Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przede wszystkim dobrze dopasowany rozmiar ramy (bardziej na styk, a nie na wyrost) jest dla użytkownika dużo wygodniejszy w użytkowaniu. Mam na myśli to, o czym już wcześniej wspomniałem. Rower w tym momencie staje się bardziej zwrotny, masz nad nim pełną kontrolę, dobrze go "czujesz". Robiąc przykładowo na szosie dystanse ~70-80km zauważyłem, że wchodząc do domu po schodach mam problem z wniesieniem roweru z powodu bólu pleców (konkretnie jednego miejsca). Skoro jesteś pewien, że już nie będziesz rósł, to nie masz się według mnie nad czym zastanawiać. Zawsze przy tej mniejszej ramie możesz sobie dokupić dłuższą sztycę (400mm) i dłuższy mostek. Przy większej ramie niestety wiele poradzić nie możesz, bo jej raczej nie obetniesz ;) Spróbuj znaleźć gdzieś w sklepie w swoim mieście tego Krossa, przymierz się do niego i zdecyduj. Ja jednak doradzam zdecydowanie 19" :)

No tak, w sumie bezsensu mój post, no ale już niech będzie :P Przy okazji zapytam się użytkowników A6. Czy ta ramka ma mocowania na 2 koszyki na bidon? Proszę także o wyjaśnienie pewnej niejasności wynikającej z różnych wypowiedzi na temat DC. Czy w czasie hamowania można jednocześnie zmieniać biegi?

Napisano
Ombre jak tam a6 ? ;) Tore juz sprzedales czy nadal smigasz ? Ja powymienialem juz wszystko co mialem wymienic i jednak zostaly dc lx :) Fajne sa :P

-Kupiłem sztyce accenta 350mm (stwierdzilem ze nie dam 150zl za kawalek alu, a zysk 50gram na sztycy nic mi nie da)

-Odwrocilem mostek na - (podjazdy siekam jak głupi :P)

-Pozdejmowałem wszystkie odblaski i inne śmieci

-Za tydzień SPD

-Wykręciłem już 500km

Dual controle... ciężka sprawa, jakby był kupiec na nie to zmieniam na srama x-7 (miałem i lx'a i x-7 i wiem co jest lepsze :P)

Tora jak na razie ok, ale zmieniam na manitou mars'a

Koła dobre, nie mają centry, ale na zime chcę kupić cos ~1500gram (mavic 717, dt revo, AC)

To tak w skrócie :P. Pozdro.

Edit dla pana UP:

MOŻNA, spróbuj to zrobić na sucho: naciskasz klamkę do siebie i wtedy w dół lub w górę, bieg przecież bez problemu przeskoczy.

AAaaa i jeszcze jedno, mocowanie pod 2 bidony owszem jest, ale przy 17 calowej ramie 2giego bidonu nie da rady wsadzić.

Napisano

DC sprzedam za taka cene zeby mi wystarczylo na x-7 i fr 5, hehe. A Tore to jeszcze zobacze, bede sprzedawal jak sie zacznie zla pgooda i duzo nauki, co bym nie tracil kilometrow :) A nie mam sztywnego widelca zeby zalozyc ;/ znaleźć odpowiedniego marsa to pewnie tez troche potrwa :P

Napisano

W porownaniu do Manitou Marsa, moge urwac prawie kilogram :) Sama Tora to SWIETNY amor, ale nie dla mnie, chuchra 60g :P

Napisano

OMBRE ile za DC? Prosze o info na prv.

A co wielkosci ramy o ktora pytal kolega wyzej to ja przy 189cm smigam na Kross'ie21,5cala :D. Przyznam ze na szosie, w lekkim terenie nie wyobrazam sobie mniejszej ramy. Jednak na ciezszych kamienistych zjazdach ramka mogla by byc nieco mniejsza no i czułem pewien strach o klejnoty.

Panowie czy ktos ma moze zestaw naklejek z Kross'a, dowolny model? Interesuje mnie wykoannie kompletnego oklejenia do mojego IONa ale ni cholery nie moge znalesc grafiki.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Chciałbym dołączyć do klubu krossa z moim nowym nabytkiem. Maszyna to kross level a6 z 2006 roku którą jutro odbieram ze sklepu:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...