Skocz do zawartości

Kross Team

Kormoran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Haotycznie napisałem ;)

Znaczek Krossa się odkleił - firmowy który moim skromym zdaniem np. po wrzuceniu do ognia tylko zostawać powinien :)

oj to zdecydowanie kaszana. :blush: a w ogniu to on by się pewnie pierwszy sfajczyl :D

Napisano

również się dopiszę, jestem szczęśliwym posiadaczem rowerku złożonego na ramie KROSSa :blush:

to może jakieś zdjęcie umieścisz? Bo to ciekawe co ci wyszło.

Napisano

z chęcią bym zamieścił, ale nie mam własnej cyfrówki <_< jeśli uda mi sie jakiegoś do czwartku załatwić, to foto wrzuce - jeśli nie, to dopiero we wrześniu, bo w piątek wyjeżdżam na cały sezon.. oczywiście z rowerkiem :P

Napisano

również się dopiszę, jestem szczęśliwym posiadaczem rowerku złożonego na ramie KROSSa :)

hej na jakiej dokładnie ramie złorzyłeś swój rowerek? możesz podać dokładną specyfikacje części ...i ile cie wyniosło jego złożenie?

Napisano

rower złożyłem na tej ramie co na allegro jest po 230 (kolor kameleon) :)

http://allegro.pl/item109786509_najlzejsze...ancji_wawa.html

amor: suntour XCM L.O 100mm

przerzutki: przód i tył alivio 2005

korba: alivio w hollowtech

stery: accent maszynowe

suport: kinex

sztyca, mostek, kiera: Ritchey PRO

piasty: novatec na maszynach

obręcze: alexrims DM18

kaseta: alivio

klamkomanetki: alivio

hamulce: avid sd7

opony: kenda

pedały: platformowe wellgo na maszynach

cały rower wyszedł mi około 1500 złotych, część kupiłem na allegro a część w zaprzyjaźnionym sklepie, a wszystko kompletowałem i składałem przez 4 miesiące :)

Napisano

MarX jak znajdziesz za 1400zl to daj znac ;) tez za tyle szukam :)

W feni można się dogadać co do ceny każdego roweru firmy Kross

Napisano

rower złożyłem na tej ramie co na allegro jest po 230 (kolor kameleon) :)

ciekawy sprzęcik złożyłeś za taką kase ;) postaraj sie od kogoś o cyfrówke i czekamy na fotki :arrow: :arrow: :arrow:

Napisano

Ja to juz w sklepie na dzielnej powinienem miec jakis rabat, sam kupilem tam rower, to ostatnio kumpla wyslalem wybral sobie SFX 500 , nastepnie we wtorek kupilem tam swojemu dzieciakowi Warriora a w czoraj zaprowadzilem kumpla i na jego kieszen wybralem mu Hexagona V2 ;)

Mialem tez we wtorek przygode i pekly mi 3 szprychy w tylnim kole, wczoraj dalem do serwisu i zrobili mi to w ramach gwarancji ;)

Aha ciekawa sprawa koledze przy rowerze SFX500 powiedzieli ze pierwszy przeglad jest platny, przy wariorze mam darmowy i przy H V2 tez, czegos tu nei rozumiem :>

Ogolnei ze sklepu na dzielnej jestem zadowolony tylko troche zakreceni sa przy duzym ruchu w sklepie :)

Napisano

Janos a w jakim mieście jest ten sklep na dzielnej? Przyjrzałem sie temu sfx i jakąś ma dziwną geometrię. Czemu twój kolega kupił tego fulla a nie dołorzył z 200 zł i by miał fajnego hardtriala

Napisano

Witam wszystkich krossowców. Na początku lipca lub pod koniec czerwca kupuje level a4. Tylko tak jak czytałem wasze posty w tym teamacie to dużo osób przy kupnie mówi w sklepie zeby skrócili im łąńcuch bo zwisa i wymienie co nieco. Ja jak bym kupywał to chciałbym zeby wymienili mi kierownice na prostą i założyli rogi. Czy wiecie czy płace wtedy za skrócenie tego łańcucha i wymiane i założenie tych czesći co podałęm?? Czy tylko za cześci i jak to z tym jest bo skoro wyjmą kierownice i włożą inną to płace tylko za różniece cen pomiedzy kierownicami czy normalnie za kierownice??

Troche zamotałem ale jak byście mogli to odpiszcie

Napisano

Witam wszystkich krossowców. Na początku lipca lub pod koniec czerwca kupuje level a4. Tylko tak jak czytałem wasze posty w tym teamacie to dużo osób przy kupnie mówi w sklepie zeby skrócili im łąńcuch bo zwisa i wymienie co nieco. Ja jak bym kupywał to chciałbym zeby wymienili mi kierownice na prostą i założyli rogi. Czy wiecie czy płace wtedy za skrócenie tego łańcucha i wymiane i założenie tych czesći co podałęm?? Czy tylko za cześci i jak to z tym jest bo skoro wyjmą kierownice i włożą inną to płace tylko za różniece cen pomiedzy kierownicami czy normalnie za kierownice??

Troche zamotałem ale jak byście mogli to odpiszcie

Rower sprzedawca ma tak przygotowac aby byl gotowy do jazdy. Wiec jesli lancuch bedzie za dlugi to musza zrobic za free (nawet nie probuj sie pytac ile to kosztuje!!). Wymiana czesci to juz inna bajka. Tutaj zaplacisz roznice, ale postaraj sie z nimi negocjowac, bo moze sie okazac, ze tez nie zaplacisz. Ja w V6 wymienilem mostek na Kore bez doplaty z mojej strony. Pamietaj w tych sklepach mozna a nawet trzeba sie targowac. Jak nie cena to dodatki :) .

A tak przy okazji, bardzo dobry wybor. Mam innego krossa, ale jak mi padnie to wymienie sobie ramke na Levela.

Co nie znaczy ze Hexagon jest zly. Jesli ktos dopatrzyl sie takiej analogii to mowie, ze jest w bledzie.

Napisano

bo sie zastanwiam jeszcze nad mostkiem i kierownicą bo na początku bede jeżdził rekreacyjnie ale chciłbym spróbować wziąć udział w jakiś maratonach i zapisac sie do klubu nie daleko mnie. Kierownice na prostą a mostek włąśnie nie wiem jaki kąt??

Napisano

Janos a w jakim mieście jest ten sklep na dzielnej? Przyjrzałem sie temu sfx i jakąś ma dziwną geometrię. Czemu twój kolega kupił tego fulla a nie dołorzył z 200 zł i by miał fajnego hardtriala

Sklep jest w warszawie.

No ten SFX dziwnei wyglada wrecz pokracznie ale widocznei taki ma byc, a dwa ze sie dobrze sprzedaje i podobno jak to ocenil jakis serwisant z innego miejsca ze niezly rower za dobra cene.

Co do dokladania do roweru to nie kazdy ma zeby dolozyc niestety i kumpel nei bardzo mial, wolal dokupic oswietlenie i jeszcze kilka rzeczy co i tak dalo kwote ogolna ponad 800 zeta.

Pojezdzi i za rok kupi se kolejny lepszy tak jak ja mam zamiar zrobic, na zime juz zakupic level A4 a ten za grosze jeszcze sprzedac w dodatku na gwarancji :P

Napisano

ma ktoś już A4 lub A6 na prostej kierze? Jeśli tak, to dajcie foty :)

ps. i jak zdjeliście te chwyty, bo ja z nimi walcze i walcze ;)

Napisano

jeżeli ma ktoś niepotrzebną kiere lub/i mostek z A6 to ja jestem ewentualnie zainteresowany. tutaj lb ew. GG 8159067.

Napisano

A ja mam pewien problem ze szprychami w moim V2, w poprzednia srode wymienili mi 3 bo pekly, myslalem ze od jakis zjazdow z kraweznikow albo co no zdaza sie, ale dzis jade sobie laskiem po ubitej drodze a tu bach i kolejna pekla, troche jestem zdezorientowany bo nigdy w zadnym bajku mi sie to nei dzialo, waze raptem w granicach 80-85kg.

Dzis znow do serwisu, dobrze ze to na gwarancji robia :)

Napisano

Cale szczescie, ze mojej V2 na razie zadne szprychy nie pekaja :(

Dzisiaj bylem na przegladzie, zaplacilem 10 zl, teraz rower prowadzi sie jak nowy :D:(

Napisano

Witam, dzisiaj stalem sie posiadaczem hexagona v6, cena 1099 zł :/ ale dostalem gratis licznik sigma BC-1106, koszyk pod bidon, rekawiczki krossa, i zapiecie takze nie wyszlo az tak zle.

Na poczatku troche dziwnie mi sie na nim jezdzilo ( przyzwyczajenie ze starego cr-mo sprzed 8 lat na sisach :D ) po okolo 20 km juz bylo lepiej, przerzutki przod i tyl niezbyt dobrze byly wyregulowane. Amorek spisuje sie dobrze ( wczesniej na sztywniaku ) szkoda tylko ze nie ma blokady skoku. Mam nadzieje ze rowerek duzo wytrzyma. Po weekendzie troszke go pokatuje ( egzaminy w weekend ).

Pozdrawiam

Napisano

I dzis kolejna szprycha poszla sie je... oszalec mozna ehhh

Co do sklepu na dzielnej, kumpel za moja namowa byl i negocjowal do hexagona chyba V3 inne siodelko, aluminiowe pedaly i cos jeszcze wszystko ma dostac w cenie :)

Napisalem pismo z propozycja wymiany kola lub wszystkich szprych i tyle teraz pewnie se poczekam z tydzien na odpowiedz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...