Skocz do zawartości

stara kolarzówka,przeróbka na...

Huddy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam na imię Przemek,mam 17 mieszkam w Rzeszowie i od jakiś czas temu zajarałem się kolarzówkami , kiedy już zagłębiłem się w temat kolarzówek,poznałem rowery typu ostre,single speed i flip flop?

Z góry przepraszam jeśli coś napisze źle,jestem zielony w demontażu/montażu/częściach do rowerów,troszkę znam się na mechanicznych sprawach bo odrestaurowywałem stary motorek mojego Ojca.. oto moja miłość - http://a8.sphotos.ak...932842257_n.jpg

Do rzeczy, chciałem sobie kupić jakąś kolarkę , miałem się wybrać na giełdę w RZ,tam poszukać,ale jakoś nie miałem czasu..

Gdy pojechałem do kuzyna,okazało się ,że on ma kolarzówkę na której się wywalił i postanowił że juz na niej nie będzie jeździł,tak więc dał mi ją.

Wygląda to tak -http://www.fotosik.p...o/album/1231656 jak widać nie ma tylnego koła,ale za to ma czadowe zapięcie z tyłu(pierwszy raz takie widziałem na oczy ).

Chciałbym z tego wszystkiego zrobić sobie single speeda,ale teraz nasuwa się pytanie

- czy rama jest odpowiednia? czy rama nie ma większego znaczenia?

czytałem o takim patencie jak " flip flop " chyba tak się to nazywało,chodzi o to że z jednej strony koła jest ostre ,a z drugiej single , kiedy chcę to odkręcam tylne koło,odwracam je,skręcam i jadę..Na single speedzie są hamulce,prawda?

Chciałbym chyba taki właśnie patent, jak myślicie,jest to przydatne?

Jeśli możecie, napiszcie co dokładnie musiałbym kupić ( podrzućcie link gdzie najtaniej można to dostać),co odkręcić,co uciąć.

z góry dziękuję,proszę o pomoc i Przepraszam za lekki chaos, ale się śpieszyłem:D

Pozdrawiam ! :)

ogólnie tragedia. rama do odrestaurowania totalnego. musiałbyś kupić praktycznie wszystko nowe. kup sobie używaną szosę, zrób ostre albo singla.będzie taniej. nikt kto ma flipflop nei przekłada koła w te i z powrotem bo nikomu się nie chce tego robić. mi również.

rama poleci do piaskowania,prawdopodobnie dam ojcu żeby wzmocnił spawy,lub coś w tym desen.

kupię obręcze torowe,ogarne od ziomka który się zajmuje takimi rowerami pedały z noskami,mostek,nową korbe.

Piootrek,nie chce kupować nowej uzywanej szosy,bo watpie aby mi sie to oplaciło,tak czy tak chcę kupić nowe obręcze itp itd,tak czy tak rama poleci do piaskowania,wzmocnienia.Co do flipflopa prawdopodobnie mi również w trasie nie będzie sie chciało zmieniać,ale kiedy najdzie mnie ochota na ostre,to nie będe ubolewał że mam singla,tylko po prostu odkrece tylne koło zmienie strony i gitarka,przynajmniej tak mi się wydaje.

Chce mieć przedni hebel,myśle że na przód mi wystarczy,co do hebli,to kupić nowe szczęki,czy zostawić te które mam,tylko wymienić gumy(okładziny) czy jak to sie tam nazywa.

Artek,giełda jest na Załężu w każdą niedziele od 7 rano chyba :) Można tam znaleźć praktycznie wszystko!

Jakiej firmy polecacie piaste " flipflop"? Macie jakieś strony na ktorych jest w miare tanio ?

POZDRO!

właśnie widziałem na allegro joytechy,za 40 zł chyba,a w jakimś zklepie za 35, chyba kupie tego joytecha na początek,myślę że nic z nim sie nie bd działo :) jaką masz korbę?

na dniach robie zamówienie tego wszystkiego,musze jeszcze sie przejsc do takiego typka ,tzw "Lary zębatka" i sie go doradzić,dowiedzieć pare rzeczy:)

za niedlugo kuzyn mi skołuje Ukraine,to dopiero będzie coś:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...