jasinski21444 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 witam . Posiadam 2 miesięcznego Kross'a Hexagona V6 z 2011r . Nie pasuje mi w nim ten pseudo armortyzator. Mam przypływ gotówki w związku z tym co kupić najpierw ? Buty i pedały SPD SH-077 + M520 czy Suntour Epicon . Cena obu tych przedmiotów porównywalna ok 300zł i 280zł w przypadku armortyzatora. Spd poprawi efektowność pedałowania szczególnie podczas podjazdów natomiast lepszy armortyzator = lepsza jazda w terenie. Obecnie mam Sr Suntour XCT V3 oraz pedały platformowe exustar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie ogarniam twojego pytania W czym mamy ci pomóc jak sam wszystko powiedziałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Co waszym zdaniem lub co wy byście kupili najpierw armortyzator czy pedały oraz buty spd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Zależy ile jeździsz i ja jeździsz sam mam w swoim rowerze xct v3 i musze sie znim meczyc do konca sezonu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maree Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jazda w terenie powiadasz... Oglądałem XCT (chyba V4) u kumpla w nowym Hexagonie z tego roku i ten "amortyzator" wywarł na mnie bardzo złe wrażenie. Nówka sztuka a miał ogromny luz i wydawał dziwne dźwięki. Nie wiem jak wygląda sytuacja z Twoim "amortyzatorem" ale podejrzewam, że lepiej się nie prezentuje W związku z tym ja na Twoim miejscu wymieniłbym najpierw amortyzator z obawy, że pierwszy padnie. Pomyśl sam - kupujesz sobie SPD, po jakimś niedługim czasie pada Ci amor więc nici z jeżdżenia bo jak nie będziesz miał kasy na nowy to na wcześniej zakupione buty będziesz sobie mógł tylko popatrzeć jak leżą w koncie. To oczywiście tylko takie moje spekulacje, ale pomyśl nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Zależy ile jeździsz i ja jeździsz ok 700-900km miesięcznie , staram się jeździć jak najwięcej lasem. W amortyzatorze brakuje mi najbardziej blokady skoku , ale jeżeli spd sprawi że po asfalcie będę się poruszał szybciej lub mniej się męczył to wybiorę spd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Co waszym zdaniem lub co wy byście kupili najpierw armortyzator czy pedały oraz buty spd ? Ja to bym nic nie kupował tylko zbierał kasę na jakiś lepszy rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jeszcze jedno pytanie gdzie jest epicon za 300 zl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Najpierw spd, potem amortyzator. Sam tak zrobiłem i jestem zadowolony, szczególnie na korzeniach gdzie ciągle byłem wybijany z rytmu, a amortyzator właśnie wybieram i się czaję też na epicona. I jak ceny są takie same skoro epicon to kwota rzędu ~~560 zł, a spd 300-400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jeszcze jedno pytanie gdzie jest epicon za 300 zl ? Mowa o używanym w dobrym stanie , konserwowany co 3 miesiące. A odkupuję go od znajomego. To najpierw spd czy epicon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Najpierw spd, potem amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubajedlicze Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jeśli epicon jest w dobrym stanie i nie będzie wymagał dodatkowego wkładu kasy w niego to ja bym brał amor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Patryk a ile czasu zajeła ci nauka jazdy w spd ? Jeśli epicon jest w dobrym stanie i nie będzie wymagał dodatkowego wkładu kasy w niego to ja bym brał amo Jest w bdb stanie i na pewno nie wymaga wkładu . To w końcu co , mordeczka mówi spd a up że armortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKDeath Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Brałbym amor - 300 za epicona to w sumie okazja, a SPD zawsze kupisz. SPD nie zapewni Ci szybszej jazdy, tylko oszczędzi Twoje genitalia na zjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Skoro amortyzator od kolegi to chyba może ci potrzymać go zanim nie zdobędziesz kolejnych funduszy. Rower z spd jest bardziej 'profesjonalny', twoja prędkość średnio od razu się podniesie no i te korzenie, zjazdy, nie wspominając o podjazdach i pełnym pedałowaniu. Gdy przyszły do mnie pedały to pierwszą glebę zaliczyłem w pokoju, to znaczy nie glebę, bo but intuicyjnie wypiął się jak leciałem na ziemię, ale panika była. Pierwszą jazdę odbyłem krótko po mieście wieczorem po tym jak je zamontowałem. Na następny dzień przeszły chrzest bojowy na maratonie (chyba w wejherowie). W tym dniu zaliczyłem 3 gleby, które zdarzyły się przed samym startem maratonu na parkingu, bo było tam mnóstwo piachu i na to trzeba na początku uważać najbardziej. A sama nauka w spd polega na ogarnięciu wypinania się co jest intuicyjne i proste. Później ogarniesz jak pedałować efektywniej no i ustawienie bloków żeby wygodnie było i dokręcenie odpowiednie śrub. Moja lewa noga ciągle jest nieswoja w pedale, ale ona jest jakaś upośledzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Amor potem już możesz nie mieć takiej okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.