.
szaqman Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 wracając do tematu głównego, kolejny użytkownik Krossa (mało już co prawda oryginalnych części w nim zostało, ale co tam...) w mojej osobie dopisuję się do tematu
bartekgib Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 A Witamy Witamy Miejmy nadzieje, że Meadow będzie się dobrze sprawował Pozdrawiam ! P.S. Dopisuj się do testu http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=19526 - dobrze byłoby go kontunować
omen Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 witam I ja stalem sie posiadaczem Krossa. Tj. samej ramy z A6 czerwonej w rozmiarze 17 cali :] cały rower przedstawie pod koniec stycznia, albo dopiero w lutym bo na razie nie mam czasu na poskładanie calośći
lanc91 Napisano 5 Stycznia 2008 Napisano 5 Stycznia 2008 a to teraz ja sie pochwale swoim krossem ponizej link http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/27820.../niezalogowany/
Fifi Napisano 9 Stycznia 2008 Napisano 9 Stycznia 2008 Mój Kross dostał dzisiaj nową sztycę Smica oraz alu śrubki do rogów Boplight
gerus Napisano 9 Stycznia 2008 Napisano 9 Stycznia 2008 Mój level nie dostanie nowej korby, przynajmniej na razie:/ Za to ma prezencik w postaci gripów x.0 przerzutki tył x.9 i klamek avida FR5. na wiosne planowo ma ważyć ok 11,5 kg a po wakacjach ok 10.7 (zmiana amorka na r7 lub reba albo cos innego)
Dark_Reaver Napisano 14 Stycznia 2008 Napisano 14 Stycznia 2008 widze, ze chwalicie się swoimi Kross'ami ja swojego fotke znalazłem ale jest stara... ale i tak ją wam pokaŻe ^^ jutro o 12-13 odbiore rower z serwisu i dam drugą dla porownania hehe. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4c9de9226fe3b975
tomeks Napisano 14 Stycznia 2008 Napisano 14 Stycznia 2008 u mnie doszly nowe pedaly, sztyca i zamontowany jest juz przedni hebel. kupilem tez nowa kasete i lancuchy xt ( ale zamontuje dopiero jak ten zestaw odmowi posluszenstwa. mam tez na oku nowego amora, ale to tejemnica bo nie wiadomo czy wypali
Adik Napisano 14 Stycznia 2008 Napisano 14 Stycznia 2008 O, coraz ciekawiej się twój Kross Bartek prezentuje Ciekawe jak będzie wyglądał po tej "większej" zmianie Ale w tym momencie i tak jest fajnie
bartekgib Napisano 15 Stycznia 2008 Napisano 15 Stycznia 2008 Już jestem zadowolony ze sprzętu. Jeszcze regulacje, itd. A ze zmianą tej "głównej" części z pewnych powodów ( sprzedający nie może znaleźć dobrej ramki ) muszę zaczekać aż do początku lata ..... No ale może to i lepiej. Zainwestuję teraz w ubrania, kaski, pierdołki, a na lato zmodufikuję rower i będzie gotowe. No ale mam nadzieje, że teraz z prostą kierką, itd. wygląda lepiej. Jeździć jeździ sie lepiej, także sprawuje się te 580 mm za 18 zł Pozdrawiam !
fallout Napisano 18 Stycznia 2008 Napisano 18 Stycznia 2008 Też się dołączam z swoim Krossem Rama - Morph. Fotek jeszcze nie pokażę bo wstyd pokazywać kilkuletniego sisa i 6 rzędowy wolnobieg ;D Ale na dniach przyjdzie coś nowego to się wtedy się pochwalę
olek123 Napisano 18 Stycznia 2008 Napisano 18 Stycznia 2008 Myslalem ze nastapi to najwczesniej za rok ale juz stalem sie posiadaczem czerwonej a6, nie moge sie doczekac az przyjdzie paczka
rad8 Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 witam,chętnie się przyłącze do kross team z moim levelkiem a4 (`06 ),po małych zmianach,a właśnie otrzymałem korby firex 3.3:)zamontuje je jak tylko dostane klucze do misek suportu:(niestety po sezonie nie ma ich w żadnym sklepie w łodzi,pozostaje allegro.pozdrawiam:)levelik
Quattro Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 Ja również przyłącze się do Kross Team'u z moim Levelem A4 z tym, że '07. Jeszcze świeży ( pachnie ) jest u mnie od 2 dni Fotki będą trochę później (czyt. na wiosnę) jak wyjadę w plener.
nabial Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 tomeks utnij ten komin, bo jeszcze sobie krzywde zrobisz ja tez sie pochwale efektem koncowym moich prac (sygnatura) - 2200zl i ... nikt mi nie powie ze da sie taniej i lepiej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.