lanc91 Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 witam dzis udalo mi sie zrobic zdjecia rower na razie jest czysty ale pozniej bylo duzo gorzej ledwo co sie dalo jechac tyle blota http://www.bikefoto.pl/pokaz_nowy.php?id=24695&glosuj=5
Leo Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Co to za A6 ... powiedz co to za komponenty tam masz (bo fota słaba). Domyślam się że sam go składałeś ?
lanc91 Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 leo tak rowerek skladalem oto jego specyfikacja rama-kross level a6 amortyzator-rst gila sl (zaniedlugo zmiana ) kola-obrecze kellys piasty jakies shimano przerzutka tyl-shimano xt przerzytka przod-shimano alivio kaseta-shimano deore manetki-shimano deore dual control korba-shimano jakas tam hamulce-shimano deore lancuch-shimano deore mostek+kiera-kalloy uno sztyca-accent siodlo-skn opony-maxxis larsen tt pedaly-shimano spd 505 i caly czas zachodza jakies zmiany
MarcinGoluch Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 Ahoy Wszystkim! Tak więc przymierzam sie do zakupu innej ramki wiec moj Kross pojdzie chyba do sprzedania. Jezeli ktos bylby chetny to rama jest do zabrania za 700zl w tym damper CaneCreek AD-5, sztyca z zaciskiem i stery. Rozmiar to stosunkowo male 21,5cala.
tenjin Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 ja sie dolaczam do klubu ze swoim levelem A2 2006 zmieniłem w nim: przerzutki :Lx manetki : LX klamki :sd 7 hamulce : avid sd 7 kaseta: sram (jakiś za 110 ) łańcuch : sram pc 951 dołożyłem : rogi ritchey wcs może jest troche otyły ale jak będe miał kase to wezme go na lekką kurację pzdr Krossowcom
kusak Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 witajcie =p moj kross dzisiaj zyskał nowe chwyty - authory te same co u marcina. niestety nie miałem okazji ich przetestować, bo mam aktualnie urwany hak przerzutki :/ za to niedługo zmieniam oponki na duuużo lżejsze kendy karmy. aktualnie koyote. jakby ktoś był nimi zainteresowany to czena to 20 zł za komplet przod + tyl przednia opona ok 80 % bierznika, tylna ok. 60
Fifi Napisano 14 Lipca 2007 Napisano 14 Lipca 2007 Ja dołączam się do Klubu Krossa z moim Krossem Levelem A6. Można?
Leo Napisano 14 Lipca 2007 Napisano 14 Lipca 2007 Można? Jasne. Zrób jakieś foty, podaj specyfikację, podziel się wrażeniami z jazdy .
Fifi Napisano 14 Lipca 2007 Napisano 14 Lipca 2007 hehe... wrażeń z jazdy nie mam żadnych, bo złamałem palec u nogi i już 5 tygodni w szynie noszę Ale w poniedziałek na rower więc wtedy się podzielę wrażeniami z jazdy. Na pewno będzie znaczna różnica przesiąść się z pseudofulla z marketu na Krossa. Specyfikacja fabryczna, jednak planuje zmienić przednią przerzutkę na XT oraz zmienić kiere bo ta jest gięta, co mi nie pasuje. A foty zrobię jutro.
Dark_Reaver Napisano 14 Lipca 2007 Napisano 14 Lipca 2007 Pozbyłem się ramy Kross'a Adventure SH na rzecz ramy Kross Sign DS czy z taką ramą moge tu być czy mam sobie iśc?
bartekgib Napisano 14 Lipca 2007 Napisano 14 Lipca 2007 Bez owijania w bawełne kolego : Kross - to Kross Pozdrawiam !
ulvgar Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 Fajne zdjęcie Jak się sprawuje level przy prostej kierownicy? Przy Twojej wadze amortyzator wytrzymuje jazdę i czy bywały sytuacje, że bałeś się o niego lub ramę?
STRÓPEK!!! Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 Witam! Ja też się wpisuję z moim Kross’em Level A6. Za niedługo wrzucę jakieś foty żeby się pochwalić Pozdrawiam!
esc0bar Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 Jak na razie wszystko sprawuje sie dobrze. Amorek dobrze wybiera dziury i nie mam z nim zadnych problemow. Mialem raz taka sytuacje kiedy myslalem, ze sie zlamie, ale wytrzymal. Zjezdzalem z duzej gorki, na ktorej koncu bylo dosyc solidne wglebienie. Juz myslalem, ze rower zlozy sie jak scyzoryk, ale jakos sie nie zlozyl. Postanowilem, ze bede go katowac do czasu az zacznie mi sie sypac. Wtedy kupie sobie cos bardziej solidnego. Kierownice zmienilem sobie jakis miesiac czasu po zakupie. Nie moglem sie przyzwyczaic do tej gietej. Dokupilem do niej rogi i w takim ukladzie najlepiej mi sie ten rower prowadzi.
ulvgar Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 Mnie też się poprawiła jazda gdy (jeszcze na levelu) przesiadłem się z giętej na prostą. Dziś jazdy w innym układzie sobie nie wyobrażam BTW wczoraj w Toruniu (przy placu Rapackiego) widziałem bikera na czarnym A6. Przyznaje się ktoś?
Fifi Napisano 16 Lipca 2007 Napisano 16 Lipca 2007 Ja Toruń, wczoraj jechałem na Rapaka, ale ja mam czerwonego
ulvgar Napisano 17 Lipca 2007 Napisano 17 Lipca 2007 Ja Toruń, wczoraj jechałem na Rapaka, ale ja mam czerwonego Więc musi być ktoś jeszcze...
focusR Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 No to ja się dołączam do klubu - jeśli mogę Jeżdżę na czerwonym A6 rocznik 2006 w oryginalnej konfiguracji. Pozdrawiam
LeMarcin Napisano 24 Lipca 2007 Napisano 24 Lipca 2007 U mnie smutek. W moim levelku a4 (rama 17 wzrost 177 cm) pękła rama przy spawie pod zaciskiem sztycy. Zignorowałem zbyt krótką sztycę i mam problem. Teraz włożyłem 350 mm Nie wiem czy to reklamować. Jak myślicie? Rower kupiłem w maju 2006. Niestety mam też luzy na suporcie, lekkie ale są.
bartekgib Napisano 24 Lipca 2007 Napisano 24 Lipca 2007 Pogrążony w smutku, ale się dołącze z moim custom'owym Kross'em Level'em A4 z 2005 roku. Dokładna specyfikacja : http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=&...st&p=395716 . Mam nadzieje, że będzie mi służył długie lata. Pozdrawiam !
Leo Napisano 24 Lipca 2007 Napisano 24 Lipca 2007 U mnie w A6 też coś ostatnio strzela, skrzypi chyba w okolicach suportu ale nie jestem pewien skąd ten dzwięk, ani sztyca ani pedały bo nawet jak na stojąco jade i nie pedałuję to czasami skrzypi ale częściej jak pedałuję .Nie wiem co to może być.
winterek Napisano 1 Sierpnia 2007 Napisano 1 Sierpnia 2007 Hej! To ja też dołączam się do klubu! Mam Hexagona V3 Pozdro!
Leo Napisano 1 Sierpnia 2007 Napisano 1 Sierpnia 2007 Dziś rano poszedłem do swojego ulubionego sklepu w moim mieście zrobić parę rzeczy przy biku i zauważyłem że przyszła nowa dostawa rowerów z Krossa i co się dowiedziałem. Producent Kross coraz bardziej zaczyna sobie kpić z użytkowników . Dziś rano przyszły do sklepu (tam gdzie zawsze chodzę i często przebywam ;-) ) nowe Krossy min. A6 i A8. W jednym nie było siodełka w drugim zapięcia od koła, ale co najstraszniejsze, w rowerach szosowych w miejscu gdzie wchodzi koło na przednich widełkach były ułamane te 2 trzpienie gdzie się wsadza kółka w widełki. W A6 były koła AlexRims'y a katalogowy na stronie są podane Shimano (co prawda część była na Shimano ale większość na Alex'ach) . Na 15 rowerów które przyszły w tym 5 sztuk A6 3 sztuki A8, 3 Hexagony, Panic'ki i jeszcze kilka szosówek to ponad połowa rowerów była uszkodzona w jakimś stopniu lub wybrakowana. Nie wiem czy inni kupujący Krossy od sprzedawcy na allegro z hurtowni w Jabłonnie też mają takie nieprzyjemności czy tylko kupujący prosto od producenta dostają taki felerne rowery. Chyba jakość robionych po przez Krossa rowerów zaczyna strasznie spadać, może i rowery robią tanie i na dobrym osprzęcie co jest konkurencja dla innych rowerów, ale jakością i standardom dalej im nie dorównują. W zeszłym roku kupując swoją A6 nie miałem i nie mam do tej pory z niczym problemów i co ważne wszystkie rowery które przychodziły do tego sklepu (u mnie w Mieście) nie było uszkodzonych ani wybrakowanych. Chyba Kross spada na psy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.