Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, od miesiąca jestem posiadaczem Kross-a Hexagon V6 i jak na razie jestem zadowolony. Jeśli mogę to przyłączam się do klubu. Pozdrowienia dla wszystkich bikerów Kross i nie tylko.

ps. Co do tego jaką ramę wybrać to powiem tak, najlepiej się przymierzyć w jakimś sklepie, nie koniecznie musisz kupować ale przymierz się nawet i do level a2 po to żeby sprawdzić jak Ci "leży" dany rozmiar. Ja osobiście mam 19'' przy wzroście 178 cm i jest ok. Pozdrawiam

Napisano

Przy wzroście 171-2 cm to chyba bardziej pasowałaby rama 17" bo pewnie nie będziesz tego roweru kupować do jazdy rekreacyjnej :D Zrób jak radzi PrzemeQ - przymierz obie w jakimś sklepie, może nawet uda Ci się sprawdzić je w jeździe, weź pod uwagę prześwit w kroku i wtedy zamawiaj :P W sklepie raczej za 1900 Ci tego modelu nie sprzedadzą :D

Napisano

Dołączam do was z nie tak dawno rowerem, składanym na ramie Kross morph :) Niedługo dodam specyfikacje i zdjęcia. Pozdrawiam

Napisano

focusR jesteś troszki niższy odemnie, ale odległość pięta - krocze masz bardzo podobne. Ja posiadam rame 19" i jestem z niej zadowolony jeszcze 3-5cm jest przerwy między rodzinnymi klejnotami a aluminium :) najlepiej jakbyś sie mógł przymierzyć do tej ramki w sklepie. Ja brałem w ciemno 19" bo sprawdzałem 21" w sklepie, które było minimalnie zaduże na mnie.

Napisano

A czy przyjmujecie ludzi na rowerach składanych na ramach "Kross'a" :) ? ? ? Ponieważ niedługo będe miał "takowy" rowerek i nie wiem, czy będe mógł należeć do Waszego "grona". Pozdrawiam !

Napisano

Na pewno się dołacze, ale wtedy, kiedy będzie u mnie stał gotowy rower - zdolny do jazdy :D Pozdrawiam !

P.S. Ja Kross'owi jestem "poddany" już od 2001 roku - tzn. mój były Grand nawet z przodu ma naklejkę "Kross Bicycle Company" a pozatym jak powszechnie wiadomo - Grand to "ojciec" Kross'a.

Napisano
dołącze dopiero, kiedy rower będzie stał u mnie w pokoju, gotowy, czysty i w pełni zdolny do jazdy.

Tzn kiedy i co Ci jeszcze brakuje?

Napisano

Tzn. brakuje mi jeszcze :

Amorek, stery, manetki, klamki, linki, pancerze, suport, zacisk sztycy, tylna przerzutka, kaseta, no i może podkładka pod mostek :D Wiem, że dużo, ale dzisiaj idę rozmawiać z kolegą ze sklepu, o komponentach, o cenach i dogadać się z nim co do ostatecznych kosztów. No i jutro wstawiam w servis :excl: I zacznie się zabawa .... Pozdrawiam !

Napisano

hej

Gdyby ktoś z Was chciał zamienić kokpit z levela a4 '07 tj. prostą kierę i mostek 25,4 oraz rogi na kokpit '06 - giętą kierę os i mostek os truvativa to ja jestem chętny tzn. chętnie zamienię mój kokpit '06 w bdb stanie na '07 :)

Pozatym mam do sprzedania zniżkę na rejs (i powrót) do Szwecji z rowerem Kross promem linii Stena Line. Obejmuje ona różne warianty - jest wyjątkowo korzystna przy kilkuosobowych wyprawach.

Ewentualny kontakt na meila.

pozdro krossowcy

Napisano
a jaki amorek jeśli można spytać? : ]

XCR LO v. 2007 w kolorze srebrnym ( tj. golenie anodowane na czarno, a lagi i korona srebrne - po prostu tak bardziej pasuje mi do roweru ). Dlaczego on ? Bo ważę 63 kg, a dla takich biker'ów ten amorek jest idealny. No i miałem okazję się przejechać i przy mojej jeździe starcza w 100 % - ważne, że ma blokadę i troszkę tego oleju w lagach :) Pozdrawiam !

Napisano

no i super :]

mój ma niestety poważną kontuzję i nie nadaje się do jazdy. Myślałem, że to wina zacisku bo coś w nim strzeliło jak pewnego razu zapinałem koło, ale pomimo wymiany problem nie zniknął. Tylne koło rusza się frywolnie prawo-lewo, jest jakiś potworny luz na piaście :/

Napisano

udało mi się wyeliminować luz w piaście.. i rowerek dostał nowe zaciski, i nowe pedały i w ogóle :D

dzisiaj przyszły buty spd, a spodziewałem się ich najwcześniej w poniedziałek - wtorek :]

niedługo idę potestować, mam nadzieję, że niedługo się rozpogodzi...

marcin, fajny rowerek ;]

jaka waga?

Napisano

Ehhh Panowie dzięki za opinie :). Jeszcze nie wazylem ale chyba trzeba bedzie to zrobic. Nie kupowalem rzeczy z waga w reku takze pewnie swoje bedzie mial.

Na jesien bedzie jeszcze wymieniony remerex na SunRimsa RhynoLite takiego jaki jest na tyle no i na pewno przerzutka tyl na LXa lub XT.

Napisano

Oki Panowie zważyłem rowerek metodą sam na wadze, z rowerem na wadze. Różnica wynosi 14.2kg jak oceniacie ten wynik? Mysle ze do 13kg moge zejsc stosunkowo małym nakladem kosztów. Z racji wagi przszlo mi na mysl wymiana kilku drobniejszych czesci: kaseta z lancuchem, przezutka(teraz Acera), kiera, mostek, sztyca i siodlo, kolo przod. Poza mostkiem planowalem wszystko sukcesywnie wymieniac takze waga nieco spadnie.

Napisano

14 to troszke sporo jeśli chodzi o hardtaila, nie wiem jak to jest w fullach..

ale bomber to podobno bomba wagowa :)

tymczasem ja muszę wziąć się za odchudzanie swojego.. na 1 plan oczywiscie opony (każa 850 g ;)) na prawdopodobnie racing ralphy, ale to się jeszcze okaże.

drugi etap to mostek - z krossa (chyba stalowego ;)) na smicę.

trzeci to hamulce - z xt na sd7 - tu będzie łatwo bo używane xt chodzą prawie po tyle co nowe sd7

czwarty to (już bardziej odległy) to korba z alivio na jakiegoś truvativa, są lżejsze od shimano, no i tańsze.

Napisano

Witam po przerwie...

Spowodowanej chorobami, zakupem auta, i.t.p.

Naprawilem amorka, zafundowalem mu full przeglad wlasnoreczny, wymiane uszczelek, oleju, dorobienie uszkodzonych czesci.

Po przegladzie, amor jezdzi jak nowy... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...