Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tani to na pewno nie będzie kosztować. Damper + amortyzator widzę Reba, tarczówki Avid'y chyba jakieś, z tyłu XT 2008 o ile się nie mylę. Ale czegoś nie rozumiem, tarcze wyglądają na Avida Juicy 7 a na kierownicy chyba są DC LX :D . Ja stawiam na około 3990 zł :) . A jak myślicie będzie z wagą ? Ja bym mu dał tak coś pod 13,5 może 14 kg. Kółka pewno ciężkie po cholerze ;) . A nie wiem czy dobrze widzę ale wydaje mi się że ma takie o pedały : http://www.allegro.pl/item241167269_trekki...rowe.html#photo :blink:

Napisano

Amortyzator to Reba SL, z Tyłu może być Xt ale na pewno nie '08 (brak 'X'). Co do siodła i opon to chyba mają ich tyle, że teraz do każdego modelu będą wciskać :) Jeżeli będzie kosztować podobnie co A8 to lepiej się rozejrzeć za innym modelem...

Napisano

SR SUNTOUR SUSPENSION FORKS

SF-NRX9100-LO

SF-AXON-S RL

SF-AXON-E RL

AIR PRESSURE CHART

Rider weight Air pressure

lb. kg psi kgf/cm²

80 36 51.4 3.6

100 45 64.3 4.5

120 54 77.1 5.4

140 64 91.4 6.4

160 73 104.3 7.3

180 82 117.1 8.2

200 91 130.0 9.1

220 100 142.9 10

Napisano

takie pytanko - jakim kluczem odkrece manetke blokady skoku od tory z a6?

bo gwint wyglada na imbus ale w ogole nie lapie, czyzbym mial od nowosci zjechany gwint, czy tez jest potrzebny specjalny klucz?

Napisano

To sie panowie pochwale. Mój Krossik dojrzewa i ja dojrzalem do zmiany napedu z 8 na 9 ;).

Lada chwila gripy Rocket zamienie na gripy X.0 i przezutka X-7 i jak dobrze pojdzie kaseta XT i rohloff s-l-t :D

Napisano
To sie panowie pochwale. Mój Krossik dojrzewa i ja dojrzalem do zmiany napedu z 8 na 9 :).

Lada chwila gripy Rocket zamienie na gripy X.0 i przezutka X-7 i jak dobrze pojdzie kaseta XT i rohloff s-l-t :)

A jak korba?

Napisano

calkiem dobrze sie sprawily

ale mi sie cos ostatnio zaczyna chrzanic

np na przerzucaniu na duza zebatke lancucha z przodu spada on z korby i owija o ramie korby czasami..

coś ociera o prowadnice przerzutki przedniej, stery piszczą.. nie wiem co sie dzieje :/

Napisano

kusak podregulujesz i będzie chodzić jak nowy :) jak dla mnie sezon letni udany ;) około 2500km ;) mało bo wakacje pracowite. Teraz sezon zimowy, ale możliwe, że nie z krossem tylko zimówką jak znajde korbe i suport do niej...

Napisano

no wlasnie poregulowalem i teraz tez troche obciera, i lancuch tak jakby lata na boki troche.

moze juz sie zużył (rozciągnął) i czas na wymiane?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tych A6 to jak kiedyś 126p ..... To się powoli staje rower "napędzający" Polski przemysł rowerowy. I nawet u mnie w mieście są 2 Kross'y Level'e A6 i obydwa w kolorze czarnym ! Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...