Skocz do zawartości

[spodenki] krótkie z wkładką, priorytet cenowy

beugeot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam ogromną prośbę o wypowiedzenie się, co sądzicie o bijących rekordy sprzedaży na allegro spodenkach firm Dupont oraz 4f, a mianowicie:

http://allegro.pl/spodenki-wloskie-z-wkladka-coolmax-firmy-dupont-l-i2518651200.html

http://allegro.pl/meskie-spodenki-rowerowe-4f-wkladka-rozm-l-wyprz-i2520902236.html

czy są warte uwagi? dadzą radę na dłuższej wyprawie (np 10 dni po 150km)? Jakie ogólnie macie do nich podejście? A może ktoś testował i się wypowie?

Proszę o konkretne odpowiedzi, z góry mówię, nie zamierzam wydać na spodenki kasy z okolic 200pln.

Pozdrawiam, Przemek :)

Odnosząc się do tych 2 propozycji:

1) Widoczne szwy będą uciskać, po za tym nie wiadomo jak ta wkładka tak naprawdę wygląda - jestem na nie

2) Moim zdaniem lepsze brak widocznych szwów, profilowana wkładka, odblaski, no i polski produkt

do tej pory używałem bokserek rowerowych Accent'a, na wierzch ubierając jakieś spodenki. Spisywało się to rozwiązanie w miarę dobrze ;) Nikt nie powie czegoś więcej o tych spodenkach z linku 4F ?

za tą kwotę nie ma co oczekiwac nie wiadomo czego

wiem

mam 2 pary spodenek, jedne na szelkach z decathlona (bTwin) ok 80 zł oraz bez szelek crivit( kupione w lidlu) ok 35zł.jak dla mnie btwin bajka lezą idealnie, robie w nich na raz ok 110 km i zadnych otarc itp.natomiast crivit uzywam na krotsze wypady, do max 50 km. te tansze gorzej leza papers jakby "sztywny", po kazdym wstaniu z siodełka musze sie ponownie "układać". na temperatury ok 20 stopni polecam raczej bez szelek, przynajmniej moje jest takie odczucie....

Dołóż trochę i kup te:

http://allegro.pl/sp...2539003057.html

Jest to najniższy model Northwave, ale i tak będą na pewno lepsze niż wszystkie wyżej wymienione.

Szelki są z siatki ?? Jeśli bez siatki to lepiej kupić bez szelek spodenki. Firma biemme jest dobra ale tylko jak robi stroje dla kolarzy zawodowców. Zwykła linia odzieży kolarskiej biemme to nic specjalnego.

Szelki są z siatki ?? Jeśli bez siatki to lepiej kupić bez szelek spodenki. Firma biemme jest dobra ale tylko jak robi stroje dla kolarzy zawodowców. Zwykła linia odzieży kolarskiej biemme to nic specjalnego.

Jak dla kogo 10 lat jeżdze na rowerze przewineło się w tym czasie mnóstwo różnych spodenek i w tej kategrii cenowej jak dla mnie nie ma nic lepszego niż biemme.

Co do szelek to ja osobiście wole 100 razy spodenki z szelkami bez siatki niz jakiekolwiek spodenki bez szelek .Jak dla mnie spodneki bez szelek to porażka.

Mam te spodenki z pierwszego linku, zrobiłem w nich ponad 500 km. Są to moje pierwsze spodenki i spisują się dobrze. A biorąc pod uwagę, że ze mnie kawał chłop a jeszcze się nie porwały, to jestem zadowolony.

Ale wiadomo, biednego nie stać na tanie rzeczy i lepiej kupić coś porządniejszego.

Jak dla kogo 10 lat jeżdze na rowerze przewineło się w tym czasie mnóstwo różnych spodenek i w tej kategrii cenowej jak dla mnie nie ma nic lepszego niż biemme.

Co do szelek to ja osobiście wole 100 razy spodenki z szelkami bez siatki niz jakiekolwiek spodenki bez szelek .Jak dla mnie spodneki bez szelek to porażka.

Porażka to spodenki z szelkami bez siatki. Podczas temperatury +20 i wyżej na plecach jest masakrycznie gorąco. Z przodu jest przewiew bo rozepniemy zamek w koszulce, a z tyłu ? Nie ma co rozpinać. I tak mamy kilka warstw na plecach (spodenki, koszulka, kieszenie koszulki oraz zawartość kieszonek) Nie mówię o całych plecach ale o tej części gdzie najmocniej się człowiek poci. Ale to tylko wiedzą użytkownicy którzy faktycznie trenują lub szybko jeżdżą. Przy normalnej prędkości i rekreacyjnej jeździe nikt tego uczucia nie dozna :)

Porażka to spodenki z szelkami bez siatki. Podczas temperatury +20 i wyżej na plecach jest masakrycznie gorąco. Z przodu jest przewiew bo rozepniemy zamek w koszulce, a z tyłu ? Nie ma co rozpinać. I tak mamy kilka warstw na plecach (spodenki, koszulka, kieszenie koszulki oraz zawartość kieszonek) Nie mówię o całych plecach ale o tej części gdzie najmocniej się człowiek poci. Ale to tylko wiedzą użytkownicy którzy faktycznie trenują lub szybko jeżdżą. Przy normalnej prędkości i rekreacyjnej jeździe nikt tego uczucia nie dozna :)

W jaki sposób pomagają te szelki? Spodenki nie zsuwają się z tyłka, czy coś jeszcze?

W jaki sposób pomagają te szelki? Spodenki nie zsuwają się z tyłka, czy coś jeszcze?

Te, z szelkami nie mają gumy w pasie, przez co nie ma ucisku. Szelki, ponadto, chronią okolicę lędźwiową pleców przed wychłodzeniem. Koszulka, jeśli nie jest odpowiednia, może się zrolować i podnieść, odsłaniając tę okolicę. Szelki siatkowe działają jak potówka. Teoretycznie odprowadzają wilgoć na wierzchnia odzież, izolując ciało.

To zalety. Wadą jest sposób sikania. Jeśli są ze złego materiału, słabo rozciągliwego i w dodatku źle skrojone - ciężka sprawa będzie.

Dobrze zrobić próbę, mierzac je w sklepie. Oczywiście "na sucho"! :woot:

Te, z szelkami nie mają gumy w pasie, przez co nie ma ucisku. Szelki, ponadto, chronią okolicę lędźwiową pleców przed wychłodzeniem. Koszulka, jeśli nie jest odpowiednia, może się zrolować i podnieść, odsłaniając tę okolicę. Szelki siatkowe działają jak potówka. Teoretycznie odprowadzają wilgoć na wierzchnia odzież, izolując ciało.

To zalety. Wadą jest sposób sikania. Jeśli są ze złego materiału, słabo rozciągliwego i w dodatku źle skrojone - ciężka sprawa będzie.

Dobrze zrobić próbę, mierzac je w sklepie. Oczywiście "na sucho"! :woot:

Dzięki za odp. Będę musiał wypróbować w przyszłym sezonie!

Ze spodenkami ciężko wyczuć, często sprawa indywidualna. Kiedyś skusiłem się na spodenki z Netto, ryzyk fizyk za 5 zł w przecenie :) Na trasie modliłem się, żeby już dojechać do domu ;) Od długiego już czasu mam spodenki z Makro - Active Bike. Gdybym je jeszcze gdzieś znalazł, brałbym w ciemno kolejną parę. Idealne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...