limak93 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam, ostatnio zaliczyłem glebę na rowerze, w wyniku czego złamała mi się klamka od hamulca przedniego. Gdzie można kupić samą klamkę? Na internecie widziałem tylko całe zestawy (tarcza, klocki, wężyk, klamka). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Zakup nowej klamki Draco będzie ciężki. W grę wchodzi wyłącznie polowanie na Allegro na sama klamkę lub uszkodzony hamulec. Można jednak spróbować zastąpić ją klamka Shimano lub Magura. Czyli też na olej mineralny. Problemem jest jednak średnica tłoczka w klamce. Na szybko sprawdziłem i w Draco to 8,9mm. Ale nie daje głowy, że to na 100% tyle. I przydałoby się, żeby nowa klamka miała tłok o zbliżonej lub, najlepiej, takiej samej średnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 a dlaczego problem tkwi w średnicy tłoczka? Nie wiem jak to wygląda w hamulcach tektro ale w formuli można wymienić samą klamkę http://store.formula-brake.com/items/brake-lever-kit-2 Zapewne Tektro nie ma rozbudowanej tak bazy części zamiennych ale może znajdziesz używaną klamkę i wymienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.