Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja tam nie slysze zadnych stuków, a co do PSI ile wale :) to jutro odpowiem bo musze z tym do serwisu sie karnac :)

Btw. CO WY KURNA MACIE Z TYM KOLOREM? dla mnie to prawdziwa czerwien, no chyba ze jestem jakis daltonista ;/

Stukanie to może złe słowo - odgłos jak jakiś tam element, który zapobiega wypadnięciu dolnej części amora uderza w górną. Podczas jazdy tego nie ma, tylko przy tym uginaniu o 0.5-1cm "na sucho", bez obciążenia amora.

To co mnie najbardziej denerwuje w A$, to te linki od hamuców i przerzutki poprowadzone dołem ramy. Cholerstwo wpija sie w ramię podczas wnoszenia roweru na strome podejścia.

W poprzednim rowerze miałem prowadzone góra i szlag mnie trafiał, że to się wbijało w rame przy schodzeniu z roweru od czasu do czasu. :) Jak się wnosi rower to można chwycić za inny element zawsze. Coś za coś. :)

Napisano

Wczoraj udało mi się porobić fotki mojemu Hexowi. Postanowiłem się pochwalić mostkiem WOOZ'a, na którym jeżdżę już przez parę miesięcy :)

42d1ac993b45c8b5m.jpg

Napisano
bartekgib zamaluj te białe paski czymś hehehe

No właśnie, tylko czym ........ To jest wielki kłopot - już nawet temat założyłem, ale mi jurasek usunął go ...... Może ma ktoś na to jakiś złoty lek ? Bardzo byłbym wdzięczny. Pozdrawiam !

P.S. Dzisiaj wstawię nowe fotki.

Już nowe fotki są w sygnaturze :) Można oglądać, podziwiać, komentować, bluzgać, itd. Ja się nie obraże :P Pozdrawiam !

Napisano

mostek brzydki, daj prosta kiere, spd, opony na jakies do mtb, a nie semsilickowate, rama za duza uwzgledniajac ustawienie sztycy. teraz wyglada faktycznie koslawo, ale to twoja maszyna. pzdr.

Napisano
Leo - Ty powiedz lepiej, jak tam Schwalbe'ówy smile.gif Nie złapałeś jeszcze gumy ? ? ?

Schwalbe RR spisują się znakomicie. Przejechałem już na nich trochę ponad 4000 km. Podczas pierwszych 1000 km złapałem kilka gum, ale miałem jakies lipne dętki kendy (bodajże te które są standardowo zakładane) potem kupiłem sobie Maxxisy Fly Light'y i jest świetnie. Jak już napisałem rozbiłem na nich ponad 3000km i jest super. Te opony w połączeniu z dętkami Maxxis'a stanowią bardzo dobre rozwiązanie pod względem jakości, trwałości, wagi no i jak dla kogo ceny :). Wydaje mi się że Schwalbe robi bardzo dobre opony "na dłuższą metę", bo przykładowo opony Michelina model a/t kosztuje coś około 140 zł ale są to opony na tzw. "jeden wyścig". A jeżeli chcesz sie cieszyć oponami dłużej to kupuj Schwalbe RR :P.

Napisano

nie zgadzam sie z toba. rr nie jest na dluzej, bo dosc szybko bieznik znika, ale nie dziwne przy takiej masie opony i kevlarze. ja staram sie te gume zakladac tylko na maratony/xc, ale czasem, jak obecnie na niej trenuje.

po drugie nie fly lighty tylko fly weighty.

Napisano

Witam!

Zmieniłem w swoim A4'06 troche <_< do wywalenia poszły opony Black Jack ich miejsce zajmują teraz Irc Mythos XC Slick, dodałem rogi Ritchey WCS 90mm zmieniłem przerzutkę z przodu teraz mam XT M761 zamiast Acery, pedały M540 i rower troche zmienił wagę według mnie będzie około 13.1kg nie jest tak źle. Musze wymienić jeszcze sztyce na dłuższą bo mam tylko 7cm do końca :/ już ponad max wychodzi. Jak na razie z roweru jestem bardzo zadowolony przejechane 1750km. Jak zrobie 2000 to podam dokładne info co o nim myśle ;P

Napisano

Takie uroki opony, która waży <500g. Mimo wszystko RR'y są bardzo dobre, nie można im zarzucić że co chwile na nich łapie się laczki, a opory toczenia są minimalne. Co prawda na bloto trzeba mieć drugi komplet opon, ale mi to nie przeszkadza.

Napisano

RR przy Explorer Supersonic to jakies nieporozumienie. Jest ciezszy, ma 10x mniej bieznika i sciera sie 3x szybciej. Do tego jest drozszy... ;)

Jesli chodzi o A4 to...

- ta rama jest na Ciebie za duza, to widac na pierwszy rzut oka

- mam wrazenie, ze ten amor jest zdecydowanie za wysoki do tej ramy

- srebrne dodatki w ogole tam nie pasuja

Zgadzam sie z Wilkiem. Chyba pierwszy raz <_<

Napisano

No tak, tak, każdy wie, że Kross robi syf do marketów, ale to wpływa w jakiś sposób na jakość hexagonów i leveli? :D

Co do wagi A6 z Torą to kij wie, skoro z axonem ma 12.5kg, to myślę, że z Torą niewiele więcej. Axona ktoś ważył i miał 1950g, Tora z powietrzem ma katalogowo ~2060g chyba, nie wiem na ile RS oszukuje, ale dodając z 200g to wychodzi z 250g więcej niż wersja 06. Za to koła WH-505, organoleptycznie badając (tzn podnosząc przednie koła te oraz Novatec + Alexrims) to jednak Shimano wydawały mi się lżejsze, ale to jakieś marginalne różnice.

Napisano

Do zmiany idą :

-Kierka na prostą + rogi

-Obręcze czarne + czarne szprychy

-Oponki na coś typu Kenda Karma

Wtedy na pewno uzyskam już jakiś efekt, żeby ten rower dobrze wyglądał. na razie to jest tak przejściowo. A pozatym ramkę dostałem od Pana Marka "amoniaka" za 0.00 zł a jest to 21.5", więc jest wysoka. Jestem zadowolony. Co do amorka, wiem, że jest za wysoki dla ramki, ale do 200 zł mogłem z niższych amorków kupić jedynie jakiegoś RST a nie chciałm go i nie chciałem kupować jakiegoś XCT. Pozdrawiam !

Napisano

Wilku- ale niektórzy mu wmawiają że źle zrobił kupując tą ramke, a tak naprawde dostał ją za darmo i jest strasznie wdzięczny Amoniakowi, który zreszta wykazał sie sporym gestem :D

Napisano

no wiem wiem, ze za friko dostal ja, ale wystarczy raz to napisac, a nie za kazdym razem :)

btw, a gdzie foto twojej maszyny nowej? raz dwa, zapodaj ;>

Napisano
img0037mediumsi7.th.jpg

A masz ;PP Mój niedługo będzie sie różnił sztyca wrzuce cos ~200g, jakies wypas siodlo 200-300g, spd i na razie tyle, na wiosne koła (moje plany to AC, mavic 717, dt revo, albo sapim laser)

Napisano

Ombre przeciez moj a6 ma zamontowane spd :) jutro kupuje sztyce boplighta i oczekuje az mi przyjdzie zacisk kalloy'a 18g. Do dc lx juz zaczynam sie przyzwyczajac... moze je zostawie ?? Aha i pasuje pancerze skrocic bo sa za dlugie.

Pozdro

Napisano

Nie przyjrzałem się :) ja kupuje sztyce, siodlo, spd, buty spd i to na razie wszystko. potem juz sa zaplanowane dosyc spore zmiany :D do DC LX tez powoli zaczynam sie przyzwyczajac, ale... no nie wiem, zobacze, srednio mi sie to podoba. U mnie pancerze dobrze przyciete :P

btw. tak z ciekawosci, ile masz wzrostu?

Napisano

Ramka jest duża, bo jest. Ale ja jestem także wysokim chłopakiem ( 186 cm ) i nadal rosnę. Ja wiem, ze najlepiej jakbym miał ramkę około 19.5", ale na razie taka mi styka. A pozatym jak będe kupował jakieś poważniejsze części do roweru - to ja już chyba wolę cały rower kupić. Mam nadzieje, że za 2-3 lata także będą takie okazje u Kross'a jak aktualnie. A pozatym niedługo czeka mnie 18'stka, więc oczekuję na jakieś sensowne prezenty i wsparcie finansowe :)

Kurde - żebym ja był tak bogaty w pieniądze co Wy :) To za chwilkę bym zaszalał z częściami/ciuchami/akcesoriami rowerowymi. Ale muszę czekać do nast. roku ( zwłaszcza w zimie będe kupował ). Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...