knocker Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udało mi się ostatnio przebić dętkę kilka km od domu. Chciałbym wozić ze sobą mini zestaw do wymiany dętki na trasie. Potrzebne mi łyżki, dętka, pompka. Możecie polecić coś sprawdzonego co nie zajmuje zbyt wiele miejsca i za dużo nie waży? Zastanawiam się nad zwykłą pompką oraz nad taką na naboje CO2 ale nigdy nie miałem z tym styczności.
adii22 Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Polecam skompletować zestaw: x dętka - wedle uznania, można pominąć, jeśli umiesz łatać dętki na trasie x łatki - ParkTool VP-1 - mocny klej, elastyczne, szybko "łapiące" łatki, jestem bardzo zadowolony z zestawu x łyżki - Pedros ma ciekawe i bardzo mocne - przeczytaj opinie na stronie Endurorider'a x pompka - najtańsza BETO - mam już drugą (zgubiłem pierwszą), pierwsza wytrzymała 1.5 roku, gdybym nie zgubił, pewnie by z trzy razy tyle posłużyła, a tak, musiałem nową kupić Za cenę poniżej 20zł otrzymujesz produkt, który pompuje lepiej niż jakieś kellysy teleskopowe i inne wynalazki kosztujące 3x tyle, a jak zgubisz, nie będzie specjalnie szkoda Chyba że masz na pompkę ~100zł to wtedy znajdziemy coś innego Powiem tak: trzeba się namachać, jak to małą pompką, ale spokojnie w MTB do średniego ciśnienia dobijesz dętkę. W zestawie DOBRY uchwyt do ramy, pod bidon. Ja swój złamałem, pompka trzymała się nawet na jednym 'uszku' dość stabilnie Jeśli nie ścigasz się, odrzuciłbym pomysł pompki na CO2
bigos97 Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Co do dętki kup najtańszą i woź w sakwie/ plecaku , ja osobiście używam łyżek Park Toola , ale miałem też kiedyś zwykłe z rowerowego za 2 zł sztuka ale szybko pękły. Pompkę używam Passa z manometrem i się sprawdza 2 rok
panSocjolog Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podepnę się pod ten. Miał ktoś styczność z czymś takim? http://allegro.pl/spray-latka-detka-opona-super-cena-polecam-i2547176326.html Chciałbym mieć przy sobie coś co pozwoli mi załatać dętkę, a nie uśmiecha mi się zdejmowanie opony na trasie, łatanie i pompowanie dętki. pozdrower!
kotdog Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Z pompek ręcznych zdecydowanie polecam wyłożyć setkę z hakiem i zaopatrzyć się w Road Morpha (lub wersja bez manometru). Wcześniej miałem dwie pompki z niższego przedziału cenowego, ale jedna pękła, a w drugiej pompowanie powyżej 40 psi było katorgą. Ta pompka jest ze mną trzeci rok. Niejednokrotnie zdarzyło mi się wymieniać dętkę gdzieś z dala od cywilizacji i ani razu mnie nie zawiodła. Jedyny mankament to rozkładana nóżka, która nie robi wrażenia zbyt solidnej przy mocniejszym pompowaniu, zatem w razie wątpliwości wolę pompować "z ręki".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.