Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nawet u mnie pojawił się Level A6 06' w wersji czarnej. Ale widać koleś nadziany gnat, i nawet dobrze jego wykorzystać nie potrafi :geek: ....... Pozdrawiam !

Napisano

No i zrobiłem pierwsze kilometry bikiem. Muszę jutro skrócić łańcuch, założyć spinkę i przetestować go na jakiejś dłuższej trasie:D

Napisano

Ooo, to skoro Nasti wywołał już ten temat... to go tutaj podrążę. Jak to jest ze skracaniem łańcucha? Po co to? Kiedy skracać, jakie są objawy za długiego łańcucha, jak to sprawdzić?

Pozdrawiam B)

Napisano

Łańcuch rozkuwasz skracasz o kilka ogniwek jeżeli jest za długi i następnie zakładasz spinkę. Dzięki niej bez problemu będziesz mógł zdejmować łańcuch do mycia-konserwacji

Napisano

Spinka często nie wytrzymuje dużych napieć na łąncuchy,np. podczas maxymalnego obciążenia przy wjeżdżaniu pod wzniesienia, i można nabawić się kontuzji. Ale teraz moze robione sa lepszej jakości,wytrzymalsze. :) raz byłem u siebie w serwisie żeby mi skrócili to zazadali za usługę 5 zł :] paranoja, dwa takie skracania i mam rozkuwacz, moge własny biznes zakładac :P

Napisano

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem A6 '06 :) Dzisiaj była jazda testowa. W porównaniu do mojego poprzedniego bajka , A6 ma nieziemskie przyspieszenie, połyka wzniesienia i jest bardzo zwrotny. Mam około 180cm i ramę 19" i sztyca jest krótka. Na seryjnej (bardzo ładnej zresztą :P ) kierownicy jedzie się jak na Harley'u (choć jest już lepiej z odwróconym mostkiem) ;) będzie konieczna zmiana na prostą, ale to już według upodobań ;)

Jedyny mankament, który zauważyłem to małe bicie obręczy zarówno przedniej, jak i tylnej, ale dla mnie to nie problem bo sam serwisuje rower;)

Napisano

Co Wy wszyscy chyba chcecie dostać "becikowe" za te A6 co ;) ? ? ? ? ? No bo tyle tego się namnożyło, że co jeden ma Kross'a A6. Dobrze, że mój to A4 i to z 2005 roku ;) Pozdrawiam !

Napisano

bartek, czy istnieje kross ktory nie jest levelem? :mellow:

oczywiście. mój :P

kochany indywidualista ;d

jutro dostanie nowy suport xt i korbe deore '06 aka LX '05

Napisano

moj krossik dostanie jutro nowe korby truvativ firex :D ale teraz zastanawiam sie czy je odrazu wymieniac poniewaz stare przestaly chalasowac

Napisano

Ze strzelajacymi lub piszczacymi czesciami, ktore czlowiek juz chce wymieniac jest jak z bolem zeba tuz przed wizyta u dentysty. Jak tylko sie czlowiek do niego wybiera to bol zeba przechodzi. ;>

Napisano

a u mnie może w tym miesiącu pojawi się drugi krossik xD ma byc to lvl a6 czerwony ale jeszcze nie jest to pewne czy sie pojawi :D:P

Napisano

Nie no kurna to chyba jakieś zboczenie z tymi Kross'ami ;) ! ! ! ! Ja chyba zamaluję u mnie tą nazwę Level na ramce - będzie Kross A4 ( Audi :) ) Pozdrawiam !

Napisano

ja tam mam kross vission xao, ktorego niestety juz odsylam na emertyture - za ta kase wieksza rewelacja niz a6 za 1800zl

a co do a6 to powinien byc za jakis tydzien ;)

a co do rozmiaru to mialem straszne dylematy, rozum mowil 21", ale dzis smigalem na tym rowerku i stwierdzam ze 19" + mostek 110mm jest idealnie dopasowana do wzrostu 188, a najwyzej sie kupi mostek 120mm i odsunie ciutke siodelko, poza tym smigalem na standardowej sztycy, ktorej brakuje jak dla mnie troche ponad 5cm, a przeciez sztyca tez troche odchodzi do tylu wiec trza sie bardziej wyciagac :)

Napisano

nabial ja mam 189 i smigam na 21'

jednak po fakcie stwierdzam, ze lepsza by byla 19..

oczywiscie nie mam co narzekac na 21' ale 19 by byla lzejsza ladniejsza, zwrotniejsza (?)...

Napisano

a jaki mostek masz przy 21?

w obecnym vissionie, tez kross mam rame 21,5" tylko ze ona jest dziwnie mala;d tzn podsiodlowa zgadza sie, ale gorna rura ma cos 53-54cm od spawu do spawu ;d

Napisano
czy istnieje kross ktory nie jest levelem? :ermm:

oczywiście. mój :D

no i mój oczywiście też

nie ma to jak sign raw, jeszcze nie zdarzyło mi się spotkać drugiej takiej ramy, NIGDZIE :D

Napisano

Nabial kurde jak kupisz levela to bede jedynym klubowiczem na Vission'ie tyle, że moj to ION.

Panie i Panowie nadal poszukuje kokpitu z levela. Tyle osob pisalo ze juz zmienia ale nikt nie sprzedaje. Interesowal by mnie raczej nowy kokpit i zakup juz teraz a nie po sezonie(taka otrzymalem oferte).

Pozdrawiam Kross'owa rodzinke :ermm:!

Marcin

Napisano

jak dla mnie to moznaby to nazwac prawie jak merida, kross matts sport i duze laserowe HFS hmm ;) komus sie nudzilo, nie mowiac juz ze obecne kolorki czarny i czerwony sa jedyne w swoim rodzaju ;)

co do vissiona to zapewne zloze na pozostalosciach jakis rowerek do babci, bo nowego skladaka zajechalem w 2 tygodnie robiac max 200km wlacznie z polamaniem ramy :o wiec nie bedziesz jedyny, trzymamy sie jako 2 sztuki ;)

jakby nie patrzec dzieki temu zwiekszylem dwukrotnie liczbe vissionow na tym forum hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...