Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Takie rzeczy reguluja się właśnie obracaniem mostka na minus albo zdejmowaniem podkładek. Na początku też mnie lekko w nadgarstki cisneło.

Zdjołem sobie 2podkładki, mostek na minus i miękkie gripy ( w moim przypadku setlaz materiałowy ). Możesz też próbować zakupić prostą kiere. Generalnie decydując się na krossa zdecydowaliście się na to, że ciężar ciała będzie spoczywał na rękach. Ja to zrobiłem świadomie bo wcześniej miałem rower, w którym spoczywał na d4 i po dłuższych jazdach bolały mnie plecy. Ból w nadgarstkach jest lepszy niż ból w plecach :) ale teraz już nic mnie nie boli....

P.S. - też jeżdze w kasku basica ale chcę zmienić na ten topowy model authora :)

Napisano

Hehe to dobrze ze chociaz amor nie jest najgorszy bo jakbym mial w takiej pozycji na meridzie Whitewater ktora do mojego brata dzis przyszla jezdzic to bym po 20 km rece stracił:unsure:

Ale ten kask nie jest w sumie taki zły:) Tzn nie mialem jeszcze w zyciu nic takiego na glowie ale juz sie doń przyzwyczailem i czesto zapominam ze go w ogole mam na glowie:)Dopiero po zejściu z roweru jak mi sie dyńka zaczyna pocic to czuc ze chyba wentylacja jest deko za slaba:) No ale juz nie ma kiedy tego kasku kupowac:) Moze w przyszlym roku.

Jak odtłuszczacie łancuchy u siebie?

Napisano

Witam wszystkich Krossowcow.

Jestem nowym uzytkownikiem forum, a od 24.05.06 posiadaczem czerwono białego krossa level a4 model 2006. Do tej pory sprawuje sie bez zarzutow, oprocz parokrptnych spadniec lancucha przy redukcjach na dosyc stromych podjazdach ( na przedniej przerzutce ), ale po regulacjach i nabieraniu doswiadczenia sprawuje sie super. Do dnia dzisiejszego przejechalem na nim 680 km, w tym jakies 400 km w terenie lesnym, a reszta po szosie. Na razie oprocz dolaczenia noskow na pedaly, co usprawnilo mi jazde i dokrecenia licznika sigma bc 506, nie dokoanalem zadnych modyfikacji. Jezdze z bardziej doswiadczona ekipa damsko - meska, lub tylko w meskim gronie, ale wtedy tempo juz jest dla mnie jak na razie dosyc duzym wyzwaniem. W przyszlym roku chcialbym wystartowac na poczatek w Wroclawiu ( mieszkam w Twardogorze wiec mam tylko 50km) w MTB i w Lesznie na szosie, ale na wezszych oponakch.

To tyle tutulem wstepu.

Napisano

A ja juz tu jestem z moim Hexagonem V2 ale ze juz na nim zrobilem ponad 3 tys km i neistety zaczely sie czesci odzywac i z drugiej strony zrobil sie dla mnie juz za ciezki i w ogole nie rozwojowy, zrobilem sobie wczoraj prezent i zakupilem KROSS LEVEL A4, zdazylem zamontowac tylko potrzebne rzeczy i ruszylem w deszczu na krotka 12km przejazdzke, zupelnie inny rower, tearz musze sie do niego przyzwyczaic i nauczyc jezdzic, a najgorzej z ta kierownica bo jest duzo dluzsza od starej :)

A oto pierwsze fotki kilka chwil po rundzie honorowej :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

:D:P:D:wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

Napisano

Witam. Dopisuje się do klubu z moim Hexagonem V3.

P.S. jest ktoś z podkarpacia?:>

Napisano

Moze napisz do Krossa i tam zasiegnij dokladnych informacji... Obilo mi sie o uszy, ze rama A6 jest dosc wytrzymala wiec moze tej poszukalbys? Ale rama tego modelu wystepuje tylko w 3 malowaniach a z tego co piszesz podoba Ci sie te A2-ki. Ech.. Wybor nalezy do Ciebie ale jesli chcialbys cos o ramie A6 sie sie dowiedziec albo dostac blizsze fotki to nie ma problemu, z tym ze moj jest czarny (gdybym kupil w innym kolorze oszukalbym sa siebie :twisted: )

Napisano

Rame do Signa FR2 mozna dostac bez problemu (nierzadko nawet bez sygnaturek Krossa), ale jak jest z levelami ciezko powiedziec. Na allegro zdarzaly sie i ramy od A6, teraz jakos ich nie widac.

Napisano

hm nie chce mi sie wierzyc, by ważyła jedyne 1690 g rama A2, to by faktycznie znaczyło, że A4 i A6 waży koło 1,6 kg - jak mówi firma.

Podejrzewam że koles z Allegro troszke naciąga :angry2: fakty, nie moze da foto do wązenia :rolleyes:

Napisano

Moze uda mi sie niedlugo rozebrac rower to zwaze rame i bede w 100% pewien ile wazy. Do tych 1,6 kg ktore podal pan z Krossa raczej optymistycznie podchodze, ale pewnosc bede mial po zwazeniu.

Napisano

Witam wszystkich uzytkowników KROSS'a, a w szczególnosci modelu LEVEL A6!

W LEVELU A6 jestkorba TRUVATIV FIREX i związku z tym mam kilka pytań do Was. :(

Jest to kobra model SL z zintegrowanym suportem i zewnetrznym łożyskowaniem, tak??

Jestem zainteresowany kupnem takiej korby wiec jestem ciekawy waszych opinii, odczuc na temat tej korby, co o niej sadzicie??

Napisano

Dziś spakowałem swojego A4 do kartonu... :huh:

Teraz strasznie dygam o jego bezpieczeństwo i w ogole... mam nadzieje nic sie mu nie stanie przez te 400 km do Poznania :( Nadrukuje jeszcze znaczków "uwaga szkło" dla spokoju ;)

W piątek będzie wiadomo czy dojechał cały ... :)

Napisano

Witam wszystkich. W niedalekiej przyszłości chciałbym stać się posiadaczem Signa DS. Czy ktoś mógłby pokazać zdjęcie tego roweru z BIAŁĄ ramą. Jak jest z tymi rowerami z białą ramą w sklepach? Długo trzeba czekać. Wiem że do 20 wrześcnia wogóle nie ma EX, ale później...? Ta wersja jest mało popularna i nie wiem czy nie będzie problemów? Interesuje mnie jeszce Panic. Widziałem na allegro z trójkątną ramą, ale na stronie krossa jest pokazany tylko z czworokątną ramą. Czemu tak jest? Czy tylko modele 2006 mają trójkątną ramę? Podobają mi się te z trójkątną, Za odpowiedź z gory dziękuje!

pzdr

Napisano

witam. a ja bede. bede miec rower złozony na ramie kross morph :) mam nadzieje ze bedzie mi sie na niej dobrze jezdzic:P pozdro

Napisano

i ja dołanczam sie do klubu ze swoim levelem a4 (biało czerwony). Mam już go 2 tyg i jestem bardzo zadowolony tylko jedno co mnie zdiwilo to siodło bo pewnym czasie zauwazyłem ze prety te są krzywe, ale jakoś je na prostowałem ale i tak już wymieniam je na san marco skn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...