Skocz do zawartości

[ŚRUBY, WKRĘTY] Sklep / śruba M6 damper z łbem kulistym soczewkowym

Lezza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

potrzebuje nietypowej śruby. Co jest w niej nietypowego? wielkość łba bo ma aż 13mm, natomiast śruba to M6x12 czyli taka która jest dostępna wszędzie ale z łbem 10-11mm, a ja chcę łeb kulisty o szerokości 13mm. Śruba jest do mocowania dampera i bardzo mi zależy aby była to stal A2, a śruba nie odbiegała od oryginalnej. PDF z wymiarami w załączeniu tematu!

Wrzucam jeszcze do podglądu zdjęcia jak śruba dokładnie wygląda:

SFt1o.jpgxEJk9.jpg

Jeżeli ktoś zna firmę w której mogę dostać takową, proszę dać znać, przeryłem już chyba wszystkie... z góry dzięki za pomoc!

śruba_damper.pdf

Napisano

Od biedy może być "rdzewka" :) mam takie ale z kołnierzem, czyli z taką podkładką wbudowaną w łeb, nie nadaje się taka do niczego oprócz kosza.

Napisano

jeżeli bardzo potrzebujesz i nie możesz się bez takowej obejść,zamów w wurthcie,taka firma handlująca narzędziami i normaliami,oni mają prawie wszystko

Napisano

Może być ciężko. Wymiary śrub regulują normy i producenci jednak raczej się tego trzymają. Ale jakby tak kupić śrubę M8, usunąć nadmiar materiału i nagwintować M6?

Napisano

Tak, tylko gdzie takie coś zrobią :) musiałbym jakiegoś tokarza znaleźć. Z tego co widzę, są M8 o średnicy łba 13-14mm, byłoby idealnie. Napisałem również do Kellysa o te śruby, zobaczymy.

Napisano

Teraz mam tak zrobione, ale łeb od innych łbów jest o 3mm mniejszy, poza tym podkładka która jest o 4mm większa od samego łba wiesz jak wygląda? :)

Napisano

Kellys stanął na wysokości zadania i w ciągu 1 dnia podesłali mi na swój koszt 2 oryginalne śruby :). Czapki z głów za prędkość działania no i za podejście do tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...