PrzemeQ Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Witam wszystkich, od miesiąca jestem posiadaczem Kross-a Hexagon V6 i jak na razie jestem zadowolony. Jeśli mogę to przyłączam się do klubu. Pozdrowienia dla wszystkich bikerów Kross i nie tylko. ps. Co do tego jaką ramę wybrać to powiem tak, najlepiej się przymierzyć w jakimś sklepie, nie koniecznie musisz kupować ale przymierz się nawet i do level a2 po to żeby sprawdzić jak Ci "leży" dany rozmiar. Ja osobiście mam 19'' przy wzroście 178 cm i jest ok. Pozdrawiam
ulvgar Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Przy wzroście 171-2 cm to chyba bardziej pasowałaby rama 17" bo pewnie nie będziesz tego roweru kupować do jazdy rekreacyjnej Zrób jak radzi PrzemeQ - przymierz obie w jakimś sklepie, może nawet uda Ci się sprawdzić je w jeździe, weź pod uwagę prześwit w kroku i wtedy zamawiaj W sklepie raczej za 1900 Ci tego modelu nie sprzedadzą
mico102 Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 Dołączam do was z nie tak dawno rowerem, składanym na ramie Kross morph Niedługo dodam specyfikacje i zdjęcia. Pozdrawiam
Viviusek Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 focusR jesteś troszki niższy odemnie, ale odległość pięta - krocze masz bardzo podobne. Ja posiadam rame 19" i jestem z niej zadowolony jeszcze 3-5cm jest przerwy między rodzinnymi klejnotami a aluminium najlepiej jakbyś sie mógł przymierzyć do tej ramki w sklepie. Ja brałem w ciemno 19" bo sprawdzałem 21" w sklepie, które było minimalnie zaduże na mnie.
bartekgib Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 A czy przyjmujecie ludzi na rowerach składanych na ramach "Kross'a" ? ? ? Ponieważ niedługo będe miał "takowy" rowerek i nie wiem, czy będe mógł należeć do Waszego "grona". Pozdrawiam !
bartekgib Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 Na pewno się dołacze, ale wtedy, kiedy będzie u mnie stał gotowy rower - zdolny do jazdy Pozdrawiam ! P.S. Ja Kross'owi jestem "poddany" już od 2001 roku - tzn. mój były Grand nawet z przodu ma naklejkę "Kross Bicycle Company" a pozatym jak powszechnie wiadomo - Grand to "ojciec" Kross'a.
kusak Napisano 30 Czerwca 2007 Napisano 30 Czerwca 2007 hehe bartek sam mam rowerek składany na ramie krossa i jakoś zostałem tu hm.. przyjęty ;d
bartekgib Napisano 1 Lipca 2007 Napisano 1 Lipca 2007 Ale jak powiedziałem - dołącze dopiero, kiedy rower będzie stał u mnie w pokoju, gotowy, czysty i w pełni zdolny do jazdy. Pozdrawiam !
ulvgar Napisano 1 Lipca 2007 Napisano 1 Lipca 2007 dołącze dopiero, kiedy rower będzie stał u mnie w pokoju, gotowy, czysty i w pełni zdolny do jazdy. Tzn kiedy i co Ci jeszcze brakuje?
bartekgib Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Tzn. brakuje mi jeszcze : Amorek, stery, manetki, klamki, linki, pancerze, suport, zacisk sztycy, tylna przerzutka, kaseta, no i może podkładka pod mostek Wiem, że dużo, ale dzisiaj idę rozmawiać z kolegą ze sklepu, o komponentach, o cenach i dogadać się z nim co do ostatecznych kosztów. No i jutro wstawiam w servis I zacznie się zabawa .... Pozdrawiam !
GdyniaBiker Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 hej Gdyby ktoś z Was chciał zamienić kokpit z levela a4 '07 tj. prostą kierę i mostek 25,4 oraz rogi na kokpit '06 - giętą kierę os i mostek os truvativa to ja jestem chętny tzn. chętnie zamienię mój kokpit '06 w bdb stanie na '07 Pozatym mam do sprzedania zniżkę na rejs (i powrót) do Szwecji z rowerem Kross promem linii Stena Line. Obejmuje ona różne warianty - jest wyjątkowo korzystna przy kilkuosobowych wyprawach. Ewentualny kontakt na meila. pozdro krossowcy
bartekgib Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 a jaki amorek jeśli można spytać? : ] XCR LO v. 2007 w kolorze srebrnym ( tj. golenie anodowane na czarno, a lagi i korona srebrne - po prostu tak bardziej pasuje mi do roweru ). Dlaczego on ? Bo ważę 63 kg, a dla takich biker'ów ten amorek jest idealny. No i miałem okazję się przejechać i przy mojej jeździe starcza w 100 % - ważne, że ma blokadę i troszkę tego oleju w lagach Pozdrawiam !
MarcinGoluch Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 Oki Panowie to jeszcze tu się pochwale że mój Kross ION dostał nowe przednie ząbki.... znaczy sie amortyzator. Teraz bujam sie na Marzocchi Bomber XC 600 Retro
kusak Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 no i super :] mój ma niestety poważną kontuzję i nie nadaje się do jazdy. Myślałem, że to wina zacisku bo coś w nim strzeliło jak pewnego razu zapinałem koło, ale pomimo wymiany problem nie zniknął. Tylne koło rusza się frywolnie prawo-lewo, jest jakiś potworny luz na piaście :/
MarcinGoluch Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 A oto i mój Kross Vission ION 2004: Ehhh zeby tylko Kross wkońcu wypuścił nowego długo zapowiadanego full XC było by pięknie!
pudeleQ Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 Fajny rowerek, tylko pozazdrościć. Chyba czas pozbierać trochę $ na nowego fulla XC ...
Viviusek Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Pięknie wygląda szkoda zę tylko siodełko sie tak kolorystycznie wyróżnia ważyłeś go?
kusak Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 udało mi się wyeliminować luz w piaście.. i rowerek dostał nowe zaciski, i nowe pedały i w ogóle dzisiaj przyszły buty spd, a spodziewałem się ich najwcześniej w poniedziałek - wtorek :] niedługo idę potestować, mam nadzieję, że niedługo się rozpogodzi... marcin, fajny rowerek ;] jaka waga?
MarcinGoluch Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Ehhh Panowie dzięki za opinie . Jeszcze nie wazylem ale chyba trzeba bedzie to zrobic. Nie kupowalem rzeczy z waga w reku takze pewnie swoje bedzie mial. Na jesien bedzie jeszcze wymieniony remerex na SunRimsa RhynoLite takiego jaki jest na tyle no i na pewno przerzutka tyl na LXa lub XT.
MarcinGoluch Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Oki Panowie zważyłem rowerek metodą sam na wadze, z rowerem na wadze. Różnica wynosi 14.2kg jak oceniacie ten wynik? Mysle ze do 13kg moge zejsc stosunkowo małym nakladem kosztów. Z racji wagi przszlo mi na mysl wymiana kilku drobniejszych czesci: kaseta z lancuchem, przezutka(teraz Acera), kiera, mostek, sztyca i siodlo, kolo przod. Poza mostkiem planowalem wszystko sukcesywnie wymieniac takze waga nieco spadnie.
kusak Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 14 to troszke sporo jeśli chodzi o hardtaila, nie wiem jak to jest w fullach.. ale bomber to podobno bomba wagowa tymczasem ja muszę wziąć się za odchudzanie swojego.. na 1 plan oczywiscie opony (każa 850 g ) na prawdopodobnie racing ralphy, ale to się jeszcze okaże. drugi etap to mostek - z krossa (chyba stalowego ) na smicę. trzeci to hamulce - z xt na sd7 - tu będzie łatwo bo używane xt chodzą prawie po tyle co nowe sd7 czwarty to (już bardziej odległy) to korba z alivio na jakiegoś truvativa, są lżejsze od shimano, no i tańsze.
SpiderMAN Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 Witam po przerwie... Spowodowanej chorobami, zakupem auta, i.t.p. Naprawilem amorka, zafundowalem mu full przeglad wlasnoreczny, wymiane uszczelek, oleju, dorobienie uszkodzonych czesci. Po przegladzie, amor jezdzi jak nowy...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.