Blue Napisano 29 Lipca 2006 Napisano 29 Lipca 2006 No i jeszcze z upustem 60 ziko:) Co prawda chcialem wiecej tej promocji ale z braku laku i kit dobry:) Niestety nastal deficyt budzetowy a na horyzoncie z samym rowerem zwiazanych wydatkow co niemiara;( -szyfr jaki szyfr? Chyba nie zabezpieczenie na szyfr? ... A jak tak to kup na klucz a nie na jakis glupi szyfr . u mnie z tej listy na razie skresliłem bidon, rękawiczki i licznik który przełożyłem ze starego roweru. Ale przede wszystkim musze sobie kupić teraz buty, kask, spodenki z pampersem, plecak z "camelbagiem", klucze, zestaw do klejenia dętki, dętki i coś się jeszcze znajdzie. Kupe kasy mi trzeba plecak z "camelbagiem" ... proponuje pierwsz epojezdzic z takim patentem od kogos ;p ja kupilem plecak z buklakiem w sumie za 30 czy 40zł wiec nie drogo, ale szczerze mowiac bidon to lepszy patent od tego ;p.
dejot Napisano 29 Lipca 2006 Napisano 29 Lipca 2006 jaki szyfr? Chyba nie zabezpieczenie na szyfr? ... A jak tak to kup na klucz a nie na jakis glupi szyfr . Oczywiscie ze chodzilo mi o zamkniecie na kluczyk:P Cos takiego wypatrzylem na allegro: http://www.allegro.pl/item118096001_krypto...kada.html#photo No i zaczna sie zakupy... Niestety deficyt bdzetowy spowoduje to ze bede musial sie z zakupami ograniczyc... Doradzcie mi co z ponizszej grupy powinienem kupic najszybciej: -torebka podsiodłowa -rękawice -osłona neoprenowa -zestawik narzedzi + zapasowa detka -kask -komplet oświetlenia elektrycznego -licznik -bidon+ koszyk -zapięcie rowerowe Ho ho ho:P skad na to kasy wziac?! nawet 20 urodziny nie pomoga chyba:/ 400 ziko minimum...
Blitzer Napisano 30 Lipca 2006 Napisano 30 Lipca 2006 Kup oslonke neoprenowa, detke i zapiecie. Tylko zamiast tej linki wez lepiej u-locka. Za 60zl sa na allegro z kryptonite.
dejot Napisano 30 Lipca 2006 Napisano 30 Lipca 2006 Hmmmm myslalem nad tym U-lock'iem ale narodzily sie watpliwosci... Przeciez tak zabezpieczony rower zlodziej wezmie sobie na ramie i poniesie... A linka zawsze mozna przypiac rame do jakiegos slupa lub czegs w tym stylu...
Blitzer Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 najlepiej miec 2 u-locki... Jednym przypinac kolo do ramy a drugim kolo do jakiegos stojaka. Jak masz jednego to stawiasz bika obok stojaka i tylko za rame Btw tez sie wlasnie przymierzam zakupic u-locka. Na allegro juz za 45zl jest jakis abus. Nawet niezle wyglada...
evo Napisano 31 Lipca 2006 Napisano 31 Lipca 2006 Co do "pseudocarbonu" - odnośnie rogów Krossa - to ktoś dał tu sie nabrać. Rozumiem, że jezeli coś nie ma marki światowej jak WSC itp. to od razu padają zarzuty że to g... a nie carbon/produkt itd. Ja mam sztyce carbonową w swoim a4 jakieś mniej znanej firmy i już tez od jakiegoś gościa słyszałem, że to pseudocarbon, tyle że: - sztyca 35 cm waży 230 g - a moje sztyce z ALU ważą 290-320 g więc jest to na 100% carbon (bo waga sie zgadza z innymi markowymi carbonami) i w dodatku wytrzymały, bo wytrzymał już 1000 km mojego 90 kg a nawet wiecej (ceizki plecak czasem) ciałka, czasem sie zapomne i mocno siąde i nie widać, by cos miało sie dziać. Ja rozumiem, że czasem ktoś musi kupić coś 3x drożej by czuć sie dobrze psychicznie, ja jednak do naiwnych nie należw, i weim, że wódka A za 45 zł, to ta sama wódka, która jest po 20 zł, tylko zmieniają naklejke (ktoś nie wierzy, kolega moze sprzedać, bo pracuje w rozlewni ) http://allegro.pl/item116515337_kierownica...o_nie_bylo.html - carbonowy mostek i kiery, tez z logo Krossa Co do swjego krossa a4, to sporo nazmieniałem, wszystko na lżejsze - lżejsze obie oponki - lżejszy zacisk - lżejsze siodło - łańcuch o 2 ognmiwa mniej hehehe - swiecidełka precz - lzejsze siodło - lzejsza sztyca - nad kierą sie zastanawiam, ale pewno za 2 lata zmienie na prosta+rogi (moze wlasnie carbony ) waga spadła z 13,8 na 12,7
Blitzer Napisano 1 Sierpnia 2006 Napisano 1 Sierpnia 2006 No to moze cos takiego: http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2751 Jest lekka i bardzo tania Prawie ta sama waga co karbon z krossa...
Blue Napisano 1 Sierpnia 2006 Napisano 1 Sierpnia 2006 Co do "pseudocarbonu" - odnośnie rogów Krossa - to ktoś dał tu sie nabrać. Rozumiem, że jezeli coś nie ma marki światowej jak WSC itp. to od razu padają zarzuty że to g... a nie carbon/produkt itd. Ja mam sztyce carbonową w swoim a4 jakieś mniej znanej firmy i już tez od jakiegoś gościa słyszałem, że to pseudocarbon, tyle że: - sztyca 35 cm waży 230 g - a moje sztyce z ALU ważą 290-320 g więc jest to na 100% carbon (bo waga sie zgadza z innymi markowymi carbonami) i w dodatku wytrzymały, bo wytrzymał już 1000 km mojego 90 kg a nawet wiecej (ceizki plecak czasem) ciałka, czasem sie zapomne i mocno siąde i nie widać, by cos miało sie dziać. Czy na 100% to nie wiem, w srodku moze byc jakeis inne tworzywo ,a z zewnatrz moze byc nalozona warstwa karbonu.
evo Napisano 1 Sierpnia 2006 Napisano 1 Sierpnia 2006 markowe (czytaj: drogie) sztyce 35 cm też ważą +- 230 g, więc to musi być carbon (góra z alu). A nawet gdyby coś w środku było innego, to musi być to i tak diabolicznie lekkie (jak carbon) i wytrzymałe (jak carbon) wiec co za róznica? Ja pisze o sztycye, bo o kierze, mostku i rogach sie nie wypowiadam, bo nie trzymałem i nie pukałem ale wagowo tez wyglada na carbon. Moja sztyca promax, ma wage i odczucia przy pukaniu, jak rura od odkurzacza , ale jest o wiele wytrzmyalsza, a o to chodzi.
rafalek999 Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam, zastanawiam się mad zakupem hexagona V6, w zwiąsku z tym mam pytanie czy amortyzator w tym rowerze to jest jakis dobry sprzęt czy i tak nadaje się do wymiany, pozatym czy ten amortyzator ma blokadę skoku?? (wiem ze ma regulację) . Zastanawiam sie także czy nie kupic hexagona V4 - trochę szczypie się z wywaleniem 950zł na ten rower, Za około 650zł mam hexagona V4 (nie ma go na polskojęzycznej stronie krossa, bo to wersja eksportowa, trzeba wejsc na jeżyk niemiecki) no i jeszcze do niego liznik gratis. Z tego co wiem to hexagon V4 ma korbę shimano TX71 (V6 turativ) chyba nieuszczelniane piasty (V6 uszczelniane), obręcze kross rock (V6 ma jakies niby lepsze) no i amortyzator ZOOM CH-550 (V6 ma sountur, czy on jest lepszy od tego ZOOM'a ???) Generalnie to chodzi mi o waszą opinię czy warto dołożyć do V6, czyli konkretnie czy wy wybralibyscie drożej a lepiej (V6) i czy taniej i też dobrze...(v4) ps dodam tylko ze w tej wesrsji która jest trochę inny osprzęt niż ten na stronie krossa, sklep polecam, dzwoniłem tam i jest bardzo tanio, duzo ponizej cen katalogowych link do auckji (sklepu) : http://www.allegro.pl/item118795504_kross_...a_promocja.html
Blue Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 markowe (czytaj: drogie) sztyce 35 cm też ważą +- 230 g, więc to musi być carbon (góra z alu). A nawet gdyby coś w środku było innego, to musi być to i tak diabolicznie lekkie (jak carbon) i wytrzymałe (jak carbon) wiec co za róznica? Moja sztyca promax, ma wage i odczucia przy pukaniu, jak rura od odkurzacza , ale jest o wiele wytrzmyalsza, a o to chodzi. WEjdz chocby na Lightbike.com na forum poczytaj jak fajnie sie lamia te sztyce to juz ni ebedziesz taki pewny czy one sa takie wytrzymale ;p.[sam na takiej jezdze ;p] Juz nie mowie jak sie rysuja te promaxy :/ ... to jest sztyca do ustawienia raz i nie spuszczania w dół, bo sie tak rysuje, że szok :/. rafalek Ja bym bral v6 ...bez porownania. Alexxrimms vs kross, znosna korba , amortyzator sensownej firmy. Ogolnie jakbym mial kase doplacilbym do v6.... pozatym bylo duzo o v6 na forum juz ;].
evo Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 ryski na sztycy mnie nie martwią, bo to nie muzeum. Czytełem, czytałem, jak pękają drogie sztyce za 300 zł przy bikerach po 70 kg, a moja bidula "podrabiana" trzyma sie przy moich 90 kg, mimo ze nie siadam delikatnie, traktuje ja jak inne. Jak kiedys peknie, to sie podziele uwagami , mam inne w zapasie, wiec ta jest niejako moim pierwszym testem carbonu.
Blue Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 ryski na sztycy mnie nie martwią, bo to nie muzeum. Może nie muzeum ale ja bym czsaem dal sie komus przejechac, a przez tą sztyce nie moge.
Yasio Napisano 5 Sierpnia 2006 Napisano 5 Sierpnia 2006 Dopisuje sie do klubu, jestem patriotą mam Kross'a Sign DS.
wojtasin Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Jestem szczęśliwym posiadaczem Krossa Raven Meadow, trochę nie paszą mi amortyzator pod dupskiem i opony, ale to szczegół i można to łatwo naprawić
RaVeK Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Ja Tyż sie podłączę Level a4 Tyle że ja nie odchudzam jakwiekszość przecież ładując tyle kasy żeby odchudzić rower o te 0,7 Kg to troche śmieszne Lpioej zapłacić 7 tys za rower i mieć 8,9 Kg XC , niż męczyć się PZDr
Gregor Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 Ale to jest przyjemność tak sobie zamawawiać części o 20 gram lżejsze i 50 zł droższe NIe wiem po co ludzie to robią... Może gdyby mnie było na to stać to też bym tak robił... Nie wiem.... Ale jak na razie wolę coś naprawdę przydatnego kupić...
evo Napisano 6 Sierpnia 2006 Napisano 6 Sierpnia 2006 RaVeK nie wiem jak inni, ale ja wszystkie częsci jakie odchudzam, to albo mi sie przydaja w innych bikach, albo je sprzedaje, albo ulegaja natualnym wymianom (wsio trzeba z czasem wymienic, bo kazdy element ma swoją żywotnosć). wiec jak juz wymieniac, to lepiej na lżejsze Nie wiem, czy dostał bym bika za 2000 zł z realnąwagą 12,5 kg (katalogowe czesto zanizają o 0,5-1 kg), pewno cięzko by było. A jak juz bym dostał, to pewno cos by mi w nim nie pasowało i tak bym wymieniał. Nawet do rowerów za 1,5-2,5 zł potrafią niektóre firmy dac stalowy mostek czy kiere czy opony po 900 g. A Kross w Levelkach ze sztycą PO PROSTU przegina! Dał 30 cm sztyce, co nawet przy moich stosunkowo krótkich nogach (81 cm) było za mało, osoby o wzroscie 180-185 bedą musieli na 100% wymieniac te sztyce przy ramie 19-tce. A tak, mam juz mniej wiecej to co bym chiał, reszta to juz sprawa przyszłosci, czyli napedy, korby itp.
ZyGmUnT Napisano 7 Sierpnia 2006 Napisano 7 Sierpnia 2006 ja mam 186 i nie wymieniłem O_o Powiem więcej - nawet mi pasuje taka ....
evo Napisano 7 Sierpnia 2006 Napisano 7 Sierpnia 2006 a masz rame 19-tke i sztyce 30 cm? (faktycznie sztycy jest z 27 cm, bo reszta to ta góra). To może masz krótkie nogi Ja powiem tak, jeżeli pozycja ma byc prawidłowa, czyli noga ma być prawie prosta (ta bliżej ziemi) na pedale, to dla osoby o nodze 83-90 cm (wzrost około 180-186 cm) trzeba wysunąć sztyce na około 24-27 cm. A to oznacza, że zostaje nam w ramie z 3 cm sztycy .... jakieś komentarze ... Można i jeżdzić na 3 cm, życze powodzenia, można też jeździć ze zgiętymi nogami w kazdej pozycji - ot, taki trening
pogo Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 Dopiero teraz zauważyłem istnienie naszego klubu Wpisuje się ze swoim Hexagonem V3. Ma juz 1200 km przebiegu ciągle działa niezawodnie. Gdyby jeszcze miał kasete... bo zajezdzialem juz jedna tylnią oś. Ale ogólnie jest OK.
sledzio Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 No to ja też sie dołączam z moim krossem sfx 500:D kupiłem go zrobiłem 10 km i dętka dziurawa i to od strony felgi a jezdziłem tylko na ładnym asfalcie
Gładki Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 Witojcie. No to się pochwalę. Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem levela A6. Rowerek nie jest w standardowej specyfikacji. Na tylnej osi zawitał SRAM x9 z przodu X-gen, manetki to Gripy X.0 kalmki Avida FR-5. Zamiast pedałów bliżej nieokrślonej firmy zagościły Crank Bross Candy C. Z dodatków: koszyk Kibix alu, tobra podsiodłowa Fox'a, buty Sidi Blaze- srebrne, pompka Sks'a i licznik Sigma 906'tka. Aby się wygodnie jeździło kupiłem też ciuszki- spodenki Authora i koszulkę Northwave. Przejechałem dzisiaj na rowerku około 15 kilosków i muszę przyznać że mi sie bardzo podobało. Mam nadzieję że przez cały czas użytkowania rowerek nie wywinie mi żadnego brzydkiego numeru. To chyba tyle. Pozdrawiam Gładki.
ZyGmUnT Napisano 9 Sierpnia 2006 Napisano 9 Sierpnia 2006 O_o skąd wziąłeś taką wykozaczoną wersje tego a6 - zeszłoroczna czy jak ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.