beugeot Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam, mam ogromną prośbę o wypowiedzenie się, co sądzicie o bijących rekordy sprzedaży na allegro spodenkach firm Dupont oraz 4f, a mianowicie: http://allegro.pl/spodenki-wloskie-z-wkladka-coolmax-firmy-dupont-l-i2518651200.html http://allegro.pl/meskie-spodenki-rowerowe-4f-wkladka-rozm-l-wyprz-i2520902236.html czy są warte uwagi? dadzą radę na dłuższej wyprawie (np 10 dni po 150km)? Jakie ogólnie macie do nich podejście? A może ktoś testował i się wypowie? Proszę o konkretne odpowiedzi, z góry mówię, nie zamierzam wydać na spodenki kasy z okolic 200pln. Pozdrawiam, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Odnosząc się do tych 2 propozycji: 1) Widoczne szwy będą uciskać, po za tym nie wiadomo jak ta wkładka tak naprawdę wygląda - jestem na nie 2) Moim zdaniem lepsze brak widocznych szwów, profilowana wkładka, odblaski, no i polski produkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dlugi8800 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Posiadam spodenki z allegro za podobną cenę już mam w nich przejechane ok 250km i jestem zadowolony, ale to są moje pierwsze spodenki z wkładką więc nie mam porównania do innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 10 dni po 150km w spodenkach za 50zł zapomnij. Kup coś konkretnego na szelkach (koniecznie z siatki) które nie uciskają. 200zł za spodenki tez bym nie dał. Myślę że do 150zł max powinno się coś znaleźć ciekawego. Wolisz obcisłe czy luźne spodenki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francik83 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 za tą kwotę nie ma co oczekiwac nie wiadomo czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beugeot Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 do tej pory używałem bokserek rowerowych Accent'a, na wierzch ubierając jakieś spodenki. Spisywało się to rozwiązanie w miarę dobrze Nikt nie powie czegoś więcej o tych spodenkach z linku 4F ? za tą kwotę nie ma co oczekiwac nie wiadomo czego wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francik83 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 mam 2 pary spodenek, jedne na szelkach z decathlona (bTwin) ok 80 zł oraz bez szelek crivit( kupione w lidlu) ok 35zł.jak dla mnie btwin bajka lezą idealnie, robie w nich na raz ok 110 km i zadnych otarc itp.natomiast crivit uzywam na krotsze wypady, do max 50 km. te tansze gorzej leza papers jakby "sztywny", po kazdym wstaniu z siodełka musze sie ponownie "układać". na temperatury ok 20 stopni polecam raczej bez szelek, przynajmniej moje jest takie odczucie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beugeot Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 a może te ? http://allegro.pl/spodenki-kolarskie-z-wkladka-coolmax-attiq-l-i2529183559.html ewentualnie jak byście je porównali z tymi? http://allegro.pl/meskie-spodenki-rowerowe-4f-wkladka-rozm-l-wyprz-i2520902236.html które wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ja podobne kupiłem w netto za 15-20 zł i początkowo było ok, ale teraz (zrobiłem w nich może 400 km + imprezy rowerowe) praktycznie nie ma gąbki na dupsku, a jedynie ostała się na przodzie, z tyłu tak ugnieciona jest, że brak tej 'miękkości'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Dołóż trochę i kup te: http://allegro.pl/spodenki-northwave-force-bib-szelki-wyprzedaz-i2539003057.html Jest to najniższy model Northwave, ale i tak będą na pewno lepsze niż wszystkie wyżej wymienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Jeśli dużo jeździsz to na spodenkach nie ma co oszczędzać .Warto dołożyć i kupić coś porządnego niż potem cierpieć z powodu kiepskich gaci .Ja osobiście polecam Biemme .Można juz znaleźć gacie za 120 zł . Chodź i te Northwave Force Bib które kolega polecił nie są złe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Dołóż trochę i kup te: http://allegro.pl/sp...2539003057.html Jest to najniższy model Northwave, ale i tak będą na pewno lepsze niż wszystkie wyżej wymienione. Szelki są z siatki ?? Jeśli bez siatki to lepiej kupić bez szelek spodenki. Firma biemme jest dobra ale tylko jak robi stroje dla kolarzy zawodowców. Zwykła linia odzieży kolarskiej biemme to nic specjalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beugeot Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 a może któreś z tych http://www.mikesport.pl/odziez-rowerowa/spodenki-rowerowe/meskie-spodenki/bez-szelek.html ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Szelki są z siatki ?? Jeśli bez siatki to lepiej kupić bez szelek spodenki. Firma biemme jest dobra ale tylko jak robi stroje dla kolarzy zawodowców. Zwykła linia odzieży kolarskiej biemme to nic specjalnego. Jak dla kogo 10 lat jeżdze na rowerze przewineło się w tym czasie mnóstwo różnych spodenek i w tej kategrii cenowej jak dla mnie nie ma nic lepszego niż biemme. Co do szelek to ja osobiście wole 100 razy spodenki z szelkami bez siatki niz jakiekolwiek spodenki bez szelek .Jak dla mnie spodneki bez szelek to porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcidx Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mam te spodenki z pierwszego linku, zrobiłem w nich ponad 500 km. Są to moje pierwsze spodenki i spisują się dobrze. A biorąc pod uwagę, że ze mnie kawał chłop a jeszcze się nie porwały, to jestem zadowolony. Ale wiadomo, biednego nie stać na tanie rzeczy i lepiej kupić coś porządniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Jak dla kogo 10 lat jeżdze na rowerze przewineło się w tym czasie mnóstwo różnych spodenek i w tej kategrii cenowej jak dla mnie nie ma nic lepszego niż biemme. Co do szelek to ja osobiście wole 100 razy spodenki z szelkami bez siatki niz jakiekolwiek spodenki bez szelek .Jak dla mnie spodneki bez szelek to porażka. Porażka to spodenki z szelkami bez siatki. Podczas temperatury +20 i wyżej na plecach jest masakrycznie gorąco. Z przodu jest przewiew bo rozepniemy zamek w koszulce, a z tyłu ? Nie ma co rozpinać. I tak mamy kilka warstw na plecach (spodenki, koszulka, kieszenie koszulki oraz zawartość kieszonek) Nie mówię o całych plecach ale o tej części gdzie najmocniej się człowiek poci. Ale to tylko wiedzą użytkownicy którzy faktycznie trenują lub szybko jeżdżą. Przy normalnej prędkości i rekreacyjnej jeździe nikt tego uczucia nie dozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clevinger Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Porażka to spodenki z szelkami bez siatki. Podczas temperatury +20 i wyżej na plecach jest masakrycznie gorąco. Z przodu jest przewiew bo rozepniemy zamek w koszulce, a z tyłu ? Nie ma co rozpinać. I tak mamy kilka warstw na plecach (spodenki, koszulka, kieszenie koszulki oraz zawartość kieszonek) Nie mówię o całych plecach ale o tej części gdzie najmocniej się człowiek poci. Ale to tylko wiedzą użytkownicy którzy faktycznie trenują lub szybko jeżdżą. Przy normalnej prędkości i rekreacyjnej jeździe nikt tego uczucia nie dozna W jaki sposób pomagają te szelki? Spodenki nie zsuwają się z tyłka, czy coś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beugeot Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 póki co zdecydowałem się na te 4f (rozm M na szczupłe 181cm ;p), po wstępnych jazdach są nawet ok, po dłuższych wyprawach może dodam recenzję, pozdrawiam i dzięki za odp temat chyba można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazaa Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 W jaki sposób pomagają te szelki? Spodenki nie zsuwają się z tyłka, czy coś jeszcze? Te, z szelkami nie mają gumy w pasie, przez co nie ma ucisku. Szelki, ponadto, chronią okolicę lędźwiową pleców przed wychłodzeniem. Koszulka, jeśli nie jest odpowiednia, może się zrolować i podnieść, odsłaniając tę okolicę. Szelki siatkowe działają jak potówka. Teoretycznie odprowadzają wilgoć na wierzchnia odzież, izolując ciało. To zalety. Wadą jest sposób sikania. Jeśli są ze złego materiału, słabo rozciągliwego i w dodatku źle skrojone - ciężka sprawa będzie. Dobrze zrobić próbę, mierzac je w sklepie. Oczywiście "na sucho"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Sikanie to pikuś gorzej jak chcesz kupkę. Wtedy to trzeba zdejmować koszulkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clevinger Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Te, z szelkami nie mają gumy w pasie, przez co nie ma ucisku. Szelki, ponadto, chronią okolicę lędźwiową pleców przed wychłodzeniem. Koszulka, jeśli nie jest odpowiednia, może się zrolować i podnieść, odsłaniając tę okolicę. Szelki siatkowe działają jak potówka. Teoretycznie odprowadzają wilgoć na wierzchnia odzież, izolując ciało. To zalety. Wadą jest sposób sikania. Jeśli są ze złego materiału, słabo rozciągliwego i w dodatku źle skrojone - ciężka sprawa będzie. Dobrze zrobić próbę, mierzac je w sklepie. Oczywiście "na sucho"! Dzięki za odp. Będę musiał wypróbować w przyszłym sezonie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartkos Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Ze spodenkami ciężko wyczuć, często sprawa indywidualna. Kiedyś skusiłem się na spodenki z Netto, ryzyk fizyk za 5 zł w przecenie Na trasie modliłem się, żeby już dojechać do domu Od długiego już czasu mam spodenki z Makro - Active Bike. Gdybym je jeszcze gdzieś znalazł, brałbym w ciemno kolejną parę. Idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.