jayjay Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam Szukam klamek, które będą działać z v-brakiem, jak i z przednią tarczówką (Magura Clara). Znalazłem takie (wygląd mi bardzo pasuje do biało-czarnego roweru): Klamki hamulca ACCENT STORM BIALE (2516339116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jednak mam wątpliwości, czy zadziałają z tarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Jak klamka przystosowana do hamulców linkowych ma działać z hydrauliką?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayjay Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 No tak, nie wiem co mi strzeliło do głowy, ale myślałem, że to jest mechaniczna tarczówka. Więc co byście polecili tak do 50 zł za parę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 nie znajdziesz pary kompatybilnej z hydraulikiem i jednocześnie linką ! Do vek możesz sobie brać co tam chcesz, avid fr są dobre, a hydraulik musi miec odpowiednią klamkę na przewd ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayjay Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 To teraz ważne pytanie: w tej Magurze mam do wymiany klocki (a w zasadzie kupno, bo nie ma w środku), do tego manetka jest bardzo wyrobiona i ma potężne luzy. Więc nie lepiej byłoby zmienić tego hydraulika na v-brake'a? Wyczynowo nie jeżdżę, a myślę, że wyjdzie taniej za v-kę + 2 manetki, niż klocki, droższa manetka i niepewność, czy na pewno będzie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Nie lepiej na przód wpakować mechanicznego Avida BB5/7 i możesz zakładać klamki do Vłek jakie CI się podoba, albo postawić na nogi tę Magurę, jeśli siła hamowania jest zadowalająca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.