sledzio Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 Mam małe pytanko co do ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa) rurki do siodełka. Jaka długa powinna być mniej więcej do sfx'a 500. Rama jest 19". Seryjna jest troche za krótka,niestety. Mam 182 cm wzrostu. Doradzcie cosik.
Blitzer Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 Mam małe pytanko co do ( nie wiem jak to sie fachowo nazywa) rurki do siodełka. Jaka długa powinna być mniej więcej do sfx'a 500. Rama jest 19". Seryjna jest troche za krótka,niestety. Mam 182 cm wzrostu. Doradzcie cosik. to sie sztyca nazywa Z tego co wiem w krossach montuja 30cm. musisz kupic w zaleznosci od wymagan 35 lub 40cm. Tylko zmierz srednice dokladnie...
sledzio Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 Dziękuje ci. Średnice zmierzę na pewno. Jestem amatorem. Ten SFX to mój pierwszy prawdziwy roweryk. Przed tem miałem jakiegoś rometa z supermarketu. na razie jestem bardzo zadowolony z mojego krossika. Śmigałem nim juz 45 km/h:D
rafalek999 Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 Dołączam do teamu razem z moim kochanym levelem A4...
robekpw Napisano 15 Sierpnia 2006 Napisano 15 Sierpnia 2006 witam, to ja tez się dołączam ze swoim KROSSiekm LEVEL A6 A przy okazji mam pytnie czy w wawrszawie lub jej okolicach krosmeni mają jakieś wspólne wyjazdy lub spotkania? :eek: Pozdrawiam R.
robekpw Napisano 15 Sierpnia 2006 Napisano 15 Sierpnia 2006 robekpw zapodaj jakies fotki sprzeta Proszę... . Mam na razie zrobione telefonem, nie mam cyfrówki :029: Spróbuję coś zrobić przy świetle dziennym. Naprawdę fajny sprzęcik...
evo Napisano 15 Sierpnia 2006 Napisano 15 Sierpnia 2006 śr. sztycy to 27,2 mm jest na samej sztycy napisane. 35 cm dłu. nowej starczy na 182 cm wzrostu.
wojtasin Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Widzę, że kolega też trzyma rowerek w mieszkaniu, nie dziwię się, a zdjątka mojego, sporo tańszego roweru można znaleźć tutaj - http://hajkju.pl/bike/index.html
sledzio Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Evo dzieki wielkie za fachową porade. A jakie polecacie sztyce do 125 zł??
Blitzer Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Ja bym bral http://www.allegro.pl/item119498184_sztyca...itchey_wcs.html Az sie slinie na jej widok
evo Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Skoro wklejacie takie wielkie foty, to ja tez dam kilka kolo 800*600 px dla tych, którzy chcieli by zobaczyc, jak by ich levelki wyglądały na prostej kierze i zjazd ps. ZyGmUnT widze ze mamy podobne zainteresowania Tez grywam w tenisa i też mam klucze do bika po półkach ps. sztyca 35 cm starczy na 182 cm wzrosty, jezeli rama jest 19-tka, bo z 17-ką może być za mało a przy 21-ce starczy ta sztyca 30 cm.
Nero12 Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 no to ja tez wchodze do klubu Kross Hexagon V5
ZyGmUnT Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 Sam już nie wiem co o tym myśleć. Długość rury podsiodłowej mam ok 48cm tzn, że jest 19, na ramie jest 21 a sztyca mi starcza ( chociarz ją i zacisk i tak z czasem zmienie Dzsiaj obniżyłem se kiere o 2 podkładki i obróciłem mostek na minus. Tylko qrde - do tej pory zawsze miałem wszystko stalowe a teraz się troche pietrałem, że jak za mocno wzystko skręce to powyginam ale chyba wszystko wporządku Ja chyba wole giętą kiere a w krossie można i tak ładnie regulować jej wysokość ( 3 podkładki i mostek ). Nic tylko coś lżejszego kupować.
evo Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 ale te 48 cm masz od suportu do końca rury czy tylko do mocowania górnej ? Przy 19-tce powinno być 48 cm do końca, tak jak na fotce: http://www.santacruz-pl.com/images/geometria_sc.jpg długość: "seat tube"
ZyGmUnT Napisano 17 Sierpnia 2006 Napisano 17 Sierpnia 2006 mierzone jakna fotce - mam wkleic fotke z miarką ??
evo Napisano 18 Sierpnia 2006 Napisano 18 Sierpnia 2006 nieee zresztą już po fakcie patrząc na fotki, widac prawdziwy rozmiar. 17,19,21 można łatwo rozpoznać
btrx Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 witam, to moj pierwszy na tym forum wypadalo sie by przedstawic wiec jestem Bartek mieszkam w sieniawie kolo jaroslawia na podkarpaciu moze ktos z okolic jest to mozemy sie zmiezyc smigam na rowerze kross SFX 300 mam go ponad miesiac i jestem z niego zadowolony
sledzio Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam Cię Bartku. Pozwoliłem sobie na przywitanie,ponieważ śmigam na podobnym rowerku mianowicie Kross SFX 500 , chociaż o SFX 300 też złego słowa nie moge powiedzieć, bo śmiga na nim moja siostra :wink:
Kross_FR2 Napisano 24 Sierpnia 2006 Napisano 24 Sierpnia 2006 Dołaczam sie, mam Kross'a Sign FR2 :twisted:
dejot Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 A ja ostatnio sprawiłem sobie mały prezent w formie zakupów do mojego Level'a: -kask (author basic- wiem nie jest to wybór najlepszy ale lepszy niz nic i kolorem pasuje;) -rękawiczki Kelly's takze pod kolor;) -torebka podsiodłowa Author -pompka także authora -koszyk na bidon j.w. -zestaw kluczy expert 16 także j.w heheh -neoprenik j.w. -zestaw łatek (z wyglądu przypomina jakby pamiętał czasy gierka;) -oraz zapięcie rowerowe kryptonite z którego najmniej jestem zadowolony bo waży z tone więc marzenia o super lekkim rowerku rozpłynęły sie jak poranna mgla... hehehe No i jeszcze małe pytanko: czy przy zmianie pozycji mostka w seryjnym levelu A4 ułożenie ciała kierującego zmieniłoby sie na tyle by powodować ból dłoni? Czy tylko ja jakis wrażliwy jestem?
jafo24 Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 No i jeszcze małe pytanko: czy przy zmianie pozycji mostka w seryjnym levelu A4 ułożenie ciała kierującego zmieniłoby sie na tyle by powodować ból dłoni? Czy tylko ja jakis wrażliwy jestem? nie tylko ty, mi cierpną ręce. Dowiedziałem się, że trzeba zmienić geometrię tak żeby przedramię tworzyło linię prostą z nadgarstkiem, ale ostatnio się przyjżałem moim ręką na rowerze i wyszło mi na to że mam linię prostą, więc nie wiem już co mam zrobić. Może ja się po prostu ne nadaję na rower. Więc też jestem ciekaw co komu pomogło.
evo Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 rowery górskie nie sa wygodne bo być nie mogą .... W rowerach miejsckich czy turystycznych około 50% ciała spoczywa na pupie na wygodnym siodle, reszta na nogach i ręcach. A w górksim pewno poniżej 20% na siodle, reszta nogi i łapy - więc musi boleć. Zwłaszcza jak pozycja jest obnizona (mostek minus) czy niewygodne chwyty a nawet prosta kiera. Jeśli chcecie zrobić z mtb wygodny rower, to wyjdzie wam rower miejski z wysoką kiera i to typu jaskółka Mi drentwienie pojawa sie przeważnie koło 20-30 km (nazywam to drętwieniem wstępnym ), potem ustępuje i zaczyna sie już na maxa w okolicy 60-80 km i te niestety już nie ustępuje tylko sie nasila Pomagam sobie odrywając dłoń co jakiś czas i "strzepując" Zmiana co chwile ułożenia rąk itp. Ogólnie moge przejechać ze 120 km, ale potem to już zadna przyjemnośc dla mnie wiec mój max jest w okolicy 130 km
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.