Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to v6 mam jakies 40 dni i przejechalem juz ponad 600km i nic nie szfankuje w niektorych miejscach widac slady użytkowania. na razie niemam zamiaru dokupowac cokolwiek :)

Napisano

w ostatnim numerze Magazynu Rowerowego jest test Levela 8.Piszą tam:

"Trudno go nazwać demonem zwrotności-kręte ścieżki stanowią dla niego wyzwanie i wymagają od jeźdźca zarówno zdecydowanych ruchów ciała, jak i aktywnej pracy sterem."

Czy potwierdzacie tą wadę , czy to tylko uszczypliwość bardzo wymagającego testera.

Napaliłem się na Levela 8 w promocyjnej cenie, ale nie wiem, czy nie wziąć pod uwagę od razu wymiany ramy na bardziej zwrotną.

Napisano

Sorki - muszę coś napisać i zapytać się Was równocześnie .....

Mam wrażenie, że mój rower wygląda bardzo staro ( zwłaszcza włanie to, że staroświecko , bardzo biednie i jakoś tak "niesymetrycznie" ...... Powiem szczerze - mam z tym kompleks ! Lubię dobrze wyglądające rowery, a mój wygląda jak połączenie kilku styli .....

Czy mógłby się ktokolwiek wypowiedzieć, co sądzi o samym wyglądzie mojego roweru ? ? ? ? Zdjęcia - sygnatura. Z góry DZIĘKI za wypowiedzi. Pozdrawiam !

Napisano

pedros Magazyn Rowerowy ma racje, jest on mało zwrotny na kretych i szybkich odcinkach. Ale nie az tak bardzo, jak dla mnie wszystko jest ok... Brać póki promocja:)

Napisano

bartekbig - Szczerze ... twój rower wygląda jak typowy mieszczuch, znaczy się jak rower trekingowy (takie jest moje spojrzenie).

Dużo by dało :

1. Zmiana tego dłuuuugiego mostka ewidentnie na czarny lub ewentualnie na trochę krótszy.

2. Ściągnął bym jeszcze osłonkę z przedniej korby.

3. Ewentualnie zmienił bym siodełko, sztycę (czarna) bądź kierownicę na prostą, chociaż ta nie jest aż tak zła w porównaniu do tego mostka :). No i chyba to wszystko z takich powierzchownych zmian. . Takie jest moje szczere zdanie, nie obraz się, bo chyba przede wszystkim o to Ci chodziło , o szczerą odpowiedz dotyczącą wyglądu twojego bika :)

Napisano

A więc tak - prosta kierka jest już zakładana w servisie + rogi. Sztycę chyba zmienię na sztycę czarną + inne siodełko ( GtiX wygląda wieśniacko ). No i ten mostek - muszę go chyba koniecznie wymienić na krótszy czarny mostek. Rama to aż 21.5" no i mostek prawie 135 mm. Stabilne, ale ciężko skrętne. W nast. roku mam nadzieje wymienić obręcze + opony, bo wyglądają bardzo źle ( bleeee Remerx z tym debilnym przekrojem ).

Nie mam się o co obrażać, bo chodziło mi właśnie o szczerą opinię o samym wyglądzie mojego roweru. Po prostu wg. mnie wygląda mało foremnie - tu inna obręcz, tu długi mostek, tu wysoka kiera, tu opony z paskami ..... Mam nadzieje, że uzyskam troszkę agresywności. Pozdrawiam i Dziękuje !

Napisano

Mam pytanie do posiadaczy czerwonych Krossów A6. czy ten kolor "na żywo" nie wpada bardziej w pomarańczowy? Oglądając różne zdjęcia odnoszę takie wrażenie.

Napisano

Jak koledzy pierwszy raz zobaczyli mój rower to się pytali : "kogo ten różowy rower" :D . A po dłuższym wpatrywaniu się w tą czerwoną ramę można zobaczyć że wpada trochę w róż ... tak na moje oko :P

Napisano

Po radach kolegów nt. mojego roweru i jego wyglądu dzisiaj wymieniłem :

-Mostek na Kalloy srebrny 90 mm ( 30 zł ) i ustawiłem go na minus

-Siodełko na Velo a'la sportówa ( 25 zł )

-Przełożyłem podkładke nad mostek

-Zdjąłem osłonkę korby

Muszę powiedzieć, że rower nabrał odpowiedniego wyglądu. Na razie jestem zadowolony ( troszkę go to odchudziło ). No i oczywiście jeżdzi się wygodniej i szybciej ( mostek ). Jeszcze pozostałe mi obręcze + opony, a wtedy będe już w 100 % zadowolony :D Pozdrawiam !

Napisano

Bartekgib- gratuluje zmian na plus oczyscie :)

A ja dołączam z krossem level a6 ;) z torą, ten kolor to prawdziwa, sto procentowa czerwien! :)

Napisano

Jak mierzyłem w sklepie krossa to dokładnie na to samo zwróciłem uwagę - "kur... cze, to nie jest czerwone tylko pomarańczowe". ;)

Nie mówię, że to źle, ale miałem nadzieje, że będzie czerwień a'la Ferrari, więc stanęło na czerni.

Trochę się namnożyło posiadaczy A6 z Torą, więc spytam - czy przy ugięciu amora o 0.5cm-1cm i natychmiastowym puszczeniu słyszycie lekkie stuknięcie? Takie samo jak np. przy ugięciu amora, a potem natychmiastowym podrzuceniu koła?

Ogólnie wygląda i brzmi to na cechę konstrukcji tego widelca. Mogliby tam gdzieś wrzucić kawałek gumy czy czegoś miękkiego, bo drażni mnie to trochę. :)

Do tego ile macie psi przy danej wadze? Zgodnie z zaleceniami RS czy trochę mniej czy więcej?

Napisano

Ja tam nie slysze zadnych stuków, a co do PSI ile wale :) to jutro odpowiem bo musze z tym do serwisu sie karnac ;)

Btw. CO WY KURNA MACIE Z TYM KOLOREM? dla mnie to prawdziwa czerwien, no chyba ze jestem jakis daltonista ;/

Napisano

Do Evo <- moze zajrzysz tu nie mozna do ciebie napisać bo masz skrzynke pełną :/

Witaj

Mam krossa level a 4 i troche cześci po wymieniałęm a chce jeszcze pare wymienic i zrobic rozpiske co ile wazy. Z tego co wiem keidys wstawiałeś rozpiske zrobiona w exelu levela a4, Bardzo by mi sie prdzyala taka rozpiska normalnego levela a4 jeśli masz ja i byś mógł mi ja dać przesłać byl bym wdzieczny

moje gg: 5552304

mail: bikeman2@o2.pl

Pozdrawiam

Napisano
bartekgib Dawaj foty foty foty :)

Spoko - spoko - Jutro fotki będą, jak dorwę aparat i odpowiednie naświetlenie :) Mam nadzieje, że teraz będzie bardziej po ludzku wyglądał ( chociaż nadal wkurzają mnie opony i tylny Remerx zwłaszcza - ażżżżżżżżż mnie dreszcze przechodzą na samą myśl o nim ). Mostek-locha 135 mm może się kiedyś przyda, jak będe jeszcze wyższy ( chociaż wątpie ). Obręcze mnie potwornie denerwują, również opony z tym białym paskiem ! Jak dla mnie rower ma i jeżdzić i wyglądać.

Leo - Ty powiedz lepiej, jak tam Schwalbe'ówy :) Nie złapałeś jeszcze gumy ? ? ?

FiFi - już siedzenie sprzedajesz zauważyłem ?

Pozdrawiam !

Napisano

No to ja się przyznam , że mam A4 z 2006 roku . Przejechane około 1000 km . Jak na razie zepsuła się blokada i regulacja od amortyzatora. Poza tym wszystko OK. Rower uzywany do turystyki górskiej. To co mnie najbardziej denerwuje w A$, to te linki od hamuców i przerzutki poprowadzone dołem ramy. Cholerstwo wpija sie w ramię podczas wnoszenia roweru na strome podejścia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...